Ana SayfaGüzellikCilt BakımıYüzde Oluşan Delik ve Çukurlar Nasıl Geçer?

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar Nasıl Geçer?

Yüz Kısmında Delik ve Çukurlar Neden Oluşur? Delik ve Çukurlar Nasıl Giderilir? Yüzde Oluşan Çukurlara Müdahale.

Her kadının hayali delik ve çukurlar olmayan pürüzsüz ve parlak bir cilde sahip olmaktır. Yapılan çok çeşitli bakımların ardından mükemmel bir cilde sahip olmak kadar güzel bir şey yoktur. Yüzde çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan delik ve çukurlar ise hiç istenmeyen bir cilt problemidir. Kadınlar ve erkekler yüzlerinde oluşan bu deliklerden dolayı psikolojik olarak da etkilenmeye başlarlar. Genel olarak mandalina veya portakal kabuğuna benzetilen cilt tipleri farklı tedavi programlarıyla düzeltilebilmektedir. Peki, yüzde oluşan delik ve çukurlar nasıl geçer?

Yüz Kısmında Delik ve Çukurlar Neden Oluşur?

yüzde oluşan delik ve çukurlar nasıl geçer?

Genel olarak tıp dünyasında yüzde oluşan çukurlara gözenek adı verilmektedir. Sivilceli ciltlerde gözenek oluşması daha fazladır. Daha çok yağlı ve karma ciltlerde sivilce ve yağ bezelerinin oluşması daha fazla olduğundan ve bu aknelere yapılan dış müdahaleler sonucunda kalıntısı gözenek şeklinde olmaktadır. Yüzünüzdeki gözeneklerin buna bağlı olarak çok fazla açılması delik delik durmasına neden olmaktadır. Yüzdeki gözeneklerin çok genişlemesi tamamen yağ tabakasına bağlı bir durumdur. Aknelerin oluşmamasını engellemek için sürekli temizliğin şart olduğu ise bilinmelidir. Ciltteki bakteri ve mikropların sürekli kalması cildin girintili ve çıkıntılı olmasına sebep olmaktadır. Ayrıca yağlı yiyecek tüketimine de çok dikkat etmek gerekir. Tüm bunların göz ardı edilmesi cilt yapısını anlamlı şekilde bozacak ve kötü bir görünüme sahip olacaktır.

Delik ve Çukurlar Nasıl Giderilir?

Ciltte oluşan delik ve çukurları gidermenin en kolay yolu cilt temizliğinden geçer. Cildin yapısını çok iyi tanıyıp ona göre kozmetik bakım ürünleri kullanmak en doğru karar olacaktır. Ayrıca bu gözeneklerin çok fazla olması durumunda lazerli tedavi ile daha düz ve güzel bir cilde sahip olmak mümkündür. Yüzdeki hasarın giderilmesi için biraz da sabır gereklidir. Düzenli bakımlar sonucunda istenilen sonuç alınabilir. Kimyasal peelinglerle ciltte oluşan delik ve çukurlar kalıcı şekilde kapanmaktadır.

Yüzde Oluşan Çukurlara Müdahale

Yüzdeki gözeneklerin giderilmesi için evde hazırlayacağınız maskelerde işe yaramaktadır. Yumurta, limon suyu ve yaş mayayı karıştırarak direk cildinize uygulayıp yarım saat bekleyin. Düzenli yapıldığı taktirde verimli sonuçlar alabilirsiniz.

Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlardan Nasıl Kurduldum

Benzer Konular

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version