Ana SayfaSağlıkBitkisel TedaviAstıma Bitkisel Tedavi, Astım Rahatsızlığı İçin Kür

Astıma Bitkisel Tedavi, Astım Rahatsızlığı İçin Kür

Astım bitkisel tedavisi nasıl yapılır? Astım rahatsızlığı için önerilerin kürler hangileridir? İşte yapımları ile birlikte astıma iyi gelen doğal kürler.

Mustafa Saim
Mustafa Saim
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Astım günümüzün rahatsızlıkları ve hastalıkları arasında yer alan önemli bir hastalıktır. Astım, genellikle çocukluk yaşlarında alerjik durumlar ile başlar. Astım nedir; Akciğerlere hava taşıyan boru şeklini andıran bronşları, etkileyen ve alerjik durumlar ile seyreden hastalıktır. Havayolları ile (bronşların), alınan hava doğrultusunda, havayollarının daralması ve iltihaplanması  sonucunda meydana gelen akciğer hastalığıdır.

astıma ne i̇yi gelir
astıma ne i̇yi gelir

Astımı çeşitli, çevresel faktörler ve alerjik durumlar tetiklemektedir. Bu nedenle ilk atakları çocukluk evresinde görülür. Alerjik durumlarında, çocukların tedavi edilmesi önemlidir. Çünkü ilerleyen dönemlerde astıma dönüşmektedir. Astım bitkisel tedavi yöntemleri ile de alerjik durumlara karşı önlem alabilirsiniz.

Astımın Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Astım tedavisinde, öncelikle altında yatan neden tespit edilir ve bu yönde bir tedavi uygulanır. Fakat, ilaç tedavisi öncesinde mevcut durumunuz ileri boyutta değilse tabii ki bitkisel çözümler ile önüne geçebilirsiniz. Kendinizde ya da çocuklarınızda alerjik durum gözlemlediğiniz durumlarda, astım bitkisel tedavi kürlerini uygulayabilirsiniz. Kür tarifleri doğal ve bitkisel içerikli olduğu için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu açıdan herhangi bir endişe duymanıza gerek yok. Fakat, ilgili bitkilere alerjiniz varsa dikkat etmeniz önerilir.

Astım bitkisel tedavi uygulamaları şöyle:

Ada çayı

Ada çayı bitkisi sağlık açısından oldukça faydalı ve sağlıklıdır. Astım tedavisinden de kullanılması tavsiye edilir. Gün içinde normal çay demleme yöntemi ile demleyerek içebilirsiniz. Sıcak suyun içine birkaç tutam ada çayı bitkisi ekleyerek, kısa süre sonra süzerek tüketebilirsiniz.

Nane çayı

Nanenin ferahlatıcı etkisi de astım rahatsızlığında bize ilaç olacak niteliğe sahiptir. Kuru nanelerden, doğal olmasına dikkat edin. Bir tutum kuru naneleri ya da yaşa nane yapraklarını, bitki çayları formunda sıcak su ile demleyerek içebilirsiniz.

Limon ve Bal

Limon ve bal her açıdan sağlığımıza katkı sunar. Besleyici özelliği ile bal birçok hastalıklara da iyi gelir. Bal ve limon içerdikleri vitaminler doğrultusunda, astım rahatsızlığı içinde rahatlatıcı etkiye sahiptir. Bu nedenle, taze sıkılmış limon üzerine sıcak su ve bal ekleyerek içebilirsiniz. Bir fincan doğrultusunda, miktarını isteğinize göre belirleyebilirsiniz.

Kekik

Kekik bitkisinin faydaları da saymak ile bitmez. Sakinleştirici, kanser önleyici vb. şeklinde sağlığımız için sayısız faydası vardır. Astım rahatsızlığı da bunlardan biridir. Bu nedenle astımın ilk aşamalarında, kekik bitkisinden de çay yaparak tüketebilirsiniz. Genel olarak da astımı tetikleyen şeyleri kontrol altında almak için de bitkisel çayları tüketebilirsiniz. Sıcak su da bir iki çay kaşığı kadar kekiği demleyerek, süzün içebilirsiniz.

Papatya bitkisi

Papatya bitkisi de genel olarak, sakinleştirici özelliği ile bilinir. Migren ve baş ağrıları genelinde vücudu sakinleştirmek ve yatıştırmak için kullanılmaktadır. Aynı şekilde astım belirtileri doğrultusunda, papatya çayını tüketebilirsiniz. Doğal kuru papatya yapraklarından olması gerekir.

Isırgan otu

Isırgan otu da her dede deva niteliğindeki bitkisel şifalardan biridir. Astım bitkisel tedavi sürecinde de tabii ki karşımıza çıkıyor. Isırgan otunu, aktardan doğal olduğuna emin olduğunuz şekilde temin ettikten sonra, sıcak su ile yaklaşık 5 dakika demleyerek içebilirsiniz. Tok karnınıza içilmesi tavsiye edilir. Ayrıca, ısırgan otunu çorba yaparak da tüketebilirsiniz.

Kahve, çay , kakao vb. besinlerinde astım açısından önerilmektedir.

Astım Rahatsızlığı İçin Doğal Kürler

Astım rahatsızlığı için, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun özel keçiboynuzu kür tarifi de mevcuttur. Astım bitkisel tedavi yöntemlerinde önemli bir yeri olduğunu söyleyebiliriz. Saraçoğlu’nun tarifi ve uygulama yöntemleri doğrultusunda sizlerde düzenli bir şekilde uygulayabilirsiniz.

astım
astım

Astım bitkisel tedavi yöntemlerinden, Keçiboynuzu kür tarifi:

  • Keçiboynuzu, 4 ya da 5 adet
  • Sıcak su

Keçiboynuzu bitkisini, küçük parçalar halinde bölerek bir buçuk bardak su içine atarak, yaklaşık 8 dakika kaynatın. Ardından kaynadıktan sonra, ılımasını bekleyin. Hafif ılık sevideyken, süzerek içebilirsiniz. Karışımı, kahvaltı esnasında 1 bardak şeklinde tüketebilirsiniz. Gün de bir bardak yeterli olduğu belirtilmektedir. Çocuklar içinse, sadece bir çay bardağı kadar yeterli olacaktır. Karışımı biraz tatlandırmak isteyenler, bir çay kaşığı bal ekleyerek içebilirsiniz. Fakat, özellikle bir çay kaşığını geçmemesine özen gösterin. Bitkinin etkisini geçirmemesi gerekir. Karışımı, 15 gün boyunca taze bir şekilde tüketmeniz önerilir. Uygulama sonrası, bronşlarda ve solunum yollarındaki rahatlamayı hissedeceğiniz belirtilir. Ayrıca alerjik durumları da rahatlatacaktır. Astım bitkisel tedavi yöntemlerinden olan keçiboynuzu kürü özel bir yere sahiptir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!