Ana SayfaSağlıkHastalıkAdet Sancısını Neler Keser?

Adet Sancısını Neler Keser?

Öyleyse adet sancısını neler keser? İlk öncelikle bu dönemde karın ve ayak bölgesini sıcak tutmaya özen göstermelisiniz.

Adet dönemleri bir bayanın en tatsız zamanlarından biridir. Ağrılar nedeniyle de kişiler kendilerini mutsuz, depresyonda ve aşırı sinirli hissetmektedir. Aynı zamanda bu durum iş ve sosyal yaşamınızı etkiler. O yüzden adet sancını pek çok bayanın kabusudur. Öyleyse adet sancısını neler keser? İlk öncelikle bu dönemde karın ve ayak bölgesini sıcak tutmaya özen göstermelisiniz. Ayrıca tükettiğiniz yemeklere dikkat etmelisiniz. Adet sancısını hafifleten B vitamini ve bol miktarda magnezyum almalısınız. Adet dönemlerinde meyve ve sebze tüketmelisiniz. Bu dönemde alkolden ve asitli içeceklerden uzak kalmanız gerekmektedir. Bunun yerine bitkisel çaylar alarak adet sancısını hafifletebilirsiniz.

Adet Döneminde Hangi Besinler Tüketilmelidir?

Adet döneminde meydana gelen sancıları hafifletmek adına tüketilen yemeğe son derecede önemlidir. Çünkü bu dönemler tamamen hassastır. Yediğiniz ve içtiğiniz her şey sizi doğrudan etkiler. Bu nedenle sağlıklı beslenmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Adet döneminde önerilen besinler ise; et, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, fıstık, kuru baklagiller, balık ve öğütülmemiş tahıllardır. Aynı zamanda incir, limon, elma ve bol miktarda portakal tüketebilirsiniz. Bu meyvelerin içerisinde magnezyum bulunmasından dolayı adet sancılarıyla savaşır ve ağrılarınızı hafifletmeye yardımcı olur

Adet Sancılarını Engellemek İçin Neler Yapılabilir?

Pek çok bayanın en büyük sorunlarından biri, yaşadığı adet sancılarıdır. Adet sancılarını engellemek için birçok tavsiyeye uyabilir ve kendinizi koruyabilirsiniz. Sıcak bir duş alabilir, hafif sporlar ve egzersiz yapabilirsiniz. Sancı oluşan bölgeye masaj yaparak ağrıyı dindirebilirsiniz. Bu dönemde uyku düzeni son derecede önemlidir. Gerginliğinizi azaltıp yeterli ve rahat bir uyku düzeni elde etmeniz daha faydalı olacaktır.

Adet sancısını en çabuk ne geçirir?

Adet döneminden önce veya kanama başlar başlamaz birçok kadın karın ve kasıklarında kramplar hisseder. Bu durum adet sancı veya adet ağrısı olarak tanımlanır. Tıpta dismenore olarak adlandırılır. Acılı ve yaşam kalitesini düşüren bir durumdur. Kadınların yüzde 50’sinden fazlası adet sancısı sorunu yaşamaktadır. Adet sancısı karnın altı kısmında aralıklı olarak gelen kramplar şeklindedir. Bu sancı sırt, bel, kasıklar ve genital bölgede de hissedilir.

Adet Sancısına Ne İyi Gelir?

  • Karnınıza, Ayaklarınıza Sıcak Su Torbası Koyun
  • Karnınıza Masaj Yapın
  • Ilık Duş Alın
  • Bitki Çayı İçin
  • Sağlıklı Beslenmeye Özen Gösterin
  • Düzenli Egzersiz Yapın
  • Stresten Uzak Durun
  • İstirahat Edin

Adet Dönemindeki Sancılar Neden Olur?

Bazı kadınlar adet dönemini hafif bir şekilde atlatırken, birçok kadında sancılı bir dönemden geçmektedir. Bunun nedeni ise; adet sancılarına sebebiyet veren ve dismenore başlığının alt kısımlarında bulunan rahim tümörleri tek bir kişide bir anda mevcut olmasıdır. Bu durumda kadınların adet dönemlerinde sancı çekmesine neden olmaktadır. Adet sancılarının önüne geçebilmek adına dengeli ve düzenli beslemeye dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda doktor kontrolü olmadan ilaç kesinlikle tüketmemeniz sağlığınız için son derecede önemlidir.

Exit mobile version