Geleneksel olarak Ağrı, sızı veya hastalık olan organa yakın yerlere yapılır.
Hacamat Nedir?
Hacamat, deri üzerindeki gözeneklerden vakum yolu ile, kirli kanın çekilmesidir.
Hacamat Öncesi Yapılması Gerekenler
Hacamat aç karnına yapılır; Takribi 3 saat öncesi yeme içme bırakılır. Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur.
Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır.
Hatta zararlı bile olur. Çünkü; tokluk halinde kan, karın boşluğunda göllendiği için hayati merkezlerimiz olan beyin ve kalbin beslenmesi zayıflamıştır.
Böyle durumlarda hacamat yapılınca beyne, kalbe ve diğer hayati hormon ve enzim yapan bezlere giden kan hacmi iyice düşerek, felç, enfarktüs gibi kalıcı rahatsızlıkların çıkmasına neden olur. Asgari 24 saat öncesinden hayvansal gıda alınmaz.
Zira hayvansal gıdalar protein ihtiva eder, kanı koyulaştırır. Hayvansal perhize dikkat edilerek yapılan hacamat daha faydalıdır.
Hacamat Ne Zaman Yapılır?
Sünnet amaçlı ya da detoks amaçlı hacamat, dolunaydan sonraki tekli günlerde yapılır.
Hicri takvime göre dolunaya kadar genelde insanın toplama, biriktirme dönemi olur. Dolunaydan sonra ise bırakma dönemi başlıyor.
Hacamatın boşalma, temizleme döneminde yapılması daha etkin oluyor. Migren krizi, ağrı, düşme vb. durumlarda hacamat herhangi bir zamanda da yapılabilir.
Bir de prensip olarak Çarşamba ve Cuma günleri pek hacamat uygulaması yapılmaz. Biz bir de hacamattan sonra isteyen kişilere ozon yapıyoruz.
Özellikle hacamattan sonra tıbbi ozon da yapılırsa, dokuların oksijenlenmesi fevkalade iyi oluyor. Kişi, bu sayede. kendini 2-3 kat daha iyi hissediyor.
Hacamatın Faydaları
Hacamat, Müslüman ülkelerde hastalıkların tedavisi için kullanılan bir yöntemdir. Günümüzde hacamat hemen hemen tüm hastalıkların tedavisi için kullanılmaktadır.
- Hacamat Akıl Hastalıklarına İyi Geliyor: Akıl ve ruh sağlığına iyi geldiğine inanılan hacamatın, yıllar boyunca akli rahatsızlık yaşayan ve bu durumdan kurtulamayan pek çok kişiye iyi geldiği iddia ediliyor.
- Hacamat Kansere Karşı Meydan Okuyor: Akciğer kanseri, karaciğer kanseri, göğüs kanseri ve kan kanseri gibi pek çok kansere meydan okuyan hacamat, uygulandığı zaman kanser kütlesini ortadan kaldırmaktadır.
- Bağırsak Enfeksiyonlarına İyi Gelir: Hacamat bağırsak enfeksiyonlarına, ,ishal gibi sancılı hastalıklara şifa olmaktadır. Aynı zamanda mide problemlerinin de hacamat ile tedavi edildiğine inanılmaktadır.
- Romatizma Hastalıklarına: Romatizma çevrenizde gördüğünüz her üç kişiden ikisinde görülebilen bir hastalıktır ve bazı durumlarda ilaç kullanılmasına rağmen geçmemektir. Hacamat romatizmaya oldukça iyi gelmektedir. Ancak hacamat ile tedavi olacaksanız ehli kişilerden yardım almalısınız.
- Hacamatın Bağışıklık Sistemini Düzenleyici Etkisi: İnsan vücudunda bağışıklı sistemine zarar veren durumlar aşırı yeme, hızlı yemek yeme ve devamlı hareketsiz kalmaktır. Karaciğer, bağırsaklar ve böbrekler bağışıklık sisteminin zayıflamasında rol oynayan organlardır. Sırt üzerinde uygulanan hacamat tedavisi, bağışıklık sisteminin düzene girmesini sağlıyor.
- Hacamat Kalp ve Damar Dostu: Damarlarda oluşan tıkanıklık ve plaklar hacamat tedavisi boyunca tekerrür etmemektedir.
Hacamatın Diğer Faydaları
- Sinüzit ve baş ağrılarının tedavisi.
- Bazı Kadın hastalıklarının tedavisi.
- Aşırı uyku uyuyan kişilerin tembellik ve yorgunluğunu giderir.
- Diz, sırt ve bel ağrılarının tedavisi.
- Hormon tedavisinde etkilidir.
- Yüksek tansiyon rahatsızlıklarını tedavi eder.
- Cinsel zayıflığı bulunanlara hacamat iyi gelir.
Hacamat Sonrası Yapılması Gerekenler
Yeme İçme
Asgari iki saat kadar bir şey yenilmemelidir. Hacamattan sonra iştah biraz açılabilir. Mümkün olduğunca günü hafif gıdalarla geçirmek hacamatın faydasını artırır.
Duş ve Bakım
12-24 saat sonra duş alınabilir. Duştan hemen sonra, yara izlerinin olduğu bölgeye zeytinyağı veya kantaron yağı sürülmesi, yaraların çabuk iyileşmesi ve iz kalmaması bakımından çok fayda sağlar.
Hayvansal Gıdalara Dikkat
Hayvansal gıdaların hemen hepsinde protein olup kan dolaşım hızını yavaşlatır. Bu nedenle hacamat tedavisinden sonra, 48 saat süren hayvansal gıda perhizi yapılır.
Hacamat Kimlere Uygulanmaz
Hacamat uygulaması, yapılabilmesi için bazı sağlık şartları bulunmaktadır, bu şartları karşılamadığınızda hacamat yarardan çok zarar verebilir. Bundan dolayı hacamat uygulanmadan önce dikkat edilmesi gereken şartlara mutlaka dikkat edilmelidir.
- Adet döneminde bulunan kadınlara uygulanmaz.
- Hamile bayanlara uygulanmaz.
- Anemi rahatsızlığı bulunan ve hemoroid gibi kan kaybı yaşayan kişilere uygulanmaz.
- Protein eksikliğine bağlı olarak ödemi bulunan kişilere hacamat uygulanmaz.
- Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilere uygulanmaz.
- Aşırı terleme rahatsızlık bulunan kişilere uygulanmaz.
- 70 yaş üzeri kişilerde hacamat yapılması uygun değildir.