Ana SayfaSağlıkAğız ve Diş SağlığıBembeyaz Dişler İle Gülüşlerinize Can Katın

Bembeyaz Dişler İle Gülüşlerinize Can Katın

İnci gibi bembeyaz dişlere sahip olmak, herkesin hayalidir. Evde dişlerinize uygulayacağınız tarifle bu beyazlığı elde edebilirsiniz. Bu tarifle dişlerinizi beyazlatırken aynı zamanda diş etlerinizde olan hastalıkların da yok olmasına yardım edebilirsiniz.

Dişlerinizi fırçalamadığınız zaman, dişlerdeki sararmanın meydana gelmesi kaçınılmazdır. Sararan dişler ise gülüşlerinize gölge düşürebilir. Peki, sararan dişler için ne yapılabilir. Bu sarılıktan kurtulmak için aşağıda sizlere mükemmel bir tarif verilmiştir. Dişlerinize uygulayacağınız bu tarifle, harika ve temiz görünen dişleriniz olacaktır.

Bembeyaz Dişler İçin Zencefil Kürü

Zencefil kullanarak bembeyaz dişer için kendinize özel bir kür hazırlayabilirsiniz.

Zencefilli küre koyacağınız malzemelerin listesi şu şekildedir:

  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tutam kadar karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
  • 1 çay kaşığı diş macunu

İle kendi kürünüzü kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri eksiksiz kullanmanız, dişlerinizin daha hızlı beyazlaması için önemlidir.

Zencefilli Diş Beyazlatma Kürünün Hazırlanması

Zencefilli diş beyazlatma kürünü hazırlamak için öncelikle malzemelerinizi hazırlamalısınız. Daha sonra yukarıda verilen sırası ile malzemeleri bir kasede birleştirmelisiniz. Homojen bir karışım yaparak kür hazırlama işleminizi yapabilirsiniz. Ürünleri iyice karıştırmanız, kürünüzün iyi olmasını sağlar. Yukarıdaki malzeme ölçüleri, dişleriniz için yeterli gelecektir. Zencefilli diş beyazlatma tarifini hazırladıktan sonra uygulamaya geçebilirsiniz.

Zencefilli Kür Ne Zaman Uygulanmalı

Zencefilli kürü, dişlerinize her gün uygulamamalısınız. Bir gün uygulayın bir gün uygulamayın. Uyguladığınız günlerde 1 defa kürü kullanmanız yeterlidir. Akşamları yaparsanız daha iyi bir beyazlatma yapabilirsiniz.

Zencefilli Kürü Dişlere Uygulama

Hazırladığınız homojen karışımdan bir miktar diş fırçanızın üzerine koyun. Daha sonra aşağıdan yukarıya olacak şekilde bir fırçalama işlemi yapın. 2 dakika boyunca bu karışımla fırçalama işlemine devam edin. Daha sonra ağzınızı yıkayın. Bu kürü kullandıktan sonra dişlerinizin ve diş etlerinizin ne kadar ferahladığını hissedeceksiniz.

Kürünüzden biraz kalırsa onu bir kutu içerisinde saklayabilirsiniz. Ancak kalan kürü bir hafta içerisinde bitirmelisiniz. Eğer imkanınız varsa her yaptığınızda taze bir karışım hazırlamanız daha iyi olur. Bunu dişleriniz bembeyaz olana kadar yapabilirsiniz. Vaktinde ve doğru şekilde yaparsanız, dişlerinizdeki değişimi fark edebilirsiniz.

Evde Diş Beyazlatma

Bembeyaz Dişler için göz atabileceğiniz diğer içeriklerimiz

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version