Ana SayfaSağlıkHamilelikHamilelikte Kahve İçmek Zararlı mıdır?

Hamilelikte Kahve İçmek Zararlı mıdır?

Ne kadar kahve içebilirim gibi soruların yanıtlarını merak etmektedir. Peki, hamileyken kahve içmek zararlı mıdır?

Hamilelik birçok anne adayı için önemli ve hassas bir süreci ifade eder. Bu doğrultuda birçok anne adayı ve hamile kadın gebelik sürecinde tükettiği besinlere dikkat etmek durumundadır. Çoğu kadın hamileyken bilerek veya bilmeden kafein tüketebilmektedir ve bu konuda hamileyken kahve içmenin zararı var mıdır veya ne kadar kahve içebilirim gibi soruların yanıtlarını merak etmektedir. Peki, hamileyken kahve içmek zararlı mıdır?

Hamilelikte Kahve İçmenin Zararı Var Mıdır?

Hamilelikte tüketilen yiyecek ve içecekler gebelik sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve bebeğin gelişimi açısından büyük etkiye sahiptir. Bu açıdan hassasiyet gösteren hamile kadınlar gebelikte kahve tüketimine de dikkat etmelidir. Kahve içerisinde kafein barındırdığı için anne adayları kafein gebelik sürecini kötü etkiler mi gibi tereddütler yaşayabilir. Bu konuda yapılan çalışmalar tüketilen kafein miktarının önemli olduğunu vurgulamaktadır. Yani gebelikte kafeinin hangi yolla alındığı değil, hangi miktarda alındığı önemlidir. Uzmanlara görüşleri hamilelikte günlük olarak 200 miligram ölçeği geçilmediği sürece kahve tüketiminin zararsız olduğu yönündedir. Bu yüzden hamile kadınların bu ölçeğe dikkat etmeleri mühimdir. Günlük 200 miligramdan fazla kahve tüketimi hamilelik sürecini olumsuz etkileyebilmektedir.

Hamileyken Kafein Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

Uzmanların belirttiği gibi hamilelik döneminde gün bazında 200 miligramı geçmeden kahve tüketimi yapılabilir. Hamilelik döneminde tamamen kahve tüketiminden vazgeçmek gerektiği düşüncesi böylelikle çürütülmüştür. Dikkat edildiği sürece hem hamilelik süreci hem de bebeğin sağlığı korunacaktır. Fazla kahve tüketimi ve miligram aşımı bebek düşüklüğüne dahi sebebiyet verebilmektedir. Bir fincan Türk kahvesinde yaklaşık 57-60 miligram kafein olduğu için tükettiğiniz fincan sayısına dikkat etmelisiniz.

Hamilelikte Ne Kadar Kahve İçebilirim?

Kafein kahve haricinde diğer içecek ve besinlerden alınabileceği için hamilelik sürecinde kadınların tükettikleri içecek ve yiyeceklerdeki kafein miktarını bilmelerinde fayda bulunmaktadır. Örneğin külah dondurma, Türk kahvesi, çay, çikolatayı aynı gün yiyip içtiğinizde çoktan kafein miktarını aşmış olabilirsiniz. Günlük kahve ihtiyacını gidermek için hamile kadınlar dışarıda kahve içmek yerine kendi hazırladıkları kahveleri tüketmeye özen göstermelidir. Bir fincan filtre kahve içerisinde 140-200 miligram kafein içerirken, 150 cc hazır kahveler yaklaşık 60-70 miligram kafein içermektedir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version