Ana SayfaGüzellikCilt Bakımı30 Yaş Sonrası Cildi Canlandırmanın 5 Kolay Yolu

30 Yaş Sonrası Cildi Canlandırmanın 5 Kolay Yolu

Pratik bilgilendirmelerin yapıldığı yazımızda, 30 yaş sonrası cildi canlandırmanın 5 yolu anlatılmakta olup; nemlendirme, uyku öncesi bakım, güneşten korunma, ruhsal beslenme ve şeker tüketimine değinilmiştir.

30lu yaşların başında her kadın cildinin canlılığını kaybetmeye başladığını, kırışıkların günden güne artmaya başladığını ve nem kaybını fark eder. Çünkü metabolizmanın yavaşlaması ile birlikte cilt de kendini yenileme özelliğini kaybetmeye başlar. Peki ne yapmalı? 30 yaş sonrası cildi canlandırma yöntemleri nelerdir?

Nemlendirme

Her yaş için geçerli olan nemlendirme yöntemi, düzenli uygulandığı zaman oldukça faydalı bir uygulamadır. Genç, orta ya da yaşlı grupta her bireyin cildini düzenli ve uygun şekilde nemlendirmesi büyük önem taşımaktadır. Nemlendirici seçiminde ise cilt tipine ve cildin ihtiyaç duyduğu vitaminlere uygun nemlendirici tercih edilmesi gerekmektedir. Gün içerisinde en az 2 kez nemlendirici uygulamak, cildin nem dengesinin korunmasını sağlar. Cildi nemlendirmek yalnızca krem ya da bakım ürünleri ile sağlanmaz. Ayrıca, su tüketimini arttırmak da cildin nem dengesini koruyacaktır.

Uyku Öncesi Bakım

Yapılan araştırmalar, cildin bakım ürünlerini geceleri maksimum derecede emdiğini ve faydanın en iyi şekilde gece saatlerinde alındığını göstermektedir. Bu noktada öncelikle cildin temiz ve kuruya yakın nemde olması gerekmektedir. Bunun için havlu ile tampon yapar gibi kurulamak yeterlidir. Cilt temizliğinde ise yaşlanma karşıtı cilt temizleme losyon ve sütleri tercih edilmelidir. Sonrasında cilde uygulanan tonik, cildin daha sağlıklı bir şekilde yenilenmesini sağlar. Ve gece bakım kremi sürülerek cildin daha sağlıklı ve güzel olması sağlanabilir.

Güneşten Korunma

Cilt yaşlanmalarının en büyük nedeni yanlış güneşten korunma yöntemleridir. Güneş tarafından zarar gören cildin kendisini yenilemesi ve tamir etmesi oldukça güçtür. Bu nedenle hem kış hem de yaz aylarında cildin güneşten korunması gerekmektedir. SPF ürünlerini yaz ve kış aylarında düzenli bir şekilde kullanmak, cildin daha geç yaşlanmasını sağlayacaktır.

Ruhsal Beslenme

Kişinin psikolojik durumu da cildin olumlu ya da olumsuz bir şekilde etkilenmesini sağlar. Özellikle çok stresli işlerde çalışan kişiler, çok daha çabuk yaşlanırlar. Bunun bilincinde olarak yaşamak, kişinin ruhunu zinde tutması, çalışma süresince kısa aralar vererek hem bedenini hem de ruhunu dinlendirmesi cildin de dinlenmesine olanak sağlar. Daha genç ve parlak bir cilt için günlük meditasyon ya da dinlendirme etkinlikleri yapılmalıdır.

Şeker Tüketimi

Aşırı şeker tüketimi, cildin daha hızlı yaşlanmasına neden olur. Bu nedenle yapay karbonhidrat ve yapay şekerlemeler tüketmek, kişinin kan şekerini yükselterek cildin esnek yapısına zarar verir. Ciltte leke oluşumuna ve yaşlanmaya neden olan çok fazla şeker tüketimi, cilt bakımı noktasında büyük zararlar vermektedir. Şeker tüketimini sınırlandırmak hem cildin daha genç görünüm elde etmesini sağlar; hem de metabolizmanın daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Günümüzde çok büyük öneme sahip olan 30 yaş sonrası cildi canlandırmanın 5 kolay yolu yazımızı beğendiyseniz, arkadaşlarınızla paylaşabilir, sosyal medya hesabınız üzerinden bilgi akışı sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, 30 yaş sonrası cilt bakım yöntemleri arasında sıkça uyguladığınız ve fayda gördüğünüz yöntemleri yorum bölümünden paylaşabilir, diğer okuyucuların da bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version