Ana SayfaGüzellikEvde Saç Bakımı Önerileri Nelerdir?

Evde Saç Bakımı Önerileri Nelerdir?

Evde saç bakımı önerileri konu başlığı altında verdiğimiz tarif ile ekonomik ve evdeki malzemeler ile evde saç bakımı yaptığınızda saçların daha canlı ve parlak göründüğünü fark edeceksiniz. Hazırsanız başlayalım!

Evde saç bakımı önerilerimize geçmeden önce saç hakkında temel olarak bilmeniz gereken birkaç konudan bahsedelim. Her saçın kendine has bir gelişimi vardır. Kimi saçlar ince ve sık telli olurken, kimi saçlar kalın ve mat olabilir. Yine kimi saçlar yağlı, kimileri kuru olabilir. Her saçın kendine has bir bakıma ihtiyacı vardır. 

Saç Analizi Yapılmalıdır?

Bakımlı saçlara sahip olmak ve saçların bakımını bilinçli yaptırabilmek için saç analizi yaptırmak önemlidir. Yağlı, kuru ya da orta bir saç türüne sahip iseniz her biri için ayrı ayrı bakım önerileri veya ortak bakım önerilerini evde deneyebilirsiniz.

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

evde saç bakımı nasıl yapılmalı?
evde saç bakımı nasıl yapılmalı?

Canlı, parlak saçlara sahip olmak için saçınızın analizini yaptıktan sonra;

  • Şayet saçlarınız yağlı ise evde bakım olarak, saçları durulama aşamasında sirke (elma, üzüm, alıç vs) ile yıkayarak PH dengesini normale dönüştürmek mümkün. Bir diğer evde bakım önerisi olarak bal ve limon karışımı elde edilen solüsyon ile saçlara sürerek 10 dakika bekletmek ve yıkamak, ve son olarak karbonat ile hazırlanan su ile saçları yıkamak ile yağlı saçlardan kurtularak canlı ve parlak saçlara sahip olunur.
  • Şayet saçlarınız kuru ise evde bakım olarak, bakım yağları olarak bilinen (zeytin yağı, hint yağı, badem yağı, papatya yağı vs) tek ya da bir kaç yağ karışımı ile saçlara banyo sonrası kür yapılmalıdır. Bir diğer kür olarak evde yapılan yoğurt ile saçlara kür yaparak 20 dakika bekletilerek yıkanması gerekir.
  • Şayet saçlar normal bir saç ise bir kaşık hindistan cevizi yağına, bir yemek kaşığı sirke, bir kaşık kil ve su eklenerek yumuşak bir kıvam elde edilir ile hazırlanan karışım saçlara sürülür 15 dakika bekletilir ve sonrasında yıkanarak durulanır. Tüm verilen bu tarifler ile saçlar kepekten arınır, saçlar gür ve parlak olur. Ortalama 15 günde bir bu tarifler ile evde saçlara bakım yapılabilir.

Saç Dökülmesini Önleyici Maske

Nedeni her ne olursa olsun saçların dökülmesi rahatsızlık verici bir durum olur. Saçların dökülmesini önlemek için evde bakım yapmak çok kolay bunun için yapılması gerekenler; birer yemek kaşığı zeytin ve badem yağı, 2 yumurta, bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşık tarçından elde edilen karışım temiz saçlara diplere iyice yedirilerek sürülür. Saça iyice yedirilen bu kürü 5 dakika saçta beklettikten sonra yıkayın. Bu karışımı 2 hafta da bir saçlarınıza uyguladığınızda olumlu sonuç alırsınız.

Kepekli Saçlara Evde Maske Hazırlamak

Saçlar canlı oldukları için ph dengesi sabit olmalı maalesef bazı nedenler saçların ph dengesini bozarak yıpranma, dökülme ve kepek sorununa yol açar. En rahatsız edici sorunlardan saçlarda kepeklenmeye karşı evde hazırlanacak maske kesin sonuç verecektir.

Tüm saçlara uygulanabilir olan bu maske kepek sorununu ortadan kaldıracaktır. Karbonat ve onarıcı bakım yağlarından biri ile hazırlanan karışım saç diplerine sürülür ve ince bir tarakla 10 dakika sonra taranır. 5 Dakika yapılan bu işlem sonrası saçlar yıkanır durulanır ve kepekler yok olur. İşlemi ortalama hafta da bir yapmak gerekir.

Evde Saç Bakımı ile Yumuşacık Saçlar

Evde saç bakımı hakkında yazılan diğer içeriklerimiz

 

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version