Ana SayfaGüzellikCilt BakımıDoğal Yollar İle Yüz Gerdirme Teknikleri

Doğal Yollar İle Yüz Gerdirme Teknikleri

Cildimiz gün geçtikçe canlılık ve dinamikliğinden uzaklaşarak sarkmalara ve yaşlanmalara neden olur. Bunun bütün belirtilerini cildimizde görebiliriz. Tonlarca para harcamak durumunda kalmadan doğal yollar ile yüz gerdirme teknikleri uygulanabilir.

İnsan cildi de tıpkı vücut gibi egzersiz yapılmasını ister. Yüz kaslarını çalıştırma ve cilde dolgunluk sağlamak için yüz egzersizleri önemli paya sahiptir.

Yapılan cilt egzersizleri ile ortaya çıkan sarkmalar ve çizgiler önlenmiş olur. Cilde gerginlik verme, toparlamak, genç ve dinamik bir görüntü katmak için bazı egzersiz hareketleri yapılabilir. Para harcamadan genç ve dinamik bir cilt için doğal yöntemleri tercih edenler yazımızda aradıklarını bulabilirler.

Yüz Gençleştirme Teknikleri

Görselliği ön plana çıkarın yüzün genç görünümünü sağlamak için kullanılacak yüz gençleştirme yöntemleri şunlardır;

  • Yanak sıklaştırma egzersizi
  • Balon egzersizi
  • Kazayağı çalışması
  • Yüz detoksu
  • Zeytinyağı ve şeker ile peeling uygulaması
  • Sıklaştırıcı karışım uygulaması

Yanak Sıkılaştırma Egzersizi

Cilde genç görünümü kazandırmak için kişinin kendini rahat hissettirecek bir yere oturması gerekir. Derin bir nefes alarak rahatlamaya çalışılır. Dudaklar büzülerek ortada birleştirilerek gülümseme çalışması yapılır. Bu uygulama günde 5 ile 6 kez yapılmalıdır.

Balon Egzersizi

Kişi dik bir şekilde oturmasından sonra derin nefes alımları gerçekleşir. Alınan bu nefes önce bir yanağa sonra diğer yanağa aktarılır. Nefes bitinceye kadar egzersize devam edilir. Bu uygulamada günde en az 10 kez tekrarlanmalıdır.

Kazayağı Çalışması

Hiçbir şekilde yüze hareket uygulanmaz. Gözler önce sağa sonra sola doğru hareket ettirilir. Bu uygulamanın etkisini hissedebilmek için günde 10 kez tekrarlanması gerekir.

Yüz Detoksu

Yapılan egzersizlerin dışında peeling ve maskeler ile cildin pürüzsüz bir hal alması sağlanır. Bu sayede cildin gerginleşmesi için detoks uygulanır.

Zeytinyağı ve Esmer Şeker İle Peeling Uygulaması

Gerekli olan malzemeler zeytinyağı ve şeker birlikte kullanılarak karışım sağlanır. Karışımın yüz, boyun ve göğüs bölümlerine uygulanması sonucunda su ile yıkanması gerekir. Bunun yanı sıra sıklaştırıcı karışımlarda cildin genç kalmasını sağlar. Konu hakkında daha detaylı ve görsel bilgiye sahip olmak isteyenler

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version