Ana SayfaGüzellikCilt BakımıTatile Gideceklere Cilt Bakım Tüyoları

Tatile Gideceklere Cilt Bakım Tüyoları

Yazımızda tatile gidecek kişiler için cilt bakım tüyoları anlatılmış olup; Peeling, Dudak Bakımı, Bronzlaşma, Koruyucu Kullanımı, Fön, Rosacea Problemi ve Makyaj Yapımı konularına yer verilmiştir.

Havaların günden güne ısındığı Haziran ayının ortasında bulunmaktayız. Tatil döneminin de başlaması nedeniyle, önümüzdeki bir iki ay cilt ve saç bakımımız için oldukça önem arz etmektedir. Çünkü tatil boyunca güneşe ve ışığa maruz kalan cilt ve saçlar, yılın diğer kalan kısmında almadığı kadar hasar alabilir. Peki, tatile gidecek kişiler cilt bakımı noktasında nelere uymalıdırlar? Hangi bakım uygulamaları önemlidir? İşte, tatil öncesi dikkat edilmesi gereken bakım tüyoları!

Peeling

Cilt bakım süreçleri genellikle haftalara yayılan bir periyod ile takip edilmektedir. Tatil öncesinde, A vitamini, meyve asidi ve beta hidroksi asitleri içeren cilt bakım ürünleri kullanımı durdurulmalıdır. Eğer, bu vitamin ve ürünlerin kullanımı uzman bir hekim tarafından önerilmişse, doktor ile görüşülerek tatil boyunca cildin hasar görmemesi için gerekli ürünler tercih edilmelidir. Çünkü güneş ışığı bu 3 vitamin türü ile direkt olarak etkileşim göstererek, ciltte kalıcı lekelere neden olabilir.

Ayrıca, peeling uygulaması yapılıyorsa; tatile gitmeden en az 2 hafta önce uygulama sonlandırılmalıdır. Tatil olmasa dahi sonbahar aylarına kadar yaz aylarında peeling uygulaması önerilmemektedir.

Dudak Bakımı

Yaz aylarında çekilen fotoğrafların daha çekici olabilmesi için dolgun bir dudak şarttır. Peki, dolgun dudaklara sahip olmak ve görselimizin daha güzel olması için neler yapabiliriz? Dolgun bir dudağa sahip olmak istiyor ve bunu tatil öncesinde planlıyorsanız, dolgu enjeksiyonu uygulaması yaptırabilir, yaz boyunca Angelina Jolie dudaklarına sahip olabilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde uygulanan dolgu yapımı, poliklinik ortamında gerçekleşebilmektedir.

Bronzlaşma

Tatil boyunca bronz bir görünüme sahip olmak isteyenler, artık tatil öncesinde solaryuma gitmek zorunda değiller. Otobronzan yapıdaki cilt bakım ürünleri ile doğal bir bronzluk elde etmek artık çok kolay. Tek yapılması gereken, banyodan sonra otobronzan ürünü vücuda uygulamak!

Koruyucu Kullanımı

Yaz aylarının en önemli cilt bakım kuralı “Koruyucu Kullanmak”tır. Güneş ışınlarına maruz kalmadan en az yarım saat önce vücudun açık bölgelerine güneş koruyucu krem sürülmelidir. Özellikle öğlen 11 ile 16 saatleri arasında maruz kalınan güneş ışınları günün en kızgın ışınlarıdır. Bu sürelerde kısa sürede de olsa kızgın güneşe maruz kalmak, cildin kalıcı bir şekilde yanmasına neden olur. Bu nedenle güneş koruyucu sürülmeden güneşe çıkılmamalıdır.

Fön

İşe giderken ya da özel günlerde tercih edilen fön, tatil boyunca uzak durulması gereken bir uygulamadır. Çünkü güneş ışınları ve deniz suyu, saçlardaki mineral ve yağların kaybolmasına neden olur. Bu da tatil boyunca saç kurutma makinasından uzak durulması gerekliliğini ortaya çıkartır.

Rosacea Problemi

Güneş koruyucu kremlerin eksik ya da yanlış kullanımı sonucunda oluşabilen Gülleme ya da Rosacea Problemi olarak bilinen kalıcı lekelenmeler, kişilerin günlük yaşamda sorunlar yaşamasına neden olmaktadır. Kol ya da boyun bölgesinde oluşan lekelenmeler, kişinin iş yaşamında da sorun yaşamasına neden olarak, kıyafet seçimini kısıtlayacaktır. Kronik olarak gülleme hastalığı olan kişilerin tatil süresince sıcak içecekler ile acı yiyeceklerden uzak durmaları gerekmektedir.

Makyaj Yapımı

Tatil boyunca cildin çok fazla hasar görmesi nedeniyle makyaj yapımından uzak durulmalıdır. Özellikle güneş ışınlarına maruz kalınacak zamanlarda makyaj yapılmamalı, makyaj ürünleri olabildiğince az kullanılmalıdır. Ayrıca tatil boyunca sık sık duş alınarak cildin gözeneklerinin temizlenmesine yardım edilmelidir.

Tatil öncesi uyulması gereken cilt bakım kurallarının anlatıldığı Tatile Gideceklere Cilt Bakım Tüyoları yazımızı beğendiyseniz, yazımızı çevrenizle paylaşabilir, çevrenizin de konu ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, tatil öncesinde dikkat edilmesi gereken cilt bakım uygulamaları hakkında yaşadığınız farklı deneyimleri yorum bölümünden paylaşarak, diğer okuyucuların da konu hakkında bilgi edinmesini sağlayabilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version