Ana SayfaSağlıkAnne / ÇocukÇocuklarda Ağız Kenarı Yaraları Belirtileri ve Tedavisi

Çocuklarda Ağız Kenarı Yaraları Belirtileri ve Tedavisi

Çocuklarda çok fazla yaşanan ağız kenarı yaraları çok sıkıntı oluşturan bir yara türüdür. Ağız kenarı yaraları çocuklarda iştahsızlık ve huzursuzluk yapabilir.

Faydalı
Faydalı
Türkiye’nin Faydalı Bilgi Kaynağı!

Yazar İçerikleri

Ağız kenarlarında meydana gelen çatlak ve yaralar daha çok yanlış ve yetersiz beslenmeden kaynaklanır. Çocuklarda ağız kenarı yaralarını engellemek için protein ve vitamin bakımından zengin süt, et, balık, fıstık, meyve ve yeşil sebze gibi yiyecekler tüketmelidir. Vücut gerekli besini ve vitamini alamayınca ağız kenarlarında yaralar oluşur. Bu durum genel sağlık açısından da sıkıntılı durumlar oluşturur. Genellikle serin havalarda, güneş nedeniyle oluşan çatlaklıklar ve rüzgara maruz kalmak gibi nedenlerde ağız kenarında yara oluşumuna neden olur.

Ağız Kenarında Oluşan Yaraların Belirtileri Nelerdir?

Yaraların belirtileri arasında baş ağrıları, grip, burun tıkanıklığı, aft oluşumu ağız kenar bölgesinde kanama, kızarıklıklar ve belirtileri kendini gösterir.

Ağız Kenarı Yara Tedavisi Nasıl Olur?

Ağız kenarında meydana gelen yaralar genellikle iki haftaya yakın bir süreç içerisinde kendiliğinden geçtiğinden dolayı önemsiz olmaktadır. Fakat oluşturduğu kötü görünüm nedeni ile insanları rahatsız eder. Oluşan yaralara önlem alınmaması takdirde yara ciddi problemler oluşturur. Uzun süre iyileşme göstermeyen yaralara sebep olan problemler bulunmalı ve uygun bir tedavi şekli uygulanmalıdır. Önemsiz gözüken yaralar, uzun süre sonunda geçmez ise ve tedavi uygulanmazsa ciddi böbrek sorunlarına ve enfeksiyon hastalıklarına neden olur. İlaç tedavisinin yanı sıra merhem ve ya krem tedavisi de doktor önerebilir. Bu durum kişiden kişiye farklılık gösterebildiği gibi ağız kenarında çıkan yarayı takip etmeli geçen zaman içerisinde yara küçülmüyor aksine büyüyor ise mutlaka bir doktora başvurulmalı.

Çocuklardaki Ağız Yaralarının Nedeni Nelerdir?

Vitamin Eksikliği: Çocuklardaki ağız yaralarının önemli bir bölümü vitamin eksiliğinden kaynaklanmaktadır. B vitamini, çinko ve demir eksikliğinde ağız kenarlarında yara oluşur.

El- Ayak- Ağız Hastalığı: El ayak hastalığı çocuklarda çoğunlukla dilde ve ağız kenarlarında yaralara yol açmaktadır. 1 ile 5 yaş arası yaygın görülen bu hastalığa Coxsackie virüsü neden olur.

Çölyak Hastalığı: Buğday, çavdar ve arpada bulunan glüten ince bağırsakları iltihaplandırır. Bu durum çölyak hastalığı olarak adlandırılır ve ağız içi ve dışı yaralanmalara neden olur.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!