Faydalı Bilgin
Faydalı Bilgin; Sağlık, Kadın, Bilgi, Mutfak, Yemek, Dekorasyon, Hobi, Elişleri, ve Yaşam'a dair faydalı bilgiler sunan sosyal bilgi portalı.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları, Kullanım Alanları

Mucizevi etkileri ile yüzyıllardır kullanılan hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı nerelerde kullanılır?

Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi meyvesinin çekirdeklerinden elde edilir. İçeriğinde yüksek oranda doymuş yağ bulunur. Günümüzde mucizevi yağlar alanında çoktan girdiğini söyleyebiliriz. Zeytinyağı mucizesi gibi Hindistan cevizi yağı da, her alanda hayatımıza şifa sağlayan özelliklere sahiptir.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi yağı, sağlığımıza iyi geldiği gibi güzelliğimizi de korumaktadır. Hindistan cevizi yağı, çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Bu nedenle bazı hastalıklara karşı vücudumuzu korur. Ayrıca, kişisel bakım alanlarında da mucizevi etkilerini göstermektedir. Hindistan cevizi yağının faydaları şöyle:

  • Kemik yapısını korur. Böylece kemik erimesi hastalıklarına karşı önleyicidir.
  • Beyin için faydalıdır. Bu nedenle Alzheimer hastalığına karşı koruyucudur.
  • Güçlü antioksidan özelliği ile hastalıklara karşı korur
  • Karaciğer hastalıklarına karşı koruyucudur.
  • Strese iyi gelir.
  • Kolesterolü dengeler, kalp hastalıklarına karşı riski en aza indirir.
  • Ağız kokusu, kötü kokuları giderir.
  • Mide rahatsızlıklarını önler. Bağırsak solucanlarının düşürülmesi için kullanılır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Şeker hastalıklarını önler.
  • Tiriod bezlerinin dengeli çalışmasına yardımcı olur.
  • Göğüs kanserine karşı riski en aza indirir.
  • Boğaz ağrılarına iyi gelir.
  • Böbrek koruyucudur.
  • Hindistan cevizi yağı, anne sütünün yoğun olması açısından katkı sağlar.
  • Cildi güneşin zararlı ışınlarından korur.
  • Vücut siğillerini önler. Akne, sivilceleri yok eder.
  • Cilt bakımında Peeling olarak kullanılır.
  • Göz torbaları, göz çevresi, göz altı morlukları, kırışıklıkları yok edicidir. Akşamları masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
  • Sedef, egzama vb. cilt hastalıklarını önler. Ayrıca, çeşitli cilt lekelerini önler.
  • Kuru ciltleri nemlendirir. Cildin bebeksi olmasını sağlar.
  • Tırnak kırılmalarının önüne geçer.
  • Kırışıklık önleyici özelliği ile yaşlanmayı geciktirir. Vücut çatlaklıklarına iyi gelir.
  • Hindistan cevizi yağının faydaları arasında saçlar da yer alır. Saçları nemlendirir, kepeği yok eder, saç dökülmelerini önler. Saçların sağlıklı ve gür bir şekilde uzamasını sağlar. 
Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağının Kullanım Alanları

Hindistan cevizi yağı; sağlık, beslenme, bakım, güzellik vb. hayatımızın birçok alanında bizlere fayda sağlayan geniş kapsamlı kullanım alanlarına sahiptir. Saç bakım ürünleri, cilt bakım ürünleri, kozmetik, renklendirici yapımı, deterjan kokusu, gıda-emülgatör vb. sektörlerde kullanılır.

Hindistan cevizi yağının kullanım alanları şöyle:

  • Sağlık; içerdiği doğal vitamin ve mineraller açısından, birçok hastalığa karşı önleyici olarak kullanılır. Sağlık açısından düzenli bir şekilde kullanılmasında sakınca yoktur.
  • Saç bakımı; içeriğinde bulunan vitaminler, saç bakımında da besleyici özelliğini ön plana çıkarıyor. Saçları besliyor, daha güçlü saç köklerine sahip olmanıza katkı sağlıyor.
  • Cilt bakımı; birçok cilt hastalıklarını tedavici özelliğe sahip. Güneş ışınlarına karşıda koruyucudur. Çeşitli hazır ürün içeriğinde de kullanılır. Fakat, kendiniz bizzat yağı ile de bakım sağlayabilirsiniz.
  • Yemek, sağlık açısından faydalı olduğundan yemek yapımında da rahatlıkla kullanılabilir. Yüksek oranda protein, vitamin ve mineral içeriyor. Bu nedenle doğal yağ bileşen yapısı ile yemeklerde kullanarak sağlınıza katkı sağlayabilirsiniz.
Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağının Kullanım Şekli

Hindistan cevizi yağının faydaları, hayatımızın birçok alanını kapladığı için hayatımıza dahil etmemek elde değil. Hindistan cevizi, piyasada yağ, toz  ve krema şeklinde bulunmaktadır. Uzun bir süre serin bir yerde saklayabilirsiniz. Antioksidan özelliği ile uzun süre saklamaya uygundur. Bozulma yaşanmaz. Hindistan cevizi kreması; meyve çekirdeklerinin çekilerek rendelenmiş halinden elde edilir. Hindistan cevizi yağı ise preslenme yöntemi ile elde edilen yağdır. Hindistan cevizi lif içerdiği için, kreması daha yoğun bir şekilde kalın görünüme sahip olacaktır. Hindistan cevizi yağı ise kreması ile kolay bir şekilde ayırt edilebilir özelliğindedir. Ayrıca, Hindistan cevizi yağı yapım aşamasına göre iki ayrılır; Hindistan cevizi yağı rafine edilmiş ( işlenmiş olan), işlenmemiş Hindistan cevizi yağları ( daha az işlenmiş olandır) şeklindedir. İşlenmiş, rafine yağlar kimyasal sürece maruz kalır ve bu nedenle faydaları oldukça azdır. Kullanım ve sağlık için soğuk sıkım ( soğuk presleme)  Hindistan cevizi yağını tavsiye edebiliriz.

Hindistan cevizi yağını temin ederek, evde doğal cilt maske yapımında kullanabilirsiniz. Aynı şekilde saç bakımınız içinde rahatlıkla kullanılan bir üründür. Günlük yemeklerinizde de soğuk sıkım özelliğine sahip Hindistan cevizi yağını kullanım sağlayabilirsiniz. Göz çevrenize ve cildinize masaj yaparak uygulayabilir, böylece göz çevresindeki çizgilerden ve göz altı morarmalarınızdan kurtulabilirsiniz. Baş ağrısı vb. stres içinde yatıştırıcı özelliği doğrultusunda, vücut masajlarınıza dahil etmeniz mümkündür.

İlgili Haberler
1 yorum
  1. Faydalı Bilgin

    İçeriği beğendiyseniz yorum yapmayı ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın lütfen.

Yorum Yapın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Tamam