Ağız kokusunun nedenleri temel olarak ağız hijyeni uygulanmamasıdır. Diş fırçalamayı göz ardı etmek veya diş ipi kullanmak, yiyecekleri ve bakterileri dişlerinizin üzerinde ve arasında bırakabilir. Kısa süre sonra plak birikimi güçlü kükürt bileşiklerinin üretilmesine neden olarak ağız kokusuna neden olabilmektedir. Ağız kokusu nasıl geçer? Sorusuna yanıt olarak çok çeşitli yöntemler bulunmaktadır.
Ağız Kokusu Nedenleri
Ağız kokusuna neden olan diğer nedenler arasın da diş eti hastalığı, mide problemleri, ilaç alma, kabızlık, oral mukozal enfeksiyon, çürük dişler, ilaç kullanımı, zayıf beslenme, obezite ve sigara kullanımı bulunabilmektedir. Diyet aynı zaman da ağız kokusuna neden olabilmektedir. Düşük karbonhidrat diyeti uygulayan kişiler az nefes alabilmekte ve ağız kokusu oluşabilmektedir. Bu sınırlayıcı diyetler ağız kokusuna neden olabilmektedir. Kronik bronşit, diyabet, solunum yolu enfeksiyonu, karaciğer veya böbrek hastalığı gibi çeşitli durumlar bulunmaktadır.
Tedavi Yöntemleri
Ağız kokusundan kurtulmak için ağzınızı su ve ada çayı, nane ve maydanoz yaprakları ile çalkalamalısınız. Bir bitkilerin antibakteriyel etkisi bulunmaktadır. Ağız kokusunun yanı sıra, diş ağrısı ve boğaz ağrısı ile mücadeleye yardımcı olur. Kakule solunuma bir tatlılık verir ve aromatik kokulu solunum için yaygın olarak kullanılır. Yemeklerde kullanılan bazı otlar ve baharatlar ağız kokusu için doğal olarak destekleyicidir. Karanfil, rezene ve anason bunların başlıca olanlarıdır. Kekik ağız kokusu için mükemmel bir çözümdür ve ayrıca ağız enfeksiyonları ve diş ağrısı tedavisinde de kullanılmaktadır. Günde iki kez diş fırçalamalısınız. Günde en az iki kez günlük yoğurt tüketimiyle, ağzınızdaki bakteri sayısını azaltabilirsiniz.
Spreyler Ve Alerji
Ağız kokusunu gidermek için kullanılan bazı yöntemler arasında ağız spreyi de kullanılmaktadır. Eczaneler de ve kozmetik ürünleri satılan birçok işletmede bulunmaktadır. Ancak rağbet görse de kalıcı bir çözüm sağlamamaktadır. Bu spreylerin her çeşit aromalısı bulunmaktadır. Nane, kiwi, karanfil, limon, kekikli ve tarçınlı gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Kullanmadan önce doktorunuza danışmanız da fayda bulunmaktadır. Bazı eksi yönleri olarak alerjiye sebep olabilmektedir. Bu yüzden kullanılan en etkili yöntem olarak doğal tedavi yöntemi olmaktadır. Ağız kokusu, tatsız bir nefes kokusunu tanımlamak için kullanılan terimlerin tümüdür. Ağız kokusu başlı başına bir sorun değildir, ancak kişiler arası ilişkilerinizde sorunlara neden olabilmektedir. Bu yüzden ağız hijyeni sürekli yapılmalıdır.