Ana SayfaDekorasyonPerde Dekorasyonu Nasıl Olmalı, Nasıl Yapılır?

Perde Dekorasyonu Nasıl Olmalı, Nasıl Yapılır?

Evde perde seçimi ve dekorasyonu nasıl olmalıdır? Perde dekorasyonu ve perde seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Perde dekorasyonu nasıl olmalı konusunda öncelikle, dekorasyon yapacağınız alana göre belirlemeniz gerektiğini belirtmek isteriz. Salon için perde modelleri, yatak odaları, mutfak vb. her alan için perde modeli ve dekorasyonu tabii ki farklılık gösterecektir. Aynı şekilde işyerleri içinde perde modelleri ve dekorasyonları değişir. Ayrıca; eşyaların ve evinizin tarzı, klasik ya da modern gibi durumlarına göre perde modelleri değişmektedir. Pencere boyutları da tabii ki etken bir durumdur.

Perde dekorasyonu konusunda dikkat edilmesi gerekilenler şöyle:

  • Pencerenin boyutu ve şekli.
  • Evin tarzı; klasik ya da modern olması.
  • Eşyaların renk uyumu dikkate alınmalı, ayrıca kumaşına göre de belirleyebilirsiniz.
  • Perdenin renk uyumu konusunda; eşyaların rengi, duvarın rengi gibi etkenler doğrultusunda genel görünümde şıklığı ve uyumu sağlamak gerekir.

Perde Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Perde dekorasyonu yapma konusunda, dikkat edilmesi gerekilen noktaları özenli bir şekilde yerine getirdikten sonra işiniz tabii ki oldukça kolaydır. Günümüzde her tarza ve kişiye hitap edecek şekilde perde modelleri vardır. Şık ya da daha sade perde modeller, stor perdeleri, stor perdelerinin desenli ya da düz olanları gibi sayısız perde modeli bulunur. Kumaş malzemesinde de çeşitlik hakimdir. İpek perdeler, kumaş perdeler, tüller vb. sayısız alana ayrılır. Perde modelini muhakkak ki perdeyi yerleştireceğiniz alana ve mevcut konumdaki eşyalara göre belirlemeniz gerekir. Bu açıdan; salon ya da oturma odalarında daha şık ve gösterişli perdelere yer verebilirsiniz. Fakat, yatak odaları ya da mutfaklarda daha sade perdelere yönelmeniz hoş olur. Genç odaları, çocuk odaları gibi alanlarda da sade perdeler ya da tül detaylar ile şıklığı sağlayabilirsiniz.

Modern bir görünüm elde etmek için, günümüzde ön plana çıkan stor perde modellerinden yardım alabilirsiniz. Birbirinden farklı ve şık perde modellerine sahip olduğundan, zevkinize en uygun olan stor perde modeline ulaşabilirsiniz. Yeni bir eve taşınmak üzere iseniz ya da mevcut evinizin dekorasyonunda değişiklik yapma niyetindeyseniz, modern bir görünüm sağlamak adına stor perde dekorasyonu ile evinize hoşluk katabilirsiniz.

perde dekorasyonu

Perde Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Perde dekorasyonu yapmak için, en önemli ayrıntıyı sağladıktan sonra kolay bir şekilde evinizin herhangi bir yerinde perdelerinizi yeniden dekora edebilirsiniz. Modern bir görünüm yaratmak için, stor perdeler ile tülleri aynı anda kullanabilirsiniz. Günümüzde güneşlik kullanımı yerini stor perdelere bırakmıştır. Stor perdeler ile güneşliği karşılayabilir ve tüller ile şıklık yaratabilirsiniz. Düz stor perde ile güneşlik kullanımını tercih edebileceğiniz gibi salonlarınızda daha şık bir görünüm için, desenli storları tercih edebilirsiniz. Üzerine ise tül ve fon perdeler ile şıklığı katlayabilirsiniz. Renk uyumuna tabii dikkat etmenizi öneriyoruz. Alt güneşlik yerine kullandığınız stor perdeyi daha sade tonlarda ve açık renklerde seçebilir, üzerine aynı şekilde tülü beyaz ya da açık tonlarda kullanabilirsiniz. Şık fon perdeler ya da ipek perde seçiminde de daha renkli bir perde tercih edebilirsiniz. Yani ortamda öne çıkan renk tonu doğrultusunda fon perdeyi belirleyebilirsiniz. Renk geçişleri oldukça önemlidir.

Perde Modelleri Neler?

Günümüzde baktığımızda, sayısız perde modeli ve özel tasarımlar olduğunu görebiliyoruz. Şık desenli ya da parlak yapıya sahip perdeler, stor desenli veya tül, dantel detaylı perdeler. Her biri kendi içinde hoş ve gösterişli perde modellerindendir. Tül ve dantel her dönem olduğu gibi günümüzde de etkilerini ve popülerliğini korumaktadır. Tül perdeler ve dantel detaylı perdeler her sezon öne çıkar. Sade fon perdeleri dahilinde oldukça bütünleyici ve estetik bir görünüm sergiler. Sizlerde dekorasyon yapacağınız alana göre, perde seçimini yapabilir ve şık, estetik bir dekorasyon sağlayabilirsiniz.

Salon Perde Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Salon perde dekorasyonu nasıl olmalı hakkında dikkat edilmesi gereken, salon takımınızın içinde yer alan eşyalarınızın rengi ve tarzıdır. Renk geçişleri genel uyumu sağlamak adına önemlidir. Aynı şekilde eşyaların, modern ya da klasik tarza sahip olması da dikkat çeker. Eşyaların rengi, duvarın rengi ve tabii ki perdelerin renk tonları birbiri için ahenk ile dans etmelidir. Aynı şekilde kişisel zevkleriniz doğrultusunda, daha gösterişli perde tasarımlarından mı yoksa sade perde modellerinden mi hoşlandığınızda önemlidir. Bu nedenle evinizin herhangi perdelerini dekora ederken, eşyalar ile ortamın genel ambiyansına uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version