Ana SayfaGüzellikCilt BakımıEt Beninden Kurtulmanın Doğal Yolları

Et Beninden Kurtulmanın Doğal Yolları

Cilt yüzeyinde bazen bir sebebe bazen de bir sebebe bağlı olmaksızın farklı semptomlar görülebilir.

Bu semptomlardan bir tanesi de et benidir. Et benleri genellikle sağlık açısından sorun teşkil etmez. Et beni oluşumunun en büyük sebebi vücutta bulunan yağ dengesinin bozulması ve fazla gelen yağın cilt yüzeyine atılmasıdır. Cilt yüzeyinde oluşan et benleri vücutta bulunan kolajenden kaynaklanır. El, yüz, boyun ve kollarda oluşan et benleri cilt görünümünü farklılaştırdığından kişiler et beninden kurtulmanın yolları hakkında bilgi almak için araştırma yaparlar. Yüzeysel ve yağ tabakasından kaynaklanan et benleri kısa süre içinde kaybolacaktır. Et beninden kurtulmak için bitkisel yöntemler bulunur.

Et Beninden Kurtulmanın Doğal Yolları

Ananas Suyu İle Et Beni Tedavisi

Et beni özellikle boyun ve yüz bölgesinde oluştuğunda kişiler bu durumdan rahatsız olacaktır. Et beninden kurtulmak için ananas suyu kullanılır. Ananas suyu içeriğinde bromelain adı verilen enzimi barındırır. Ananası ezdikten sonra üzerine üç damla limon suyu eklenir. Bu karışım birkaç dakika bekletildikten sonra pamuk yardımıyla et beni bulunan bölgeye sürülür. Bu işlemin gün içinde üç kere uygulanmasıyla bir iki gün içinde et beni kaybolacaktır.

Pirinç Suyu İle Et Benini Yok Edin

Pirinç suyu et benini yok etmede etkili bir özüttür. İyice haşlanan pirinçlerin su içine sütünü bırakması sağlanır. Süt rengini alan pirinç suyu ılık olarak et benlerinin üzerine masaj yapılmak suretiyle oval hareketlerle sürülmelidir. Bu işlem gece yatmadan önce uygulanmalıdır. Bu işlem hem et benlerini yok eden hem de tekrar etmesini engelleyen bir yöntemdir.

Ağaç Kaşık Uygulamasıyla Et Beni Kurutma

Et benini yok etmek için uygulanan yöntemlerden bir tanesi de ağaç(tahta) kaşık kullanımıdır. Tahta kaşık ocağın üzerinde ısıtılır ve ters çevrilerek cilt üzerine bastırılır. Çıkıntı şeklinde görünen et beni bu işlem sonrasında sönük bir görünüme bürünür. Et beni üzerine aralıklarla bu işlem uygulandığında et beninin yok olduğu görülür. Tahta kaşık kullanımında püf noktası tahta kaşığın cildi yakacak derecede sıcak olmaması gerektiğidir. Tahta kaşığın arka tarafı cilde ılık olarak uygulanmalıdır.

Exit mobile version