Ana SayfaSağlıkBoyun Tutukluğu Nedenleri ve Doğal Tedavi

Boyun Tutukluğu Nedenleri ve Doğal Tedavi

Boyun tutukluğu, boyun kafatasından üst gövdeye uzanan omurlardan oluşur. Servikal diskler kemikler arasındaki şoku emer.

Faydalı
Faydalı
Türkiye’nin Faydalı Bilgi Kaynağı!

Yazar İçerikleri

Herkes hayatında en az 1 kere boyun ağrısı veya sertliği sorunu ile karşı karşıya kalır. Çoğu durumda, kötü pozisyonda oturmak veya aşırı şekilde boynun eğik kalmasından kaynaklanır. Bazen, boyun ağrısına bir düşme, temas sporları veya boyun zedelenmesi neden olur.

Genelde, boyun ağrıları önemli hastalıkların habercisi olarak tanımlanmaz.

Boyun Ağrısının Nedenleri

  • Boyun Ağrısı Veya Sertliği Çeşitli Nedenlerden Dolayı Olabilir.
  • Kas Gerginliği Ve Gerginlik.
  • Kötü Duruş
  • Pozisyonu Değiştirmeden Çok Uzun Süre Masa Başında Çalışmak
  • Boynunuzla Kötü Bir Pozisyonda Uyumak
  • Egzersiz Sırasında Boyun Eğimi

Boyun Tutukluğu Diğer Nedenler

Aşırı yüklenme ağrıya, eklemlerin şişmesine ve kemik çıkıntılarına neden olur. Boyun bölgesinde bunlar meydana geldiğinde boyun ağrısı meydana gelebilir. Osteoporoz kemikleri oldukça güçsüz bir hale getirir ve ufak kırıklara sebep olur. Bu durum genellikle ellerde veya dizlerde olur, ancak boyunda da olabilir.

Spinal stenoz, omurga daraldığında ve omurilikte veya sinir köklerinde omurgadan çıkarken basınç oluşturduğunda ortaya çıkar. Bu, artrit veya diğer durumların neden olduğu uzun süreli inflamasyon nedeniyle olabilir.

Alternatif Tedavi Yöntemleri

Akupunktur, kayropraktik tedavi masaj ve Transkutanöz elektriksel sinir uyarımı alternatif olarak denenebilir.

Bu yöntemleri kullanırken lisanslı bir profesyonelden bu yardımları almaya dikkat edilmeli.

Evde Boyun Ağrısı Nasıl Geçer?

Küçük boyun ağrınız veya sertliğiniz varsa, rahatlatmak için aşağıdaki basit adımları uygulayın:

İlk birkaç gün boyunca kendi imkanlarını kullanarak buz uygulayabilir hastalar. Soğutma işleminin ardından sıcak duş alarak ısı uygulayın.

Boyun tutukluğunu önlemek kişilerin kendi yöntemleri ile de mümkündür. Örneğin boyun tutulmasına sebep olacak kadar fazla süre ile bilgisayar başında veya televizyon başında durulmamalıdır. Eğer boyun tutulmasına sebep olan durumlar terk edilirse ilaç dahi kullanılmadan bu sorun kendiliğinden ortadan kalkabilir. Bu sorunun devamlılığı ve kişilerin bu hatalı davranışlarda ısrarı sonucunda çok ciddi problemler meydana gelebilir ve hatta ölümcül hastalıklara yol açabilir veya omurilik gibi bölgelere zarar vererek kalıcı hasara yol açıp uzun süreli tedavi gerektiren büyük sorunlar meydana gelebilir. Bu sebeple boyun tutulması deyip basite alınmadan dikkatli şekilde tedavi yöntemlerine başvurulmalıdır.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!