Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviDoğal Kolon Temizliği Nasıl Yapılır?

Doğal Kolon Temizliği Nasıl Yapılır?

Kolon temizliği yaparken evden çıkmak ve hatta çok fazla hareket etmek iyi bir fikir olmayabilir.

Kolon temizliği yaparken evden çıkmak ve hatta çok fazla hareket etmek iyi bir fikir olmayabilir. Aşağıdakilerin yanı sıra gün boyunca dinlenmeye çalışın.

İyi ve doğal bir tedaviyle kolonunuzu toksinlerden arındırabilir ve kolonda birikmiş ve sizi hasta etme potansiyeli taşıyan bütün zararlı artıklardan kurtulabilirsiniz. Aşağıdaki yazımızda evde nasıl kolon temizliği yapabileceğinizden ve nasıl daha sağlıklı bir yaşam tarzına kavuşabileceğinizden bahsedeceğiz.

Kolon temizliği ile ilgili bilinmesi gerekenler

Alternatif tıp uzmanları vücutta biriken toksin, dışkı maddesi ve diğer kirletici maddelerden kurtulmak amacıyla belli aralıklarla kolon temizliği yapmanın önemli olduğuna inanırlar. Bu tür zararlı maddeler çeşitli hastalıklara yol açabilir ve genel olarak sağlıksız bir bedenin oluşmasına sebep olabilirler.

Kolon her ne kadar tuvalete çıkılarak kendini boşaltsa da her zaman tam anlamıyla boşalmayabilir. Örneğin, kabız olduğunuzda kolon düzgün şekilde boşalmaz ve genelde geride birtakım maddeler kalır.

Neyse ki sizin daha sağlıklı bir bedene sahip olmanıza yardımcı olmak amacıyla bu zararlı artıkları kolonunuzdan uzaklaştırmaya yarayan ev yapımı doğal tedaviler mevcuttur. Aslında yapacağınız şey bilinçli bir şekilde olmak kaydıyla daha fazla tuvalete çıkmaktır.

Zencefil suyu

Bu, kolonu temizlemek için var olan en kolay tariflerden biridir. Toksinleri hızlıca ve hafifçe atmakta etkin sonuç verir. Zencefil iltihap sökücü ve hazmı kolaylaştırıcı bir özelliğe sahiptir.

Tek ihtiyacınız olan yıkanmış ve soyulmuş zencefil kökü ve bir bardak sudur. Zencefili doğrayın ve malzemeleri blenderdan geçirin. Sıvısını süzüp aç karna için. Dilerseniz biraz bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Kolonu temizlemesinin yanı sıra mide bulantısı, mide yanması, reflü ve diğer hazım sorunları için de birebirdir.

Kolonu temizleyen kırmızı su

Bu kırmızı su toksinleri uzaklaştırırken kolonu yumuşatacaktır. İdrar sökücü ve antioksidan özellikleriyle doludur. Hazırlamak için altı çilek, bir dilim taze ananas ve bir yemek kaşığı taze maydanoza ihtiyacınız var. Biraz su ile iyice karıştırın ve bir hafta boyunca kahvaltıdan önce günde bir defa için.

Limon suyu

Limonun içinde bolca arındırıcı özellik bulunur. Kolon temizliği için kullanmak isterseniz, bir limonun suyunu sıkın ve yarım bardak ılık su ile karıştırın. Yatmadan önce içmeniz yeterli.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version