Ana SayfaGüzellikKaşlar Nasıl Şekillendirilir?

Kaşlar Nasıl Şekillendirilir?

Kaş şekillendirme nedir ve neden yapılır? Evde kaş şekillendirme yapma yöntemi ve kaş şekillendirirken dikkat edilmesi gerekenler.

Günümüzde moda ve trend kaş şekli tabii ki kalın ve doğal görünümlü kaşlardır. Kalın kaşların moda olduğu bugünlerde, kaşlarınıza şekil vermek daha kolay yöntemlere sahiptir. Genel olarak herkesin yaptığı uygulamalardan biri kaş kalemleri, pudraları vb. yöntemlerdir. Kaşlar nasıl şekillendirilir; kaş kalemleri ile kaşlarınıza şekil verebilir ve daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için kaşlarınızı düzenli bir şekilde almanız ve şekilli olmasını sağlamanız gerekir. Tabii ki doğal kaşların trend olduğunu düşünürsek, kaşlarınızın hafif dağınık olması da görünümünü daha doğal gösterir. Böylece sizlerde, kaş kalemleri ya da kaş pudraları ile kaşlarınızı uyum sağlayan bir renk tonu doğrultusunda hacim kazandırabilirsiniz.

Kaşlar nasıl şekillendirilir; doğal ve sabit kaşlara sahip olmak için, kaş maskaralarını tercih edebilirsiniz. Kaş maskaraları ile tarak bölümünü kaşlarınızı tarama işleminde kullanabilirsiniz. Ardından maskarası ile kaşlarınızı boyayabilir ve renk verebilirsiniz. Böylelikle kaşlarınızı sabitlemiş olursunuz. Belirgin kaşlar için; kaş kalemleri ile kaşlarınızın rengine uygun bir kalem tercihi ile kaşlarınızı belirgin bir hale getirebilirsiniz. Kaşlarınızın başladığı ve bittiği çizgiyi belirleyin ve bölgelerin içini hafif hareketler ile doldurun.

Kaşlar Nasıl Şekillendirilir?

Kaşlar nasıl şekillendirilir; öncelikle hangi kaş görünüme sahip olmak istediğinize karar verebilirsiniz. Kaş şekilleri; hacimli kaşlar, doğal kaşlar, doğal ve sabit kaşlar, belirgin kaşlar şeklindedir. Her biri için farklı ürünleri kullanmanız gerekebilir. Hacimli kaşlar için kaş pudraları kullanabilirsiniz. Doğal kaşlar ve doğal-sabit kaşlar için ise özellikle kaş maskaraları kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Belirgin kaşlar için se kaş kalemlerini tercih edebilirsiniz. Kaş şeklinizi, zevkinize ve tabii ki yüz hatlarınıza göre belirledikten sonra, kullanım alanında kullanacağız ürüne geçebilirsiniz. Böylelikle daha hızlı sonuçlar alabilir ve zevkinizi yansıtabilirsiniz. Fakat her zaman kaşlarınıza doğallık katmanız daha hoş bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur. Bu nedenle kaşlarınızı alırken fazla inceltmemeye özen göstermeniz gerekir.

kaş şekillendirme

Kaşlara Nasıl Şekil Verilebilir?

Kaşlar nasıl şekillendirilir; kaşlar çeşitli kaş modelleri doğrultusunda, farklı ürünler kullanarak şekillendirilmektedir. Herkesin yüz hattına uyum sağlayan ve daha hoş görünmesini sağlayan farklı kaş modeli mevcuttur. Bu nedenle biri doğrultusunda değil de kendi yüz hatlarınız ve kaşlarınızın şekli doğrultusunda karar vermelisiniz. Kaş şekillendirme işlemine öncelikle, kaşlarınızı alarak başlayabilirsiniz. Temizleme işlemi sonrası daha hoş bir görünüm vermeniz mümkün olacaktır.

Kaşlar nasıl şekillendirilir, ilerleyeceğiniz adımlar şöyledir:

  • Öncelikle gerekli malzemeleri hazırlayın; kaş tarama fırçası, makas, cımbız, kaş kalemi şeklindedir.
  • Kaş fırçası ile kaşlarınızı yukarıya doğru tarayın.
  • Ardından makas ile uzamış tüyleri kesebilirsiniz. Kesme işlemini dikkatli yapmanız gerekir.
  • Kesme işleminden sonra, kaş fırçasıyla kaşlarınızı aşağı doğru tarayın. Daha sonra yeniden fark edilen uzamış tüyleri kesin. Fakat, kaşlarınıza doğal kaş şekli verebilmeniz için kesme işlemini fazla yapmamanız önem taşır.
  • Cımbız ile kaş kemiğinin alt bölümündeki fazla tüyleri temizleyin.
  • İki kaşınızın ara bölümünde tüy varsa bu noktaları da cımbız ile temizleyin.
  • Kaş kavisinin hemen üst bölümündeki fazla tüyleri de temizlemeyi unutmayın. Kaşlarınıza düz şekli vermek istiyorsanız bu noktada, kavisleri her iki yandan aldığını tüyler ile düzleştirebilirsiniz.
  • Ardından şakak bölgesinde fazla tüyleri de alın.
  • Kaşlarınızı alma işlemini gerçekleştirdikten sonra, kaş farı ile kaşlarınızdaki boşlukları doldurabilirsiniz. Ardından ise kaş kemiğine aydınlatıcı bir fark uygulayabilirsiniz. Son olarak kaş maskarası ile kaşlarınızı sabitleyebilirsiniz.

Kaş Şekillendirme Yöntemleri

Kaşlar nasıl şekillendirilir; kaş şekillendirme yöntemleri arasında çeşitli ürünler kullanılabilir. Öncelikle kaşlarınızı düzgün bir şekilde alabilir ve temizleme işlemini tamamladıktan sonra, kaşlarınıza şeklini verebilirsiniz. Kaş pudraları, kaş maskaraları, kaş kalemleri, kaş farları vb. ürünler ile kaşlarınıza şekil verebilirsiniz.

Hacimli kaşlar için kaş pudralarını özellikle tercih etmeniz gerekir. Daha doğal bir görünüm elde etmek için kaş maskaralarından yardım alabilirsiniz. Tarakları ile kaşlarınızı tarayabilir ve maskara bölümleriyle kaşlarınıza renk ve dolgunluk kazandırabilirsiniz. Kaş kalemleri de daha belirgin kaşlara sahip olmak isteyenler için ideal bir tercih olabilir. Her durumda da kaş şeklinizin yüz hatlarınıza uyumlu olmasına dikkat etmenizde fayda vardır. Ayrıca doğal görünümlü kaşlara sahip olmak için, kaşlarınızı hafif dağınık şekilde şekillendirme yöntemine gidebilirsiniz. Böylece hoş ve doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version