Ana SayfaDekorasyonEvinizde Kullanmanız Gereken Aydınlatma Modelleri

Evinizde Kullanmanız Gereken Aydınlatma Modelleri

Bu yazıyı okuyarak evinizde kullanmanız gereken aydınlatma modelleri hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Aydınlatma, direkt olarak hayatı ve ruh halimizi etkileyen bir durumdur. Bunun için de dekorasyon için vazgeçilmezler arasında yerini alır. Aydınlatma modelleri dekorasyona bir tarz eklemenin yanında bir de güvenli ve konforlu bir mekan oluşturur. Aydınlatma modellerinin bazen ışığının çok parlak olması, görmeyi daha zor bir hale getirebilir. Bunun için tercih edilecek aydınlatmanın hem gözü yormaması hem de kullanışlı olması çok önemlidir. Bu yazıyı okuyarak evinizde kullanmanız gereken aydınlatma modelleri hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Doğru Aydınlatma Modeli Seçmenin Önemi

Eğer doğru aydınlatma modeli seçilmediyse iç mekanlarda hedeflenen etkiyi elde etmek pek de mümkün değildir. Çünkü doğru aydınlatma; odada sıcak ve daha işlevsel bir ortam oluşturur. Bunun için de hem tarz hem rahatlık hem de işlevsellik arasında çok iyi bir denge kurmaya aracı olur. Işık evde bulunan renklerin bir ton daha koyu ya da bir ton daha açık olmasına sebep olabilir. Koyu olan renkler alanı daha küçük gibi gösterirken, açık renkli duvarlar ise daha geniş hissettirir.

Avizeler, Sarkıtlar

Avizeler özellikle de yüksek tavanlı olan mekanlar için uygun bir seçimdir. Aynı zamanda geleneksel tarza da uyum sağlar. Sarkıtlar da geleneksel avizelerle kıyaslandığında biraz daha modern stili oluşturur. Avizeler tavanın tam merkezine konulduğu için yalnızca büyük odalarda ya da antrelerde kullanılmazlar. Çok iyi bir ışık verdikleri için her odada rahatlıkla tercih edilebilirler.

Raylı Spot Işıklar Ve Duvar Aplikleri

Raylı spot ışık sistemi, konumsal aydınlatma türünün belki de en kaliteli örneğini oluşturur. Tavandan aşağı doğru gelen ayarlanabilir özellikte olan boyun ya da lambalar; duvar üzerindeki bir saat, köşede duran bir biblo ya da mutfak dolabı gibi eşyaları işaret edebilir. Duvar aplikleri ise çok yönlüdür ve hemen hemen bütün alanlarda kullanılabilir. Fakat dikkatli bir şekilde kullanmak gerekir. Tek bir ortamda fazla oranda kullanılırsa, çok sert bir ışık oluşumuna sebebiyet verebilir. Fakat aralıklı biçimde yapıldığında, örneğin koridorda, verandada ya da terasta çok konforlu olacaktır.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version