Ana SayfaSağlıkBitki ÇaylarıIhlamur Nelere İyi Geliyor?

Ihlamur Nelere İyi Geliyor?

Üst solunum yolları ve boğaz için önerilen ıhlamur nelere iyi geliyor?  Genel olarak bakıldığında ıhlamur kış aylarında grip, boğaz ağrısı...

Faydalı
Faydalı
Türkiye’nin Faydalı Bilgi Kaynağı!

Yazar İçerikleri

Soğuk kış günlerinde sıklıkla kullanılan ve soğuk algınlığının en bitkisel tedavisi olarak anımsanan ıhlamur tamamen bir şifa kaynağıdır. Üst solunum yolları ve boğaz için önerilen ıhlamur nelere iyi geliyor?  Genel olarak bakıldığında ıhlamur kış aylarında grip, boğaz ağrısı ve üşütme gibi rahatsızlıklarda tüketilmesi gereken bir bitki çayıdır. Ihlamur sıcak içilen bir çay olduğundan dolayı vücuda sayısız yararı bulunmaktadır.

Ihlamurla Gelen Şifa

Özellikle kış aylarında tüketilen ve iç ısıtan ıhlamur faydaları konusunda kişiler üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır. Ihlamur genel olarak terlemeyi teşvik ettiği için soğuk algınlıklarının en iyi tedavi yöntemi olarak bilinmektedir. Öksürüğe çok iyi gelir. Gerekli tedavilerin uygulandığı sırada destek amaçlı olarak alındığında yüksek ateşi düşürür. Kişiler üzerinde anlamsız olan kaygıları azaltarak sakinlik hissi uyandırır.

Ihlamurun Faydaları

Ihlamur bitkisi ağaç üzerinde yetişmektedir. Özellikle yaz aylarında çiçeklendiğinde toplanıp kurutulur. Kış ayına girmeden satışa sunulan ıhlamur bitkisinin aromatik bir yapısı vardır. Demlenerek tüketildiği için içine limon ve bal gibi takviyelerde katılabilir.

  • Ihlamur, kan basıncını düşürür.
  • Ani gelişen kas spazmlarının geçmesini sağlar.
  • Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardım eder.
  • Çarpıntı ve hazımsızlığı giderir.
  • Migren ve baş ağrılarını önemli derecede azaltır.
  • Ihlamur ishal tedavisi içinde yer alan bir bitkidir.
  • Toksinlerin atılması ıhlamur sayesinde olmaktadır.
  • En önemli faydası ise boğazları yumuşattığı için ağrıyı keser.
  • Grip ve nezle gibi rahatsızlıklarının en kadim dostu ıhlamurdur. Ihlamuru içerken terleme yaptığı için kişiler hastalığı daha çabuk atlatırlar.
  • Vücuda dinamiklik ve rahatlama hissi verir.

Ihlamur Nasıl ve Ne Sıklıkla İçilir?

Ihlamur bitkisi demlenerek veya kaynatılarak içilebilir. Demleme yapılmak istendiğinde sıcak suya atıp 10 dakika bekledikten sonra içilir. Kaynatmada ise 2 bardak suya 1 tutam ıhlamur atılıp yaklaşık 5-7 dakika kaynatılır. Bardağa konularak limon veya bal eklenerek içilebilir. Hasta olduğunuzu hissettiğiniz andan itibaren günde 3 fincanı geçmemek koşuluyla içilebilir. Normal zamanlarda da hastalıklardan korunmak için ıhlamur çayını yanınızdan ayırmayız. Sağlığınıza ve size katacağı pek çok şey vardır.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!