Ana SayfaGüzellikCilt BakımıCilt Sorunlarına Kesin Çözüm

Cilt Sorunlarına Kesin Çözüm

Hepimiz temiz kusursuz bir cilde sahip olmak isteriz. Şüphesiz ki güzelliğin bir numaralı sırrı pürüzsüz, lekesiz ve yumuşak bir cilttir.

Bu cilde sahip olmak için birçok yöntem vardır. Bu yöntemlerden birisi de size sunacağımız yöntemdir.

Vereceğimiz tarif için kullanacağınız malzemeler şu şekildedir:

  • Bir adet yumurta beyazı
  • Bir yemek kaşığı yoğurt
  • Bir yemek kaşığı bal

Bu malzemeler ile karışımımızı hazırlayıp kusursuz bir cilde sahip olabilmeniz oldukça mümkündür.

Karışımın Hazırlanışı

Bir adet yumurtanın beyazını ayırıp kabımıza boşaltıyoruz. Yumurtanın akını sarısından ayırmak için kaşık veya çatalınızın arka kısmıyla yumurtanız da küçük bir delik açıp sadece yumurtanın akının geçmesini sağlayabilirsiniz. Daha sonra kabınızın içine bir yemek kaşığı yoğurdunuzu ilave edin.

Bir yemek kaşığı yoğurdu ilave ettikten sonra karışımınıza bir yemek kaşığı bal ilave edin. Bal cilt için oldukça önemli bir maddedir. Bu üç malzemeyi de kabınıza aldıktan sonra mikser yardımıyla üçünü krem şanti kıvamına gelecek kadar çırpın. Daha sonra bir fırça yardımı ile karışımı cildinize sürebilirsiniz. Düzenli kullanımda göstereceği etkiye hayran kalacaksınız.

Karışımın Faydaları

Oldukça doğal olan bu karışımın cilt için faydaları say say bitmez.

Cildinize sağlayacağı faydalardan bazıları şunlardır:

  • Karışımın içerisine ilave ettiğiniz yoğurt cildinizdeki gözeneklerin küçülmesini sağlar.
  • Yoğurt cildinizde oluşan siyah noktaların azalmasını sağlar. Düzenli kullanımda siyah noktaların tamamen gitmesine yardımcı olur.
  • Bal özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır, bal cildinizin nemlenmesini ve yumuşamasını sağlar.
  • Yaşlılık lekesi, doğum lekesi, güneş lekesi gibi cilt lekelerinizin gitmesinde yardımcı olur.

Karışımın faydaları yukarıda saydığımız gibidir. Karışımı boyun bölgesi, dekolte bölgesi, elleriniz, yüzünüz ve lekelerinizin yoğun olduğu bölgelere uygulayabilirsiniz. Daha sonra bir peçete yardımı ile karışımı uyguladığınız bölgeyi kapatabilirsiniz. Peçete ile kapattığınız bölgenin üzerine bir kat daha karışım uygulayınız. Bu işlemi beş dakika ara ile tekrarlayınız. Böylelikle beşer dakika ara ile üç ya da dört kat peçete kullanarak karışımı istediğiniz bölgenize kullanabilirsiniz. Daha sonra cildinizin gerildiğini hissedene kadar kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra peçeteleri çekip karışımı uyguladığınız bölgeyi su ile durulayın.

Karışımı Kullanma Süresi

Karışımdan istediğiniz etkiyi alabilmeniz için karışım ve düzenli olarak üç haftada bir kullanmalısınız. Düzenli kullanımda cildinize sağladığı faydalara hayran kalacaksınız.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version