7 Aralık 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkKişisel GelişimKişisel Gelişim Sadece Kişiliğe Yönelik Midir?

Kişisel Gelişim Sadece Kişiliğe Yönelik Midir?

Kişisel gelişim,  ilişkilerinizi, kariyerinizi, kişiliğinizi, öz benliğinizi, kendinize duyduğunuz saygı ve güveni, sağlığınızı ve hedeflerinizi kapsar.

Fatma Sezer
Fatma Sezer
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Bu iki kelime birbirinin aynısı olsa da aslında aynı olguyu ifade etmezler. Kişisel gelişim uzmanları, gelişimin kişiliğinizi geliştirmekten çok daha fazlası olduğunu söyler. Hayatınızın her alanını kapsayabilir. Kişilik, kişisel gelişimin bir parçasıdır ancak tamamen bir bütünü değildir.

Kişisel gelişimin büyük bir kısmı, verdiğiniz bu kararların sizin için neler değiştirebileceğini anlamaktır. Kişisel gelişim,  ilişkilerinizi, kariyerinizi, kişiliğinizi, öz benliğinizi, kendinize duyduğunuz saygı ve güveni, sağlığınızı ve hedeflerinizi kapsar.

Kişisel Gelişim Bir Yolculuktur, Bir Varış değil.

Kişisel Gelişim – Farkındalığı geliştiren, yetenekleri ve potansiyeli geliştiren, yaşam kalitesini arttıran, hayallerin gerçekleştirilmesine katkı da bulunan faaliyetleri kapsar.

Kişilik Gelişimi – Bireyleri birbirinden ayıran düşüncelerin, duygu ve davranışların kalıcı hali, yani karakterinizdir.

Kişisel Gelişim, Kişinin Kariyerinde de Çok Önemli Bir Rol Oynar

Sadece kendi uzmanlık alanınız yerine diğer alanlarda da kendinizi geliştirmek, hem banka hesabınızda hem de ruhen size kazanç sağlar. Kişisel gelişim sadece kişiliğiniz için değil kariyerinizde de önemli bir rol oynar. Hiç bir firma, kendini geliştirmeyen, öngörü sahibi olmayan bir bireyle çalışmak istemez. Kişisel gelişim, yeteneklerinizi, hedeflerinizi ve beklentilerinizi keşfetmenize yardımcı olur. Yaşamı boyunca herhangi bir vizyonu olmayan bir birey, kalabalıkta kaybolmaya mahkumdur.

Hakan, A şirketinin pazarlama departmanına stajyer olarak katıldı. İki yıl içinde terfi ettirildi ve beş kişilik bir satış temsilcisi ile bir ekip kurması istendi. Beş yıl sonra, Hakan, A firmasının tüm pazarlama departmanını yönetti ve şirkette söz sahibi oldu. Bir pazarlama stajyeri, yedi yıl içinde belirli bir bölümün başına getirildi. Sizce örnekte verilen durumun sebebi ne olabilir? Hakan, patronuna kişiliğini sevdirmiş olabilir mi?

Bu her zaman işe yaramayabilir. Hakan’ın bilgilerini sürekli olarak geliştirmesi, analiz etmesi, gerekli kitapları okuması sadece yönetimde görünmesine değil, başarı basamaklarını hızla çıkmasına yardımcı yeni yetenekler edinmesini de sağlamıştır. Kişisel gelişim size, kariyeriniz içinde doğru ve emin adım atma niteliklerini kazandırır. Kendinizi her an geliştirmek, sizi sadece bugün için değil, gelecek içinde hazırlar.