Ana SayfaGüzellikDolgun Dudaklara Kavuşmak

Dolgun Dudaklara Kavuşmak

Günümüzde hemen hemen herkes dolgun dudaklara kavuşmak, kavisli ve çekici dudaklara sahip olmak ister. Bunun içinde güvenilir...

Esra Tahincioğlu
Esra Tahincioğlu
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Günümüzde hemen hemen herkes dolgun dudaklara kavuşmak, kavisli ve çekici dudaklara sahip olmak ister. Bunun içinde güvenilir ve hijyenik şartlarda çalışan bir güzellik merkezi ararlar. Son yıllarda hızla gelişen estetik sektörü sayesinde insanların aradığı uzmanı ve kurumu bulması oldukça kolaylaşmıştır. Dolgun dudaklara kavuşmak isteyen herkes dolgu malzemesi olarak hangi ürünlerin kullanıldığını ve dolguların tekrarlanması gerekiyor mu gibi konuları çok merak ederler. Oldukça kolay bir uygulama olan dudak dolgusu ile daha kalın ve daha çekici dudaklara sahip olmak mümkündür.

Dudak Dolgusu İçin Hangi Malzeme Kullanılır?

Dudak dolgusu için insanların derilerinin içeriğinde bulunan hiyolüronik asit kullanılır. İnsan vücuduna zararı olmayan ve bu dolgu malzemeleri çok ince uçlu enjektörlerle kişinin cilt altına enjekte edilir. Jel kıvamındaki dolgu maddesini uygulamadan önce hastanın dudaklarına ağrı hissetmemesi için anestezik pomadlar sürülür. Dudaklara uygulanan dolgu malzemesinin kalitesine göre kalıcılıkları genellikle 6 ile 12 ay arasında değişir. Ancak bazı özel maddeler kullanılarak bu süre zaman zaman 2 il 5 yıla kadar uzayabilir. Hiyolüronik asidin su tutucu özelliği sayesinde cilt daha nemli daha genç ve daha dolgun görünür.

Dudak Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Dudak dolgusu işlemi cerrahi gerektirmeyen ancak estetik cerrahları tarafından yapılması sağlık açısında daha yararlı olan bir uygulamadır. Ortalama yarım saat süren uygulama ince enjektörlerle dolgu malzemesinin dudağın önceden belirlenen bölgelerine enjekte edilmesi işlemidir. İki seans olarak uygulanan dudak dolgusu ilk işlemden iki ya da üç hafta sonra yeniden tekrarlanarak tamamlayıcı seans uygulanır.

Dolgu İşleminden Sonra Yapılması Gerekenler

Bir enjeksiyon uygulaması olarak da tanımlanan dudak dolgusu sonucunda dudaklarda ödem, kızarıklık ve şişlik gibi yan etkiler görülebilir. Bunun için ek bir tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Uygulama yapıldıktan sonra kişiler günlük hayatlarına devam edebilirler. Dudaklarda meydana gelen ödem ortalama 1 ile 2 gün arasında kaybolur. Ancak bu süre içinde kişinin dudaklarına aşırı sıcak yada aşırı soğuk yiyecek ve içecek temas ettirmemesi gerekir. Bunun yanında ilk iki gün dudağa ruj uygulamaktan ve baskı uygulamaktan kaçınılması gerekir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!