Ana SayfaGüzellikKirpikler Neden Dökülür? Kirpik Dökülmesine Karşı Evde Ne Yapılır?

Kirpikler Neden Dökülür? Kirpik Dökülmesine Karşı Evde Ne Yapılır?

Kirpiklerin dökülmesini önleyen vitamin maskesi, daha güçlü kirpikler için maske, kirpik dolgunlaştıran, uzatan, temizleyen kür tarifleri yazımızda.

Kirpikler; gözleri zararlı dış etmenlerden korumakla görevli tüylerdir. Normal bir durumda, üst göz kapağında ortalama 90 ile 160 tane kirpik bulunur, alt göz kapağında ise ortalama 80 tane kirpik bulunur. Kirpikler, vücudumuzdaki diğer tüylerden ayrı özelliğe sahiptirler. Beraberinde herhangi bir kıl kökü ve kası içermezler.

Ayrıca diğer kıllar gibi androjenlerden etkilenmezler. Kirpikler neden dökülür; yapılan hatalar nedeniyle veya genetik etkenli kirpiklerde dökülme sorunları yaşanabilir. Bu nedenle, kirpiklerin dökülmemesi için, yaşam tarzınızda bazı noktalara dikkat edebilir ve doğal yöntemlere başvurabilirsiniz.

Kirpik Neden Dökülür?

Kirpik neden dökülür; hatalı makyaj uygulamaları, kullanılan malzemeler, gözlerin ovuşturulması, vitamin eksiklikleri, bazı sinirsel hastalıklar gibi çeşitli nedenlerden dolayı dökülebilir. Kirpik dökülmesine bilimsel olarak Madarosis denilmektedir. Normal süreçte, belirli dönemlerde kirpiklerin dökülmesi normal bir süreç olduğu vurgulanmaktadır. Örneğein 2 ya da 3 ay da bir kirpikler dökülebilir. Asıl sorun ise dökülen kirpiklerin yerine, yenilerinin çıkmamasıdır. Bu nedenle, kirpik dökülmesine karşı evde ne yapılır, bu yönde hareket edebilirsiniz.

Kirpik neden dökülür, nedenleri şöyledir:

  • Kirpiklerde maskara varken uyumak, kirpik diplerinizin nefes almasını engeller ve dökülmelere yol açabilir.
  • Troid rahatsızlığı.
  • Stres
  • B12 vitamini eksikliği, besin yetersizliği kaynaklı. A, B ve E vitaminleri Magnezyum ve demir gibi mineraller ile Omega-3 yağ asitleri, yüksek kaliteli protein eksikliği de kirpiklerin dökülmesine neden olur.
  • Yaşlılık süreci.
  • Menopoz dönemi.
  • Makyaj, maskara kullanımı.
  • Arpacık göz hastalıkları.
  • İç salgı bezi rahatsızlıkları.
  • Kemoterapi
  • Hormonel bozukluklar.

Kirpik Dökülmesine Karşı Evde Ne Yapılır?

Kirpik dökülmesine karşı evde çeşitli doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Doğal maske ve kür hazırlayarak kirpiklerinizin dökülmesini önleyebilir ve daha güçlü uzamasını sağlayabilirsiniz.

Dökülmeleri Önleyen Vitamin Maskesi:

Malzemeler: Kavrulmuş ve ılık fındık tere suyu

Uygulama:

Düzenli olarak her gece, uyumadan hemen önce, kirpiklerinize ılık ve kavrulmuş fındık ile masaj yapın. Fındıkları ezip bir tül içine alın. Püre haline getirdiğinizde daha kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz. Düzenli olarak, kirpiklerinize masaj yapın. Ayrıca kirpik ve kaşlarınız aynı anda dökülüyorsa, bu uygulamadan önce, tere suyu ile cildinizi silebilirsiniz.

Güçlü Kirpikler İçin Maske:

Malzemeler: Bir çorba kaşığı vazelin, bir tatlı kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı lanolin, 3 adet ceviz içi, 3 adet fındık.

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri benmari usulü ısıtın, daha sonra karışımı süzün ve cam bir şişenin içine alın. Karışımı, kulak temizleme çubuğuyla, kaş ve kirpiklerinize sürün. Düzenli bir şekilde uygulayın. İlerleyen dönemlerde, kirpiklerinizin daha güçlü uzadığını görebilirsiniz.

Kirpik Dolgunlaştıran Kür:

Malzemeler: 2 yemek kaşığı Hint Yağı, 1 tatlı kaşığı buğday özü yağı, 1 tatlı kaşığı lanolin, 3 ceviz 3 fındık.

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri benmari usulü şeklinde ısıtın. Ilıması için bir süre bekleyin, ardından dinlenen karışımı, bir kabın içine alın. Bu aşamayı süzerek gerçekleştirin. Akşamları uyumadan önce, kulak çubuğu ile kirpiklerinize sürün. Hint yağı, fındık, ceviz, lanolin ve buğday özünde yer alan vitaminler; kirpiklerin dökülmesini önler.

Kirpikleri Temizleyen Kür:

Malzemeler: 1 poşet yeşil çay, 1 fincan sıcak su

Hazırlanışı:

Yeşil çayı 1 fincan sıcak su içinde demleyin, ılımasını bekleyin. Ardından kirpiklerinize uygulamak için, pamuk ile çayı kirpiklerinize sürün. Birkaç dakika, gözleriniz kapalı şekilde pamukla bekleyin, böylece yeşil çaydaki mineraller, daha etkili hale gelecektir. Bu uygulamada önemli olan, yeşil çayın sıcaklığının kirpiklerinize geçmesidir. Sıcak şekilde uygulamamaya özen gösterin.

Kirpik Uzatan Kür:

Malzemeler: E vitamini kapsülü, 1 kaşık zeytinyağı.

Hazırlanışı:

Minik bir kase içinde; zeytinyağı ve E vitamini kapsülünü karıştırın. Elde edilen karışımı, bir pamuk yardımı ile her gece uyumadan önce, kirpiklerinize sürün. E vitamini kirpiklerin dökülmesini önler ve zeytinyağı da kirpikleri besler. Düzenli bir şekilde uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 10 günlük bir uygulamadan sonra, kirpiklerinizdeki farkı görebilirsiniz.

Hint Yağı Uygulaması:

Hint yağı; antioksidanlar içeren yapısıyla, E vitamini ve amino asitler açısından zengin içeriğe sahiptir. Hint yağı, kirpikleri güçlü tutmak adına en iyi ve doğal solüsyonlardan biri olduğunu söyleyebiliriz.  Küçük, temiz bir fırça ya da pamuğu Hint yağına batırın ve kirpik köklerinden uçlarına kadar uygulayın. Yıkamadan bırakın. Her gece makyajınızı çıkardıktan sonra uygulayabilirsiniz. Kirpik dökülmesine karşı evde uygulayacağınız güçlü uygulamalar arasında yer alır.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version