Ana SayfaGüzellikMakyajİpek Kirpik Nedir Nasıl Yapılır Zararlı mı? Kalıcı mı?

İpek Kirpik Nedir Nasıl Yapılır Zararlı mı? Kalıcı mı?

Muhteşem bakışların sırrı İpek Kirpik Nedir Nasıl Yapılır? Zararlı Mıdır? Kalıcı Mıdır? İşte ipek kirpik hakkında tüm merak edilenleri sizin için derledik.

Esra Tahincioğlu
Esra Tahincioğlu
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

İpek kirpik; saf ipekten imal edilir ve göz yapısına göre teker teker uygulanan, kirpik uygulama işlemine denir. Kirpikleri az olan, dökülen ve az kirpiklere sahip kişiler, ipek kirpik yaptırarak, daha dolgun kirpiklere sahip olur. Ayrıca günümüzde popüler bir işlem olan, ipek kirpik uygulaması, sürekli makyaj yapmak istemeyenler içinde etkili bir yöntemdir. Böylelikle her gün rimel sürmek zorunda kalmasınız, ayrıca rimelin zararlarından da kurtulmuş olursunuz. Fakat ipek kirpik uygulaması aşamasında, kaliteli ve sağlıklı bir sonuç almak için; usta ellere kirpiklerinizi bırakmanız gerekir. Aksi takdirde, bu yönde sorun yaşayan kişilerden biri olabilirsiniz. Çeşitli şekillerde sorun yaşayanlar söz konusudur. Birbirine yapışan kirpikler, enfeksiyon kapanlar gibi farklı şekillerde sorunlara yol açabilir. Bu açıdan yaptıracağınız yerin kaliteli, hijyenik ve usta eller olmasına dikkat etmeniz gerekir. Ekonomik açıdan daha ucuz yaptırmak adına sağlığınızı tehlikeye atmamalısınız.

Kirpik görünümü, kadınların görünümü açısından önem taşır. Güzelliğine ve bakımına önem veren kadınlar ise rimel ya da kirpik kıvırıcı ile daha dolgun kirpiklere sahip olabilir. Ya da takma kirpik kullanabilir. Ama her biri kirpiklere zarar veren uygulamalardır. Rimel ve kirpik kıvırıcı, takma kirpikler, uzun süreçte kirpiklerin dökülmesine ve yıpranmasına yol açar. Bu nedenle; kirpikleri seyrek, düz, açık renk, ince yapıda olan kişiler için, ipek kirpik uygulaması idealdir. Böylece, daha belirgin ve dolgun kirpiklere sahip olabilirsiniz. Bu gibi etkileri nedeniyle, ipek kirpik uygulaması son zamanların en popüler uygulamalarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Bir kere ipek kirpik yaptırarak uzun süre, rimel sürmeden dolgun kirpiklere sahip olmak, popüler olmasına neden olan önemli özelliğidir.

İpek Kirpik Nasıl Yapılır?

İpek kirpik nasıl yapılır; ipek kirpik uygulaması yaptırmaya giderken, öncelikle göz makyajınızı yapmadan gitmeniz uygulama esnasında size kolaylık sağlayacaktır. Uygulama sırasında gözleriniz kapalı olacağı için, lens kullananlar lenslerini çıkarabilir. İpek kirpik uygulaması, tüm kirpiklere tek tek yapıştırılarak uygulanan bir yöntemdir.

İpek kirpik nasıl yapılır; uygulama genellikle bir ya da iki saat sürebilir. Ayrıca, ipek kirpik uzmanı tarafından yapıldığına emin olmanız önemlidir. Uygulama esnasında, yapıştırma işlemi organik-hipo alerjik yapıştırıcılar ile yapılır. Yaklaşık 3 hafta ile 6 ay arasında kullanılabilir. Yapıştırıcılar gözlerde hassasiyet olmaması için tercih edilir. Bir süre sonra uygulanan ipek kirpik, kişinin kirpiğinden ayrılarak dökülür. Bu işlemi yaptıran kişiler, bu nedenle uzun zamanlı olması için devamlı bir şekilde bakım yaptırması gerekir.

Öncelikle; kişinin göz hassasiyeti ve alerjisi varsa, test amacıyla her iki gözüne de 2 adet kirpik takılır ve 24 saat uygulamayı denemesi önerilir. Ardından herhangi bir sorun yoksa, devam edilebilir. İpek kirpik uygulamaları, yaz ve kış mevsiminde yapılabilir. Uygulama yapılan kirpiklere, gece makyajı yapılmasında bir sorun yoktur. Fakat makyaj temizleme ürününüzü, özellikle yağsız tercih etmeniz gerekir. İpek kirpiklerinizi; banyo, sauna, hamam deniz ve havuz gibi alanlarda kullanım sağlayabilirsiniz. Fakat PH derecesi yüksek olan, havuzlarda sorun olabilir, dikkat etmeniz gerekir.

İpek kirpiklerle, uzun bir süre geçirdiğinizde, çıkartmak istediğiniz zaman, bu işlemi evde yapmamanız gerekir. Uygulama yaptırdığınız yerde çıkartmanız daha sağlıklıdır. Evde yapılan işlemler, doğal kirpiklerin dökülmesine sebep olabilir.  İpek kirpiklerin çıkarılması için, yapıştırılırken kullanılan malzemeye göre özel bir solüsyon kullanılması gerekir. Evde böyle bir malzemeniz yoksa, tahriş olabilir. Bu yüzden kirpiklerin çıkartılması aşamasında, uzmandan yardım alınması gerekir.

İpek Kirpik Zararlı Mıdır?

İpek kirpik uygulaması hassasiyet gerektiren bir işlemdir. Bu nedenle yaptırdığınız yerin kalitesi ve uygulama aşamasının hassas bir şekilde gerçekleşmesi tabii ki önemlidir. Aksi halde göz ile temas sağlayan kirpikleriniz sağlığınıza zarar verebilir. İpek kirpik uygulaması, her ne kadar, doğru bir şekilde yapıldığında, zararsız bir uygulama olsa da; göz çevresi yüzün en hassas bölgesi olduğundan, en küçük bir hata sağlığınıza zarar verebilir. Bu nedenle alanında uzman ellere yaptırmanız gerekir.

İpek Kirpik Kalıcı Mıdır?

İpek kirpik kalıcı mı? İpek kirpik uygulaması esnasında, yapıştırma işlemi organik ve hipo alerjik yapıştırıcılarla ile yapıştırılmaktadır. Bu yapıştırıcılar, gözlerde hassasiyet olmaması açısından gereklidir. Yapıştırıcı ile ipek kirpik uygulaması yaklaşık 3 hafta ile 6 ay arasında kalıcı özelliğe sahiptir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!