Safra taşı için uzmanlar bitkisel çözümlerden istifade edilebileceğini bildiriyorlar. Safra taşı genellikle 20 ile 50 yaş arasında olan kişilerin sık sık karşılaştıkları bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığa yakalanan kişiler şiddetli ağrılar çekerler.
Ayrıca bu rahatsızlık erkeklere göre genç kadınlarda daha çok boy göstermektedir.
Safra kesesi taşının doğal çözümü için ne yapmamız gerekiyor. Öncelikle bu rahatsızlık için doktorunuzun yasakladığı gıdalardan kesinlikle uzak durmalısınız.
Bu anlamda yumurta, soğan, tavuk, süt, kahve, turunçgiller, mısır, kabuklu yemişler ve fasulye safra kesesi taşı bulunan hastalara tüketmeleri tavsiye edilmeyen gıdalardır.
Safra Taşı için tavsiye edilen bitkiler nelerdir?
- Maydanoz: Kumun idrar yoluyla çıkarılmasını sağlar. Bir fincan kadar suyun içine bir çay kaşığı kurutulmuş maydanoz kökü konulur üzerine kaynatılmış su dökülür ve 15 dk. kaynatılır. Günde birkaç fincan içilir.
- Isırgan otu: Safra taşı oluşumunu engeller. Taşlar küçükken vücuttan atılmasını sağlar.
- Karahindiba: İdrar uyarıcı bitkiler arasında en etkili olanlardan biridir. Vücutta biriken toksinleri atar. (1kaşık kurutulmuş biberiye yaprağı ve bunun kökleri 1 litre su içinde kaynatılır ve bu karışım günde 3 bardağa kadar içilebilir.)
- Mısır Püskülü: Mısır püskülleri 20 dk. Kadar kaynatılır. Fincan başına iki kaşık mısır püskülü katılır.
- Su Teresi: Taşların oluşumunu engellemeye yarar. Ama bu koruyucu bir bitkidir. İyileştirici durumlarda kullanırsanız ters etki yapabilir ve rahatsızlığınız artabilir.
- Nane: Yatıştırıcı özelliği ile ağrılarınızı azaltır.
- Tarhun otu: Yine önleyici tedavide kullanılır.
- Zerdeçal: Büyük safra kesesi taşlarını küçültmek için kullanılır. Bu bitki bazı yemeklerde kullanıldığında faydalı olacaktır. Üstelik yemeklerde çok güzel bir tat bırakır.