Ana SayfaGüzellikCilt BakımıEvde Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Evde Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Evde Kil Maskesi yapıldığında cilt sağlığına ve güzelliğe etkileri nedir? Evde pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz tarif ile sizlerleyiz.

Evde kil maskesi nasıl yapılır, öncelikle pratik bir tarife sahip olduğunu söyleyebiliriz. Cilt bakım uygulamalarında günümüzde, doğal ve ev yapımı tarifler ön plana çıkmaktadır. Kil maskesi de bunlar arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Doğal kil maskesi ile hazır alacağınız kil maskesi arasında birçok yönden farklar bulunur. Hazır kil maskeleri, kimyasal işlem sürecinden geçtiği için cildinize faydalı olmak yerine zarar verecektir. Bu açıdan maske ve peeling uygulamalarınızı ev tarifleri ile yapmanız önem taşır. Doğal kil maskesi tarifi oldukça basit ve pratiktir. Aktardan temin edeceğiniz bir miktar doğal kil ile evinizde su ve kil karışımı elde ederek kolaylıkla kil maskesi elde edebilirsiniz.

Evde Kil Maskesi Tarifi

Evde kil maskesi tarifi ve uygulaması ile cildinizin daha parlak ve bebeksi bir güzelliğe kavuştuğunu görebilirsiniz. Doğal kil maskesi cildinize çeşitli açılardan fayda sağlamakla beraber, cilt sağlığınızı da korur. Kimyasal içerikli hazır maskeler ise cilt sağlığınızı ve vücut sağlığınızı tehlike sokarlar. Bu nedenle özellikle kil maskenizi evde hazırlamanızı tavsiye ediyoruz.

Evde kil maskesi nasıl yapılır

Doğal Kil Maskesi Tarifi:

Malzemeler; iki yemek kaşığı doğal kil, kıvamlı olacak şekilde su. İsteğe bağlı bir tatlı kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Kuru ciltler için özellikle önerilebilir. Kili bir miktar, aktarlardan temin edebilirsiniz. Böylece uzun bir süre kullanım sağlayabilirsiniz. Hazırlanışı; küçük bir kabın içinde kil ve suyu karıştırın. Kilin krem kıvamında olması gerekir. Cildinize sürdüğünüzde tabaka oluşturacak şekilde olmasına dikkat edin. Asla sıvı olmamalıdır. Hazırladığınız karışımı, temiz cildinize uygulayın.

Banyo sonrası da özellikle kil maskesini uygulayabilirsiniz. Gözenekleri açılmış bir cilt üzerinde daha da etkili olacaktır. Kil maskesini cildinize uyguladıktan sonra, kuruyana kadar beklemeniz gerekir. Yaklaşık 15 dakika kadar sürebilir. Ardından hafif ılık su ile kuruyan ve dökülen kil maskesini cildinizden temizleyebilirsiniz.

Evde kil maskesi tarifi doğrultusunda, kil maskesini her hafta en az birkaç defa düzenli bir şekilde uygulamanız önem taşır. Böylelikle daha güzel ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Kil maskesi, cilt gözeneklerindeki kiri temizlemesine temizler ve nem dengesini sağlar. Akne, sivilce, siyah nokta gibi cilt sorunlarını önleyici görevindedir. Daha sağlıklı ve berrak bir cilde sahip olmanızda en büyük yardımcılarınızdan biridir.

evde kil maskesi
evde kil maskesi

Evde Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Evde kil maskesi nasıl yapılır, oldukça pratik ve kolay bir tarife sahiptir. Herkes evinizde rahatlıkla kil maskesi hazırlayabilir. Yapmanız gereken sadece aktardan doğal saf kil temin etmektir. Daha sonra su ile karıştırarak elde edeceğiniz karışımı-maskeyi cildinize düzenli bir şekilde uygulamanız gerekir. Kil maskesi, cildi besler, nemlendirir, bebeksi bir cilde sahip olmanızı sağlar. Ölü derileri yok eder ve hücre yenileyici özellik gösterir.

Böylece yenilen hücreler ile leke oluşumunun da önüne geçebilirsiniz. Sivilce, akne, siyah nokta, lekeler gibi cilt sorunlarını etkili bir şekilde yok etmektedir. Fakat, düzenli bir şekilde haftada en az 2 ya da 3 defa kullanmanız gerekir. Kil maskesi genel olarak her cilde uyum sağlar. Fakat bazı ciltler için net sonuçlar doğurmayabilir. Böyle bir duruma karşı öncelikle denemeli ve sonuçlarını görmeniz gerekir. Ayrıca alerjik durumlarınız varsa tabii dikkatli olmanız önemlidir.

Doğal Kil Maskesinin Faydaları

Evde kil maskesi nasıl yapılır ile evde kolay bir şekilde kil maskeleriniz hazırlayarak cildinize uygulayabilirsiniz. Sadece kil ve su karışımından elde edilen maskeye, isteğe bağlı zeytinyağı gibi besleyici özelliğe sahip saf yağlar da eklenebilir. Fakat yağlı ciltlere önerilmez. Kuru cilde sahip olanlar, ciltlerini nemlendirmek için zeytinyağı ekleyebilirler. Kil maskesi doğal bir şekilde de nem dengesi sağladığı için yağlı ve normal cilt yapısına sahip kişiler zeytinyağı eklemeyebilir.

Kil maskesinin faydaları şöyledir:

  • Cilt sorunlarına çözüm sağlar. Akne, siyah nokta, sivilce, leke gibi oluşumların önüne geçer. Cildi derinlemesine arındırır.
  • Cildi nemlendirir, besler ve daha pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlar.
  • Ölü derileri yok edici özelliği ile hücre yenilenmesinde yardımcı olur ve cilt hücrelerini gençleştirir. Böylece kırışıklık oluşumunun önüne geçer. Yaşlanmayı geciktirir.
  • İpek gibi bir cilde sahip olmanızın yanında, cildinize doğal güzellik ve ışıltı katar.

Evde Kil Maskesi Yapımı

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version