Ana SayfaDiyetBeslenmeYatmadan Önce Yoğurt Yemenin 6 Faydası

Yatmadan Önce Yoğurt Yemenin 6 Faydası

Yatmadan önce yoğurt yemenin faydaları neler biliyor musunuz? Bu yazımızda gece yoğurt yemenin uyku, sindirim sistemi, kilo verme ve kaslar açısından faydaları sizin için derledik.

Yatmadan Önce Yoğurt Yemenin faydalarına geçmeden önce size biraz yoğurttan bahsedelim. Yemek sofralarının vazgeçilmez gıdası yoğurt, çok küçük yaşlardan itibaren özenle ve düzenli olarak tüketilmesi gereken önemli gıdaların başında gelmektedir. Yatmadan önce yoğurt yemek ise alışkanlık haline getirilmesi gereken oldukça faydalı bir davranıştır.

yatmadan önce yoğurt yemenin 6 faydası
yatmadan önce yoğurt yemenin 6 faydası

Yatmadan Önce Yoğurt Yemenin Uykuya Faydaları Nelerdir?

Yatmadan önce yoğurt yemek daha rahat uyumanızı sağlar. Her gece bir kase yoğurt yedikten sonra yatarsanız, yararını hemen hissetmeye başlarsınız. Tabi ki ev yoğurdu kullanmaya dikkat edelim.

Uzmanlar, uykuya dalma ve daldıktan sonra sık sık uyanma sorunu ile karşı karşıya kalan kişilere yatmadan önce yoğurt yemek alışkanlığını endinmeleri noktasında öneride bulunmaktadır. Çünkü yoğurdun içerisinde triptofan ismi verilen uykuya dalma isteği uyandıran yararlı bir gıda proteini bulunmaktadır. Gece öğün dışı yoğurt yenildiği zaman uykunun geldiği hissine kapılınarak, çok daha keyifli bir uykuya dalınacaktır.

Küçük çocuklarda ise uykudan önce yoğurda göre daha kolay sindirilebilen süt tüketimi önerilmektedir. Süt içerisinde bulundurduğu laktoz nedeni ile bazı çocuklarda alerjik reaksiyona neden olabilmektedir. Bu durumlarda da yine doktorlar tarafından çocukların da yatmadan önce yoğurt yemek konusunda teşvik edilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

Yatmadan Önce Yoğurt Yemenin Sindirime Faydaları Nelerdir?

Sindirim, vücudun sağlıklı bir şekilde hayatını sürmesi için çok büyük öneme sahip bir sistemdir. Sindirim sistemi problemi yaşayan kişiler sürekli kabızlık, ishal  ya da tuvalete çıkamama gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirler. Bu durum da kişinin stresli, gergin ve yorgun hissetmesine dolayısı ile sosyal yaşamının olumsuz yönde etkilenmesine neden olur. Yatmadan önce yoğurt yemek, sindirim sisteminin de olumlu bir şekilde etkilenmesini, daha doğru bir deyişle diyecek olursak, dengelenmesini sağlar. İçeriğindeki probiyotikler sayesinde sindirim sistemini temizleyen yoğurt, 4. aydan itibaren bebek ve çocuklara da düzenli olarak verilmesi gereken önemli bir gıdadır.

Yatmadan Önce Yoğurt Yemenin Kilo Vermeye Faydaları Nelerdir?

Yatmadan önce yoğurt yemek kilo vermenize yardımcı olur. Son yıllarda yapılan pek çok bilimsel araştırma, yoğurdun kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Yoğurdun içindeki kalsiyum ve amino asitler, vücuttaki fazla yağları yakmakta etkili olur. Bununla birlikte kasları güçlendirir. Bunun yanı sıra istenmeyen yağların dışarı atılmasında yağ hücrelerine yardımcı olur.

Yoğurt, içeriğindeki protein ve bakteri yapısı ile hangi saatte yenirse yensin tokluk hissi sağlamaktadır. Yatmadan önce yoğurt yemek de bu noktada önem teşkil etmektedir. Gece kalkıp dolabı tırtıklamak istemeyen, uyumadan önce başka yemek yemek istemeyen kişiler, yatmadan önce yoğurt tüketerek sabaha kadar tokluk hissi ile uyuyabilirler. Tokluk hissi ise iştahın kapanmasına dolayısı ile akşam geç saatlerde ekstra yemek yenmemesine olanak sağlar. Böylece ideal kiloda kalmak mümkün olur.

Yatmadan Önce Yoğurt Yemenin Kaslara Faydaları Nelerdir?

İnsan vücudu, kan, kas ve kemiklerden oluşan bir yapıya sahiptir. Kemikler ne kadar güçlü olursa olsun, güçlü kaslarla çevreli olmazlar ise sağlıklı bir yaşam sürülemez. Yatmadan önce yoğurt yemek, uyku sırasında harcanan enerji sürecinde kas kayıplarının engellenmesinde etkili olur. Uyku sırasında yaşanan sindirim ve dolaşım sistemi olayları sırasında vücut enerjiye ihtiyaç duyacaktır. Yeterli enerjiyi bulamayan vücut, kasları harcamaya başlayacaktır. Bu nedenle yatmadan önce yoğurt yiyerek kas kaybı önlenebilir, içeriğindeki proteinler ile daha güçlü kaslara sahip olunabilir.

Yatmadan Önce Yoğurt Yemenin Faydaları

1- Diş sağlığı için yararlıdır

Yapılan bir araştırma ile yoğurdun diş mineleri için çok faydalı bir besin kaynağı olduğu ortaya çıkarılmıştır. Bununla birlikte, yoğurdun bol miktarda içerdiği laktik asitler, diş etlerini korumada da etkili olur. Özellikle geceleri düzenli olarak yenen bir kase yoğurt, diş ve dişe bağlı olan rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.

2- Soğuk Algınlığından Korur

Bu konuyla ilgili yapılan pek çok bilimsel çalışma, yoğurdun soğuk algınlıklarını engellemede de işe yaradığını ortaya çıkarmıştır. Bilhassa geceleri düzenli olarak yoğurt yenmesi durumunda, hücrelerin mikroplarla savaşması kolaylaşır. Bununla beraber, yoğurdun kan hücrelerinin güçlenmesini sağlama gibi bir özelliği de bulunur.

3- Yüksek tansiyonu önler

Her gün tüketmemiz gereken tuz miktarını aşmanız durumunda hipertansiyon, böbrek ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini yükseltirsiniz. Günde bir kase yoğurt yemek, hipertansiyonu önleyerek genel vücut sağlığını korumaya yardımcı olur.

4- Zararlı bakterileri etkisiz duruma getirir

Yoğurt bağırsak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakterilerin dışarı atılmasında önemli bir görev üstlenir. Sindirim sistemi için çok faydalı bir besin kaynağıdır. Yoğurdun sindirimi çok kolaydır, o sebeple diyet yapanların akşam saatlerinde yemesi önerilir.

5- Cilt için çok yararlı

Yoğurdun cilt sağlığına bir çok fazla yararı bulunur. İçeriğindeki farklı ve zengin miktardaki bileşen ve besinler cilt sağlığını koruyarak cilt hücrelerinin yenilenmesine ve onarılmasına yardımcı olur.

6- Bünyeyi güçlendirir.

Özellikle geceleri tüketeceğiniz bir kase yoğurdun, içeriğinde bolca potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko ve vitamin B5 bulunur. Yoğurt bunun yanında, kırmızı kan hücrelerini korur ve sinir sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olan B12 içerir. Her gün yoğurt tüketin, tabi yalnızca gece değil, gündüz de!

Yatmadan Önce Yoğurt Yemek Doğru Mu?

Yatmadan Önce Yoğurt Yemenin Faydaları, yazımızda yer alan faydalı bilgileri, ilgisini çekeceğini düşündüğünüz arkadaş ve çevrenizle paylaşabilir, yoğurda verilen önemin artmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarınızda paylaştığını her paylaşımın, farkında olmadan bir arkadaşınızın yararına olabileceğini unutmayınız.
Yatmadan önce yoğurt yemek alışkanlığını edindiğinizde yaşadığınız değişiklikleri, yorum, dilek ve önerilerinizi yorum bölümünde paylaşarak, okuyucularımızın konuyla ilgili tecrübenize şahit olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version