Ana SayfaGüzellikCilt BakımıKarınca Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Karınca Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Karınca Yağı Eski dönemlerde de uygulanan, günümüzde de birçok kişinin merak ettiği, doğal bir üründür? Peki Faydaları nelerdir?

Çok eski dönemlerden günümüze kadar, kadınların ve erkeklerin ortak sorunlarından biri de istenmeyen kıl ya da tüylerdir. Kişiden kişiye değişen yoğunluğa sahip olan kıl yapısı, estetik görünümü bozmaktadır. Dolayısıyla düzenli olarak almak ya da aldırmak gerekiyor. Epilasyon aleti, jilet, ağda, tüy dökücü kimyasallar gibi birçok yöntem, kılları almak için uygulanmaktadır. Bu yöntemler kesin çözüm olmadığı gibi oldukça da zaman alan ve masraflı işlemlerdir. Gelişen teknoloji ile birlikte kıl sorununa lazer uygulama çözümü getirildi. Fakat bu uygulama da çok maliyetli ve ileriye dönük ne tarz sorunlara neden olacağı henüz kesin değil. Bu açıdan bakıldığında doğal ürünlerle kıl sorununa çözüm bulmak daha akılcı gelebiliyor. Eski dönemlerde de uygulanan, günümüzde de birçok kişinin merak ettiği, doğal bir ürün olan karınca yağı nedir? Faydaları nelerdir?

Karınca Yağı Nedir?

Karınca yağı, küçük kara canlılarından olan karıncalardan elde edilir. Özellikle karıncaların çok yaşadığı İran’da üretilen ve tüm dünya ülkelerine buradan dağıtılan karınca yağını, Türkiye’de ithal etmektedir. Belirli dönemlerde üretilebilen karınca yağı, karıncaların yumurtalarından elde edilmektedir. Bu yüzden doğal bir içeriğe sahiptir ve hiçbir yan etkisi yoktur.

karınca yağı nedir? faydaları nelerdir?
karınca yağı nedir? faydaları nelerdir?

Yumurtlama döneminde yuvadan toplanan karınca yumurtaları özel işlemlerden geçirilir ve karınca yağı denilen bir sıvı elde edilir. Kıl köklerini yakmak gibi bir etkisi olan karınca yağı, hassas, kurur, yağlı ve karma cilt tiplerinde rahatlıkla kullanılır.

Karınca Yağının Faydaları Nelerdir?

Geçmişten günümüze kıl ve tüy sorunları için kullanılan karınca yağı oldukça besleyicidir. Cilt tipine göre cildi besleyip onaran karınca yağının asıl faydası kıl oluşumunu önlüyor olmasıdır. Kıl köklerine etki ederek zayıflatan karınca yağı, zaman içerisinde kılları oldukça inceltmekte, hatta seyretmektedir. Dolayısıyla kıl alım aralığını da uzatmaktadır. Cildi besleyen karınca yağı, iyi bir gerdirici etkiye sahiptir. Cildi gererek sarkmasını önler. Özellikle ağda işleminden sonra uygulanması, cildi yatıştırıp, toparlamayı sağlar.

Karınca Yağı Nasıl Kullanılır?

İstenmeyen kıllar için uygulanacak olan karınca yağı, vücudun her bölgesinde kullanıma uygundur. Bikini bölgesi, omuz, yüz, kol altı, kol, bacak, göbek kıllarından kurtulmak için uygulanabilir. Uygulama öncesinde bölge ağda, cımbız ya da epilasyon aleti ile temizlenmelidir. Burada önemli olan kılları kökünden alacak bir işlem yapmaktır. Ardından bölgeye ince bir katman halinde karınca yağı sürülür ve 15 dakika kadar bölgeye masaj yapılır. Masaj hareketi, yağın kıl kökleri tarafından emilmesini sağlayacaktır. Kullanıma düzenli bir şekilde devam etmek büyük yarar sağlayacaktır.

Karınca Yumurtası Yağı İle Tüylerden Kurtulun!

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version