Ana SayfaGüzellikCilt BakımıGözaltı Halkaları ve Tedavi Yöntemleri

Gözaltı Halkaları ve Tedavi Yöntemleri

Gözaltı halkaları şüphesiz ki çoğu insanın yaşadığı bir problemdir. Bu yazıda gözaltı halkalarının ne olduğunu, neden oluştuğunu ve tedavi yöntemlerini bulabilirsiniz.

Gözaltı Halkası Nedir?

Gözaltı halkaları gözün hemen altındaki kısmın belirli sebeplerden ötürü morarması ve halka görünümünü almasıdır.

Gözaltı Halkaları Neden Oluşur?

Gözaltı halkalarının birçok oluşma sebebi bulunmaktadır. Aşırı yorgunluk, uzun süreli uykusuzluk, alerji ve burun akıntıları bu sebeplerden bazılarıdır. Ancak bu sebeplerin yanında bir de genetik etkenler bulunmaktadır. Ülkemizin de dahil olduğu Asya bölgesinde yaşayan insanların cilt yapılarında melanin adındaki madde kişilerin koyu renkli cilde sahip olmasını sağlar. Ancak bu madde de gözaltı halkalarının oluşmasında etkin bir rol oynamaktadır. Gözaltı halkalarının oluşmasında bir diğer etken de yaşın ilerlemesidir. Eğer gözaltı çukurları belirgin olan bir bireyseniz, gözaltı halkanızın bulunması hiçte anormal bir durum değildir.

Sizdeki Gözaltı Halkalarının Sebepleri Nedir?

Gözaltı halkalarının birçok sebebi bulunmaktadır. Sizdeki gözaltı halkasının oluşma sebebinin yaşlılık mı yoksa yorgunluk veya buna benzer durumlardan mı oluştuğunu öğrenebileceğiniz küçük bir test yapabilirsiniz. Öncelikle 2 parmağınızın ucuyla gözaltınıza derinizi gerecek şekilde yaklaşık 30 saniye yavaş ve hafifçe baskı uygulayın. Ardından gözaltınızın hemen altındaki morluklar artış göstermişse bunun sebebi yüksek ihtimalle yaşlılıktır. Ancak test sonunda gözaltı halkalarınızda bir değişim yok ise bunun sebebi de yüksek ihtimalle yorgunluk ve uykusuzluktur. Eğer gözaltı halkalarınız bu test sonucunda azaldıysa bu halkaların sebebi pigmentasyon fazlalığı ve gözünüzün altındaki damarların normalden daha görünür bir yapıya sahip olmasıdır.

Gözaltı Halkaları Nasıl Tedavi Edilir?

Gözaltı halkalarının birçok basit ve pratik tedavi yöntemi bulunmaktadır Bunlardan bazıları;

  • Güneş Kremi Kullanın: Gözaltı derisi normal deriye göre daha hassas ve ince bir yapıya sahip olduğu için güneş kremini her mevsim kullanabilirsiniz.
  • Soğuk Suyla Yüzünüzü Yıkayın: Yüzünüzü soğuk suyla yıkamak gözünüzün çevresini canlandırmaya yardımcı olur.
  • Göz Çevrenizin Bakımını Düzenli Olarak Yapın: İçerisinde C vitamini barındıran birçok ürün, göz çevrenizin bakımını yapmanız için size yardımcı olabilir. Bazı aydınlatıcı etkisi bulunan ürünler de göz halkalarınızın belirginliğini azaltacaktır.

Göz Altı Morlukları ve Göz Altı Torbaları İçin 5 Doğal Reçete

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version