Ana SayfaGüzellikSaç BakımıSaç Kıran Neden Olur?

Saç Kıran Neden Olur?

Saç Kıran Neden Olur? Saçkıran, saç dökülmesi ve saçlı derinin bazı bölümlerinde saç kayıplarına neden olan bir hastalıktır. Genellikle kafa derisinde görülse de, kaş, kirpik, bıyık ve sakal dökülmelerine de neden olabilir.

Saç Kıran Neden Olur? sorusunun yanıtına geçmeden saçkıran hakkında biraz bilgi verelim. Saç birçok insanın, özellikle de bayanların oldukça önemli bir vücut parçasıdır. Türlü kimyasallara, sıcak havalara ve daha birçok etkiye maruz bırakılan saçlar, zaman içerisinde dökülebilir ve bir daha çıkamayacak hale gelebilir. Herkesin sahip olmak istediği sağlıklı, doğal ve gür saçlar için saçlarımıza özen göstermeli, yeterli oranda beslemeli ve aşırı şekillendirmeden kaçınmalıyız.

Özellikle çevresel faktörlerin sebep olduğu dökülmeler, en çok stres sonucu ortaya çıkıyor. Stres sonucu ortaya çıkan dökülme çeşitlerinden birisi olan saç kıran birçok insanın başına büyük dertler açıyor. Özellikle yoğun çalışan kişilerde ve sınav dönemindeki öğrencilerde görülen saç kıran tüm saçların dökülmesi ile sonuçlanabilir. Bu yüzden erken dönemde teşhisi ve tedavisi oldukça büyük önem arz eder. Saç kıran halk arasında erkek tipi saç dökülmesi ile sık sık karıştırılabilir. Fakat saç dökülmesinin ana sebebini öğrenmek için mutlaka uzman bir hekime muayene olmak gerekir. Saç kıran neden olur? Sorusunun cevabı için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Saç Kıran Nedir?

Saç kıran, saçın belirli bir bölgesinde, küçük bir alanda görülen dökülmeler şeklinde tanımlanabilir. Dökülmenin olduğu bölgede hızlı bir şekilde açıklık gerçekleşir ve bu durumda o bölgede saç kalmaz. Bu tarz durumlarda insanlar genellikle uzun saçları ile dökülen bölgeyi kapatmaya çalışırlar fakat bu pek işe yaramaz. En doğru çözüm için uzman bir hekime danışmalı ve doğru tedavi yöntemleri ile tedavi olmalısınız.

Saç Kıran Neden Olur?

Saç kıran sadece saçlarda değil, vücut üzerinde kıl bulunan her bölgede görülebilir. Dairesel açıklıkların oluştuğu bu hastalığa genel olarak stres ve genetik faktörler sebep olur. Bunlar dışında beslenme şekline bağlı olarak da ortaya çıkabilen bu hastalığa bağışıklık sisteminin zayıflığı da sebep olabilir. Hastalığın tedavisinde, ilk olarak hastalığa yol açan sorunlar çözülmelidir.

Saç Kıran Tedavisinde Etkili Olan İlaçlar

Saç kıran tedavisinde ilk evrelerde, doktorlar tarafından kortizol içerikli ilaçlar verilebilir. Fakat daha ileri durumlarda ilaç tedavisine başvurulabilir fakat ilaçların ağır etkilerinden dolayı bu yöntem pek tercih edilmez. Ayrıca sarımsak tedavisinin de saç kıran üzerinde olumlu etkileri olduğu biliniyor. Sık sık tekrarlayabilecek olan bu hastalıktan, kurtulduktan sonra belirli periyotlarda kontrole gitmenizde fayda var.

Saçkıran Tedavisi – İbrahim Saraçoğlu

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version