Ana SayfaYaşamSağlıklı Temizlik Ürünleri, Doğal Ürünler ile Temizlik

Sağlıklı Temizlik Ürünleri, Doğal Ürünler ile Temizlik

Ev ve ofis temizliğini sağlıklı temizlik ürünleri ile yapın, hayatınıza değer katın!

Hayatımızın en önemli noktalarından biri temizliktir. Sağlık açısından özenle dikkat edilmesi ve hassasiyetle gerçekleştirilmesi gerekir. Temizlik, yaşam alanlarımızın hemen hemen her alanını oluşturmaktadır. Sosyal ortamlar, ev ortamları ve kişisel temizlik gibi sayısız alana ayrılabilir. Özellikle toplu alanların temizlik uygulamaları konusunda dikkat etmek önem taşır. Tabii ki her alanı kapsayan temizlik uygulamalarına, kişisel temizlik ve hijyen kurallarına dikkat ederek başlayabiliriz. Ev ortamı, işyerleri, okullar, toplu taşıma alanları vb. sayısız yerde günün belirli saatleri temizlik gerçekleşir. Ayrıca sosyal alanlara giriş ve çıkış yapan kişi sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle bu yerlere de özenli bir şekilde yaklaşmak gerekir. Hayatımızın her alanını kapsayan temizlik için tabii ki piyasada da sayısız temizlik ürün ve ürün yelpazesi mevcuttur. Fakat son zamanlarda daha fazla dikkat çeken, kimyasal atık ve kimyasal içerikli ürünlerin zararları doğrultusunda, bireyler bu konuda daha seçici olmaya özen gösterir. Kimyasal içerikli temizlik ürünleri ile temizlediğimiz bizlere, temas edebilecek her şey kanser riskini daha da arttırmaktadır. Bu açıdan sağlıklı temizlik ürünleri ile bu durumu en aza indirebiliriz.

Piyasada bulunan her alanı kapsayan sayısız temizlik ürünü, sağlığımıza ve çevreye tüm canlılara zarar veren, kimyasal bileşenlerden oluşur. Bu nedenle bu konuda öncelikle organik markalara ve organik-doğal içerikli ürünlere yönelmekte fayda vardır. Hem sağlığımızı hem de doğamızı korumak adına dönüşümlü bir önlem niteliğindedir. Bu açıdan, son zamanlarda sağlıklı temizlik ürünleri ve markaları ön plana çıkmaktadır. Tabii ki piyasada bu konuda duyarlılık arttıkça, organik bileşenli zararlı olmayan içerikler doğrultusunda ürün üretimine yönelme başlamıştır. Kişisel bakım ürünleri, ev temizlik ürünleri vb. sayısız temizlik sektörü bu konuda çeşitli çalışmalara başlamıştır. İlgili ürünleri ve markaları araştırarak, bunları kullanım sağlayabileceğimiz gibi her birimizin ev ortamında bulunan doğal ürünler ile de temizliği saplamamız mümkündür.

sağlıklı temizlik ürünleri

Doğal Ürünler ile Temizlik

Organik-doğal temizlik ürünleri ile ev temizliğimizi ve kişisel temizliğimizi rahatlıkla gerçekleştirebiliriz. Kişisel temizlik uygulamaları açısında, organik markalara yönelebilirsiniz. Bu konuda ciddi araştırmalara yapabilir ve organik sertifikalı markaların ürünlerini tercih etmeniz olasıdır. Fakat, ev ortamında doğal ürünler ile temizlik de yapmamız mümkündür. Piyasada bulunan çeşitli kimyasal içerikli zararlı ürünler yerine, ilgili ürünler ile temizliğimi sağlamamız en doğru yöntemlerden biridir.

Belli başlı evlerimizdeki, sağlıklı temizlik ürünleri şöyledir:

  • Arap sabunu: Eski insanların temizlik için kullandığı Arap sabunu, son zamanlarda ilgili gören temizlik ürünleri arasındadır. Arap sabunu ile yerleri temizleyebilir ayrıca el temizliğini de sağlayabiliriz.
  • Defne sabunu: Defne sabunu da Arap sabunu özelliklerine sahiptir. Sıvı deterjanlar yerine, defne sabunu ile ellerinizi yıkayabilirsiniz. Aynı şekilde ev temizliğinde de kullanılabilir.
  • Karbonat: Herkesin mutfakların da yer alan karbonat, normalde pasta yapımında kullanılır. Fakat; karbonat içerdiği maddeler doğrultusunda, temizleyici özelliklere sahiptir. Kişisel bakım ve gıda, ev temizliği gibi birçok alanda tercih edilebilir. Karbonat, limon ile beraber diş macunu olarak kullanılabilir. Dişleri beyazlatan özelliğe sahiptir. Evde hazırlanan karbonat ve limon karışımı sayesinde, dişlerinizi temizleyebilirsiniz. Doğal asit içeren limon da aynı şekilde, sağlık ve temizlik açısından katkıları bulunmaktadır. Karbonat ayrıca, evlerin birçok alanında da kullanılabilir. Kireçlenmiş eşya temizliğinde de kullanılabilir. Gümüşler temizliğinde, kireçlenmiş banyoda ve fırında ayrıca ocak gibi alanlarda da kullanılabilir.
  • Sirke: Sebze ve meyveleri yıkama işleminde kullanılabilir. Meyve ve sebzeleri sirke suyunda bekleterek temizlenmesini sağlayabiliriz. Sirke antioksidan özelliğine sahiptir. Sirkeyi ayrıca; banyo ve tuvalet temizliğinde de çamaşır suyu yerine kullanım sağlayabilirsiniz. Böylece daha sağlıklı ürünler ile temizlik sağlamış olursunuz.
  • Soya-ayçiçeği : Hazır bulaşık deterjanları da zararlı kimyasal madde içerir. Bu açıdan, soya veya ayçiçeği ürünleriyle bulaşıklarınızı yıkayabilirsiniz.
  • Sağlıklı temizlik ürünleri arasında önemli bir yere sahip sirke ile en önemli gıda saklama yeri olan buzdolaplarını da hijyenik bir hale getirebilirsiniz. Buzdolabı normal şartlarda deterjanlar ile temizlenmez. Sadece su ile temizlenmesi gerekir. Fakat, su içine sirke katarak doğal bir şekilde dolabınızı hijyenik hale getirebilirsiniz.

İlgili sağlıklı ve doğal ürünler ile her birimiz evlerini ve kişisel bakımını, kolaylıkla sağlayabilir. Piyasada bulunan zararlı kimyasal bileşenli ürünler yerine, canlı yaşamını koruyan sağlıklı temizlik ürünleri ile hijyen sağlayabiliriz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version