Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBel Ağrısı İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Bel Ağrısı İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Bel ağrısı için doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Bel ağrısı için doğal olarak gerçekleştirilecek tedavi yöntemleri ve nasıl uygulandığı konusunda bilgiler.

Bel ağrısı için doğal tedavi yöntemleri, kişinin içinde bulunduğu duruma göre belirlenebilir. Bel ağrısına çeşitli hastalıklar neden olabilir bu nedenle, öncelikle altında yatan sebep belirlenmesi gerekir. Yorgunluktan kaynaklı ya da ağır şeylerin kaldırılma durumları doğrultusunda da bel ağrıları gerçekleşebilir. Ya da çeşitli hastalıklardan dolayı bel ağrıları ortaya çıkabilir. Bu nedenle ağrının boyutu ve nedenine göre tedavi yöntemine gidilmelidir. Ağrının altında yatan neden, önemli bir hastalık değilse evlerinizde doğal yöntemler ile bel ağrılarına çözüm sağlayabilirsiniz. Bitkisel yöntemler dahilinde, hazırlayacağını kürler dahilinde bel ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Fakat; uzun süreli geçmeyen bel ağrılarında mutlaka profesyonel bir yardım almalısınız. Doktora kontrol olmanızda fayda vardır.

Bel Ağrısı İçin Doğal Tedavi ve Yöntemleri

Bel ağrılarına çeşitli hastalıklar ya da yoğunluk gibi gündelik hayatın getirileri neden olabilir. Bu yüzden evde rahatlıkla bitkisel kürler hazırlayarak yorgunluk ve iş hayatınızın getirdiği ağrılardan kurtulabilirsiniz. Bel ağrısı için doğal tedavi uygulamalarından herhangi birini uygulayabilirsiniz. Böylelikle kısa sürede ağrılarınızdan kurtulacağınızı söyleyebiliriz.

Evde Bel Ağrısı İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Bel ağrısı için doğal tedavi yöntemleri, tabii ki bitkisel kürler ile gerçekleştirilmektedir. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bitkisel kür tarifleriyle bel ağrılarınızdan hızla kurtulabilirsiniz.

Bel ağrısı için doğal tedavi, bitkisel kür tarifleri şöyledir:

  • Bel ağrısına iyi gelen bitkisel kür: 1 su bardağı, klorsuz kaynatın ve içine 3 yemek kaşığı kırk kilit otu ekleyin. At kuyruğu olarak da bilinir. Bir süre kaynattıktan sonra, dinlenmeye bırakın. Ardından kıvamlı hale gele karışımı, bel bölgenize masaj yaparak uygulayın. Bitkisel kürü, haftada en az 3 defa uygulamanız önerilir. Böylelikle ağrılarınızdan hızla kurtulabilirsiniz.
  • Bir su bardağı zeytinyağını ısıttıktan sonra, hafif ılımasını bekleyin ve ardından ağrıyan bölgenize masaj yaparak uygulayın. Belinize masaj yapma konusunda yardım almanız gerekir. Daha sonra üzerini bezle örtün ve bir süre dinlenin.
  • Meşe kabuğu tedavisi: 4 bardak su içine, iki avuç meşe kabuğunu ekleyin. Ardından 15 dakika kadar kaynatın. Daha sonra, kaynamış su ile bir bezi iyice ıslatın ve bezi belinize sarın. Bir süre bu şekilde dinlenin.
  • Bel ağrılarına iyi gelen yağ masajları; hardal yağı, biberiye yağı ve zeytinyağını karıştırdıktan sonra bel bölgenize masaj yaparak, ağrılarınıza son verebilirsiniz. Akşam yatmadan önce, yaklaşık 3 hafta boyunca uygulayabilirsiniz. Ayrıca; nane yağı, sarımsak yağı da rahatlatıcı etki sağlayacaktır.

Bel Ağrısı İçin Bitkisel Tedavi

Bel ağrısı için doğal tedavi yöntemleri, bitkisel tarifler doğrultusunda değişkenlik göstermektedir. Bitkisel kürleri ve yağ masajlarını düzenli bir şekilde uygulamanız özellikle önerilir. Bel ağrısına iyi gelen bitkiler ve kürler oldukça fazladır. Bel ağrısına iyi gelen diğer bitkiler ise şöyle; zencefil, Hindistan cevizi yağı, Hint yağı, papatya çayı vb. şeklinde değişkenlik göstermektedir.

bel ağrısı i̇çin doğal tedavi

Bel ağrısına iyi gelen diğer bitkiler ve yağlar şöyle:

  • Zencefil: Zencefil köklerini kaynatarak, kıvamlı haline getirerek bel bölgenize sürebilirsiniz. Ayrıca zencefil yağını bel bölgenize masaj yaparak da uygulayabilir ve ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.
  • Hindistan cevizi yağı: Omega3 yağ asitleri içeren Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı sonrasında en dikkat çeken yağlar listesinde yer alır. Kas ve kemik bağ dokularını rahatlatıcı etkisi de faydaları arasında sayabiliriz. Rahatlatıcı etkisi ile bel ağrılarının önüne geçmektedir. İki yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını ısıtın ılıdıktan sonra, bel bölgenize masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 10-15 dakika yapmanız önerilir. Yağı cildiniz emdikten sonra yıkayabilirsiniz.
  • Hint yağı: Ağrılar üzerinde etkili bir yöntem olarak, eski zamanlarda şifa niyetine kullanılırdır. Şimdilerde de bitkisel yöntemler ön plana çıktığı için, yeniden popülerliği korumaktadır. Diz ağrıları, eklem ağrıları ve bel ağrılarınız için kullanabilirsiniz. Doğal ağrı kesici özelliğini taşıdığını söyleyebiliriz. 2 yemek kaşığı Hint yağını ısıtın, ılıdıktan sonra ağrıyan bölgenize masaj yaparak uygulayın. Cildinize yağı tamamen emdikten sonra yıkayabilirsiniz.

Bel ağrısı için doğal tedavi yöntemleri oldukça çok yönlüdür. Bitkilerin ve yağlarının özellikleri-faydaları doğrultusunda, bel ağrılarınız için rahatlatıcı etki sunan farklı bitkilerden de yararlanabilirsiniz. Sayısız bitki ve türlerine sahip olduğumuzu düşünürsek, her birinin kendine özgü faydaları bulunur. Ayrıcı şifa özelliklerine sahip doğal yapıları ile alternatif tıp adı altında da kullanılmaktadır.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version