Ana SayfaGüzellikCilt BakımıLimon Karbonat Maskesi Nasıl Uygulanır?

Limon Karbonat Maskesi Nasıl Uygulanır?

Limon karbonat maskesi ciltteki ölü derilerin atılmasına, cildin temizlenmesine ve cilt problemlerin tedavisinde tercih ediliyor.

Limon karbonat maskesi, en çok cilt sorunlarının giderilmesi için kullanılıyor. Bu maske karışımı ciltteki ölü derilerin atılmasına, cildin temizlenmesine ve cilt problemlerin tedavisinde tercih ediliyor. Cilde ilk uygulandığını andan itibaren ciltteki farkı görebilirsiniz. Ciltteki gözenekleri temizler ve cildin nefes almasını sağlar. Öyleyse bu maske nasıl uygulanır? İlk etapta bir kap içerine az miktarda karbonat eklemeli ve ardından limon ilave etmelisiniz. Karbonat diş macunu kıvamına gelene kadar karıştırmalısınız. Daha sonra cildinize masaj yaparak uygulamaya başlayabilirsiniz.

Limon Karbonat Maskesi Hangi Cilt Sorunlarında Kullanılır?

Limon karbonat maskesi, çoğunlukla sivilce ve siyah noktaların tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda yağ dengesini korumak ve cildin temizlenmesini sağlamak için yapılır. Maske gözenekleri arındırır, güneş lekelerini azaltır ve cilt tonunu açmaya yardımcı olur. Yani genel olarak bu maske, tüm cilt sorunlarının tedavisinde tercih ediliyor. Ancak maskenin düzenli olarak kullanılması gerekir. Bununla beraber cildinizin tahriş olmaması için çok sık uygulamamalısınız.

Limon Karbonat Maskesi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Maskeyi uygulamadan önce cildinizin mutlaka temiz olması gerekiyor. Bununla beraber cildiniz aşırı kuru ve akne gibi sorunlar varsa, bilinçsiz bir şekilde kullanmamalısınız. Ayrıca alerji sorunları varsa, çok dikkatli olmalısınız. Limon karbonat maskesi ciltte maksimum 10 dakika bekletilmelidir. Çok uzun süre kalması cildinizin kurumasına ve pul pul dökülmesine neden olur. Maskeyi cildinizden arındırdıktan sonra nemlendirici krem ve güneş koruyucu uygulamalısınız.

Limon Karbonat Maskesinin Yararları Nelerdir?

Hava kirliliği, uykusuzluk, stres ve çevresel faktörler cilde son derecede zarar verir. Bu etkenler cildin kırışmasına, aknelerin oluşmasına ve cildin koyulaşmasına neden olur. Limon karbonat en fazla tercih edilen uygulamalardan bir tanesidir. Yararlarını sayacak olursakta; hücreleri yeniler, parlaklık verir, yağlanmayı engeller, gözenekleri arındırır, bakteri oluşumunu durdurur, cildi sıkılaştırır, sivilceleri kurutur, cilt rengini açar, ölü derileri temizler, siyah noktaları arındırır, iltihaplanmayı giderir ve yağ bezelerinin oluşmasını engeller. Limon karbonat maskesini haftada sadece 1 kez uygulamanız gerekiyor. Eğer cildinizde kistik akne ve büyük sivilce gibi sorunlar varsa, doktorunuza danışmadan maskeyi uygulamamalısınız.

Sizde bu maske hakkındaki görüşlerinizi ve deneyimlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version