Ana SayfaGüzellikCilt BakımıGüneş Koruyucusu Nasıl Seçilmelidir?

Güneş Koruyucusu Nasıl Seçilmelidir?

Güneş koruyucusu nasıl seçilmelidir ile ilgili olarak kişinin cilt doktoruna giderek cilt yapısını öğrenmesi gerekir.

Güneşte kalmak insan vücudu üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu kalma süresini fazla abartmamak gerekir. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilir. Güneşe çıkılırken tüm vücudun güneşlenmesi şart değildir. Özellikle de güneş ışınlarının emilimi daha yüksek olan yer bileklerin açıkta olması yeterli olacaktır. Güneşin yakıcı etkilerini cildimizde daha az hissetmek için güneş koruyucu kullanmak gerekir. Her cilde her güneş koruyucu krem uygun olmamaktadır. Güneş koruyucusu nasıl seçilmelidir ile ilgili olarak kişinin cilt doktoruna giderek cilt yapısını öğrenmesi gerekir. Ona göre koruyucu kullanmak cilde daha uygun olur. Aksi takdirde ciltte kızarıklık, kaşıntı ve geri dönüşümü olmayan güneş lekeleri oluşabilir.

Güneş Kremi mi Güneş Losyonumu Kullanılmalı

Günlük hayatına devam eden kişiler için en uygun olanı güneş kremidir. Güneş kremi yüz, boyun ve ellere sürülüp güneşin etkilerini aza indirgemektir. Losyon kullanımı cilt için ideal olmayabilir. Losyon tüm vücut için kullanılır. Cilde sürüldüğünde istenilen etkiyi göstermektedir. Koruyucuların vücut ve yüz olarak ayrımı yapılıp ona göre kullanılması gerekir. Yazın tatil esnasında hem güneş koruyucu krem, hem de güneş losyonu kullanılmalıdır.

Güneş Kreminin Etkileri

Güneş kreminin etkileri bir hayli fazladır. Yazın güneş ışığından korunarak cildin erken yaşlanmasının önüne geçilir. Birçok kişinin korkulu rüyası olan güneş yanıkları ile başa çıkmak bir hayli zordur. Güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürülen güneş koruyucu kremlerin etkisi büyüktür. Ciltte istenmeyen lekelerin önüne geçilir. Aynı zamanda kişinin cildinde ve göz çevresinde güneşten kaynaklanan sorunlarla karşılaşılmaz. Güneş kreminin düzenli kullanımlarında cilt daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.

Şapka ve Gözlük Kullanmak

Güneşe çıkmadan önce sürülen koruyucu kremlerin etkisi kadar şapka ve gözlüklerin etkisi de bir o kadar fazladır. Güneş sadece cilt üzerine hasar vermemektedir. Gözlerde güneşin etkisi altındadır. Bu etkileri azaltmak için güneş gözlüğü ve şapka kullanımı şarttır. Göz çevresinin korunmaması durumunda geri dönüşü olmayan derin kırışıklıklara yol açar. Gerekli önlemler alınmadan güneşe çıkılması halinde kişide ömür boyu taşıyacağı lekelerin oluşmasına sebep olur.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version