Ana SayfaSağlıkHastalıkEgzama nedir? Neden olur? Belirtileri ve Tedavisi?

Egzama nedir? Neden olur? Belirtileri ve Tedavisi?

Doktorların tahminlerine göre, yetişkinlerin yaklaşık %8 çocukların%30'unda değişik derecelerde egzama bulunmaktadır.

Faydalı
Faydalı
Türkiye’nin Faydalı Bilgi Kaynağı!

Yazar İçerikleri

Hafif egzama olan hastalarda, hava değiştiğinde cildin kurumasına ve kaşınmasına neden olabilir, ancak şiddetli hastalıkta deri çatlayabilir, kızarır ve şişebilir, hatta kanama veya ağrı yapabilir.

Uçuk Hastalığı

Uçuk Hastalığı diğer adıyla herpes simpleks cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır ve hastanın cinsel organında ağrılı yaralar meydana gelmektedir. Vücuttaki virüs, hastanın maruz kalan bölgesi yara enfeksiyonu ile doğrudan temas halindedir ve genellikle cinsel aktivite yoluyla bulaşır. Bu hastalık çoğunlukla dudaklarda görülmektedir. Virüsün vücudun diğer bölgelerine yayılmasını önlemek için dikkatli olunmalıdır. Yaraya dokunmadan önce ve sonra ellerinizi temizlemek gerekmektedir. Vücutta virüs olduğundan şüpheleniyorsanız, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almanız gerekmektedir.

Egzama Ve Uçuk Hastalığının Reçetesi

İlk olarak, cilt problemlerini smear tipi steroidlerle tedavi etmek eritrodermiye neden olabilir. Doktorlar kimin hastalanacağını tahmin edemezler. Uçuk hastalığında doktor eritodermayı şiddetli bir egzama olarak hissederse ve daha ağır bir steri reçete ederse, bu durumu kötüleştirecek ve bir kısır döngüye neden olacaktır. Hem erkek hem de kadınlar aşağıdaki belirtilerden bir veya daha fazlasına sahip olmaktadır. Vücut veya genital bölgede karıncalanma veya kaşıntı hissi, baş ağrısı, sırt ağrısı, şişmiş lenf veya ateş gibi soğuk algınlığı belirtileri olmaktadır. İdrar yaparken idrar yoluyla akar ve ağrıya neden olmaktadır.

Uçuk ve Egzama Hastalığının Tedavisi

Uçuk hastalığı başladığında, durumu onarmak için bazı yöntemler vardır. Etkilenen bölgede ağrı hissettiğinizde ağrı kesici alabilirsiniz. Etkilenen bölgeyi kuru ve temiz tutunuz, merhem veya krem sürmeyiniz. Yara bölgesini kuru tutmaya yardımcı olmak için, yara bölgesini 1 ile 2 kez ılık suyla yarım çay kaşığı tuz bulunan karışımı kullanınız. Egzama belirtilerinde doğal ve homotetik ilaçlar hakkında çok az bilgi vardır. Alternatif egzama tedavilerini kullanabilmeniz için doktorunuza danışmalısınız. Egzamayı tedavi etmek için kullanılan birkaç yöntem bulunmaktadır. Banyo suyu sıcak olmalı, , yünlü ve yumuşak giysiler tercih edilmeli, çamaşırlar sabunla yıkanmamalıdır. Mutlaka doktorunuza müracaat etmeli ve sağlığa zararlı müdahaleden kaçınılmalıdır.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!