İnsanların görünüşlerinde en çok önem verdiği ve hassas olduğu konu saçlarıdır. Her sabah kalkıldığında yıkanır ve düzeltilir. Ancak, saçlar çeşitli sebeplerden dökülebilir. Bayanlara oranla erkeklerde saç dökülme olayı daha sık rastlanılan bir durumdur. Saçların dökülmesi sonucu oluşan duruma kellik denilir. Bu yüzden erkekler için kel olmak oldukça moral bozan bir haldir. Uzmanlar günde 100 tele kadar saç dökülmesinin normal olduğu görüşündedir. Dökülen saçların bir kısmı kırılmalar sebebiyle olurken, bir kısma tamamen kökünden çıkarak dökülmektedir. Dökülen saçların yerine az bir miktar yeni saç çıkışı olur ama ilerleyen yaşlarda dökülen saçların yerine gelmesi söz konusu değildir. Kellik genellikle bir anda ortaya çıkmaz. İlk başlarda saçlar seyrekleşir ve bir süre sonra genelde alından ve şakaklardan başlayarak kellik süreci başlar. Erkekler bu tür durumlarda saç ekimi nedir? Nasıl yapılır? konularını araştırmaya başlar.
Kelliğin Ortaya Çıkış Sebepleri Nelerdir?
Saç dökülmesi sonucu kel kalma durumlarının başında genetik geçişler vardır. Ailenize ait üst soyda (anne, baba, dede, amca gibi) kel olma durumu var ise dikkatli olmanız gerekir. Diğer durumlar isi saçların kalitesiz ürünler kullanılarak yıkanmasıdır. Yıkama sırasında su sıcaklığının yüksek olması da bu süreci hızlandırmaktadır. Bunun yanında yüksek ısı kullanılan fön makineleri ve saçlara sürülen jöle, briyantin gibi şekillendiriciler saç dökülmesini artırmaktadır. Jöle ve briyantin kullanımı sonrası saçları yıkamadan yatmak özellikle saçların birbirine yapışması sebebiyle uykuda dönüşlerden saçlara zarar vermekte hatta saçları köklerinden kopartmaktadır. Tüm bunların yanında günlük hayatın içinde olan stres, sıcak güneş ışınları, toz ve gazlar saçların dökülmesine sebep olmaktadır.
Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Saç ekimi yapılacak kişinin öncelikle uzman ekipler tarafından ve güvenli ortamlarda saç analizi yapılır. Kafa üzerinde saç ekimi yapılması gereken bölgelerin haritası çıkartılır. Bir sonraki aşamada ekim yapılacak bölgeye nereden saç kökü nakil edileceği belirlenir. Tüm bu çalışmalar sonuçlandıktan sonra lokal anestezi uygulanarak saçın çok olduğu bölgelerden alınan kökler, saç olmayan bölgelere nakil yapılır. Birkaç kontrol süreci vardır. İlk yapılan nakil saçlar bir süre sonra dökülür ve köklerden yeni saçlar çıkmaya başlar.