Ana SayfaSağlıkHastalıkDolama nedir? Dolama Nasıl Tedavi Edilir? Kesin Çözüm!

Dolama nedir? Dolama Nasıl Tedavi Edilir? Kesin Çözüm!

Dolama hastalığı parmağın ucu ve burnun ucu gibi küçük deri hasarına en çok yatkın olan ve bakteri için en erişilebilir kısımlardır.

Dolama – Cilt insan vücudu için en önemli koruyucu bariyeri olduğunu biliyoruz. Dolama hastalığı parmağın ucu ve burnun ucu gibi küçük deri hasarına en çok yatkın olan ve bakteri için en erişilebilir kısımlardır. Deri hasar gördüğünde, bakteriler etkili olabilir ve bir yara oluşturabilir. Şiddetli yara ve ağrıyı iyileştirmek için tedavi olunmaktadır. Dolama hastalığında birçok ağrı ve yara genellikle el temizliği ve bakımına dikkat edilmediğinden kaynaklanmaktadır. Depresyon, bakım ihmali, parmaklar üzerinde tekrarlanan mahmuzlar, iki kez kesildikten sonra parmaklara gittikçe daha acı verici hale gelmektedir. Aniden acı oluşabilmektedir.

dolama nedir? dolama nasıl tedavi edilir? kesin çözüm!
dolama nedir? dolama nasıl tedavi edilir? kesin çözüm!

Dolamada Tedavi Nasıl Olmalıdır?

Steril bir tırnak makası kullandıktan sonra, çıkıntı yapan çıkıntıları dikkatlice kesin ve altında küçük bir yara bulunduğunda, hemen tıbbi müdahale yapılmaktadır. İyileşmeden, bakteriyel enfeksiyonun cildin iyileşme kabiliyetini etkilediği tahmin edilmektedir. Hafif kızarıklık ve yara çevresindeki ağrılı iltihap, vücudun dış enfeksiyonlara karşı savunması olmadığından kaynaklanmaktadır. Yapmamız gereken ilk şey yarayı kapatmak ve daha fazla bakteri saldırısından kaçınmaktır.

Yarayı Kapatmak

Dezenfeksiyon 2-3 kez kullanılmalı ve bakterilerin yara yüzeyinden tamamen temizlendiği kesinleşmeli. Yarayı kapatmak ve bakterilerin tekrar efekte olmasını önlemek için antibiyotik merhem sürülmektedir. Bandaj kullanılırken kirli bez ile yaralara dokunmaktan kaçınılmalıdır. İki gün sonra, cilt yüzeyi tamamen kabuklanmaktadır. Cilt yüzeyini sterilize etmeye gerek yoktur ancak bakteriyel istilaya karşı koymak yeterlidir. İyi bir merhem alınmalı kalın bir tabaka halinde günde bir kez sürülmelidir.

Dolama Ve Krem

Dolama hastalığında şişlik kremi iki kez kullanılmaktadır. Şimdi sadece kızarıklığın, beyazımsı bölgenin ve ağrının rahatlamış olması sağlanmaktadır. Bu tedavide kullanılan maddeler uygun şekilde uygulanırsa büyük problemleri çözebilen ucuz ve yaygın ilaçlarla da tedavi çözülmektedir. Doğru tıbbi bilgiye ve en basit ekipman ve ilaçlara sahip olduğumuz sürece hayatımızdaki birçok sorunu çözebiliriz.

İki Öneri Nedir?

İki öneri vardır çapraz enfeksiyonu önlemek için iki tırnak makası, tırnak ve ayak tırnaklarına sahip olmak en iyisidir. Tırnak makası, özellikle dikenleri keserken asla yırtılmamalı temiz tutulmalıdır. Kullanılan kabın alkolle iyice dezenfekte edilmesi en iyisidir. İkincisi, el kremi uyguladığınızdan emin olunmalı yağ tabakası yok edilinceye kadar ellerinizi yıkamalısınız.

Exit mobile version