Ana SayfaDekorasyonDekorasyon Nasıl Yapılır, Nasıl Olmalı?

Dekorasyon Nasıl Yapılır, Nasıl Olmalı?

Dekorasyon nasıl yapılır? Ev ve ofis dekorasyonu yaparken nelere dikkat edilmelidir? Ev ve ofis dekorasyonu nasıl olmalıdır?

Dekorasyon; ev ya da herhangi bir ortamı eşyalar ve çeşitli dekoratif ürünler ile tasarlama yöntemlerini oluşturmaktır. Dekorasyon nasıl yapılır, öncelikle dekorasyon yapacağınız yerin teknik özelliklerini doğru bilmeniz gerekir. Ev ise evin şekli; dikdörtgen ya da kare veya evin büyük ya da küçük olması vb. teknik detaylar, eşyaların konumlarını belirleme ve eşya seçiminde gerekli olan ayrıntılarda yardımcı olur.

Dekorasyon nasıl yapılır, dikkat edilmesi gereken noktalar şöyle:

  • Ev ya da ofisin şekli, boyutları doğru şekilde belirlenmelidir.
  • Aynı şekilde eşya seçimi, evin şekline ve büyüklüğüne göre tercih edilmesi gerekir. Beğendiğiniz herhangi bir koltuk takımı ya da yatak odası takımı evinizin ölçülerine uymayabilir. Bu nedenle ölçülere dikkat etmelidir.
  • Nasıl bir evde yaşamak istediğinizi karar vermelisiniz. Modern bir ev mi? Yoksa klasik eşyalar ile donatılmış bir ev mi? Bunu belirlemeniz doğrultusunda, diğer detaylara geçebilir ve bu uyumu genel bütünde değerlendirebilirsiniz.
  • Perde seçiminde, pencere boyutları dikkat alınmalıdır. Uzun, boydan boya bir pencere mevcut ise bu doğrultuda, daha uyumlu ve şık bir perde tasarımı tercih edilebilir. Tabii eşyalar ile renk uyumu da önemlidir.
  • Avize seçimi de aynı şekilde, evin tarzına göre belirlenebilir. Eşyaların; klasik ya da modern görünümü kapsamında en uygun olan, avize tercihi yapılmalıdır. Gösterişli ya da daha sade avizeler vb.
  • Koltuk takımı, yatak odası takımı, çocuk-genç odası takımı, yemek odası ya da oturma odası takımı, mutfak takımı her bir parça genel de bir bütün olarak değerlendirilmeli ve tarzınızı yansıtan cinsten olmalıdır.
  • Dekoratif ürünler de tamamlayıcı rolü üstlenir. Dekoratif ürünler olmadan ev boş bir görünüme sahip olur. Ayrıca şıklığı da sağlayan küçük ve büyük dekoratif ürünlerdir. Tablolar, kitaplık, konsollar, çerçeveler, vazo, abajur, gümüşlükler, lambader vb. sayısız küçük detayları zevkinize göre belirlemeniz gerekir. Bu detaylar tarzınızı yansıtan önemli parçalardır. Dekorasyon nasıl yapılır, açısından önemli değere sahiptir.

Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Dekorasyon nasıl yapılır, sorusu doğrultusunda mevcut eviniz ya da yeni bir ev olup olmadığı da önem taşır. Ya da ofis tasarımı vb. yeni bir yeri tasarlamak daha başlangıç olarak daha kolay gibi görünebilir, fakat yavaş bir şekilde tamamlayıcı ürünleri tamamlayabilirsiniz. Mevcut evinizi de küçük detaylar ile pratik bir şekilde daha hoş ve farklı bir görünüme kavuşturmanızda olasıdır. Yapmanız gereken sadece, doğru noktaları tespit etmektir. Bütün eşyaları değiştirmek yerine, tek bir koltuk ya da perde değişimi, halı vb. veya küçük dekoratif ürünler ekleyerek eve şıklı katabilirsiniz. Duvar boyası da önemlidir. Duvar kağıdı ise duvar kağıdından değişiklik yapabilirsiniz, veya duvar boyasında bir değişiklik yapabilirsiniz.

dekorasyon

Dekorasyon nasıl olmalı noktasında; zevkinize en uygun olan tasarımıyla, şıklığı sağlayan niteliğe sahip olması gerekir. Bu nedenle öncelikle, zaman geçireceğiniz, dinleneceğiniz evinizin özelliklerini, nefes alacağınız şekilde olmasına özen göstermelisiniz. Ev dekorunu olabildiğince rahat edeceğiniz bir şekilde, boğuculuktan uzak şekilde düzenlemeniz gerekir. Ev dekoru size huzur vermeli ve içinde nefes alacağınız şekilde kendinizi keyifli hissetmelisiniz. Bu özelliklere dikkat ederek, eşya seçiminden tutun da renk uyumuna kadar hepsi farklı bir inceliğe sahiptir. Bahar renklerini daha mat ya da canlı şekilde evinize yansıtabilir ve aydın bir ev ortamına sahip olabilirsiniz. Şıklığı sağlamak içinse, canlı renklerin hepsini iç içe geçmiş, kaybolacak şekilde değil de eşyalara ve duvar rengi doğrultusunda ahenkli bir şekilde dağıtabilirsiniz.

Dekorasyon Nasıl Olmalı?

Dekorasyon nasıl yapılır, açısından genel noktaları ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları sizlere iletmeye çalıştık. Her biri bir bütün, küçük parçalar şeklinde değerlendirdiğiniz takdirde hoş ambiyanslar yaratmanız kaçınılmazdır. Ev dekoru, ofis dekoru vb. her yerin ya da parçanın dekorasyon özelliği genelde aynı niteliklere sahiptir. Dekorasyon; sadece eşyaları yerleştirmek değil, onları bir bütün dahilinde uyumlu hale getirerek, tarz oluşturmak ve ahenk katmaktır. Bu açıdan her yeri kendi içinde ve içinde yaşayan-bulunan kişiler dahilinde ele almak gerekir. Kişilerin özel zevkleri kişisel tercihleri, hobiler, yaşam tarzlarını oluşturan etkinlikler vb. hepsi evin dekorasyon özelliklerinde ince detaylar ile belirtilmesi gerekir. Eşyalarda, renk tercihlerinde ya da dekoratif ürünler ile kişileri yansıtan niteliğe sahip olmalıdır.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version