Ana SayfaGüzellikCilt BakımıCilt Detoksu Nedir Cilt Detoksu Nasıl Yapılır?

Cilt Detoksu Nedir Cilt Detoksu Nasıl Yapılır?

Cilt detoksu; cildi ölü derilerden arındırmak, sağlıklı beslenme gibi aşamalardan oluşur. Peki Cilt Detoksu Nedir? Nasıl Yapılır?

Esra Tahincioğlu
Esra Tahincioğlu
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Detoks; vücuda çeşitli yollarla giren ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen, zararlı toksinlerden kurtulmaya yönelik bir isimdir. Genellikle herkes zayıflama odaklı detoksa ihtiyaç duyar. Fakat sadece zayıflama adına değil, formunda olan kişilerin dahil herkesin vücudunun detoksa ihtiyacı vardır. Vücut için daha çok uygulanan yöntem, günümüzde cilt detoksu adı altında cilt güzelliği ve sağlığı içinde uygulanmaktadır. Cilt detoksu; cildi ölü derilerden arındırmak, sağlıklı beslenme gibi aşamalardan oluşur. Böylece içeriden ve dışarıdan güzelleşmeye yönelik etki sağlanır. Enerjik bir cilde sahip olmak için, ay da en az bir defa cilt detoksu yapmanız önerilir.

Cilt Detoksu Nedir ?

Cilt detoksu; yoğun yaşamın akışında, kötü beslenme, alkol, sigara kullanımı ve stres de gibi etkenlerin cilde olumsuz etkilerini önlemek amacıyla uygulanan bir bakım uygulamasıdır.  Vücut içerisinde biriken atık maddeleri, yani toksin maddeler dışarı atılmadığında, cildin hızla yaşlanmasını sağlar. Sağlık açısından da olumsuz etkiler gösterir. Bu nedenle cilt detoksu ile vücutta olduğu gibi cilt üzerinden de toksinler atılır. Cilt detoksu nasıl yapılır; temizleme, arındırma, sağlıklı beslenme ve gözenekleri arındırma aşamalarından oluşur.

Cilt Detoksu Nasıl Yapılır?

Cilt detoksu nasıl yapılır, aşamaları şöyle:

  • Bol bol su tüketmek: Cildi her daim nemli, bakımlı ve parlak görünmesi için vücudun ihtiyacı olan suyu tüketmek gerekir.
  • Temizleme: Günlük cilt bakım rutininizin atlanmamadan gerçekleştirmeniz gerekir. Sabah ve akşam rutinlerini uygulamak önemlidir. Akşam cildinize hiçbir şekilde makyaj kalıntıları bırakmamaya özen gösterin. Sabah ve akşam temizlenen cildiniz, rengini dengeler ve daha canlı bir görünüme kavuşur.
  • Gözenekleri arındırma: Dışarıdaki kötü hava, sigara dumanı, makyaj kalıntıları, yanlış ürün kullanımı, kimyasal içerikli kozmetikler-temizleyiciler vb. etkenler; ciltte gözeneklerin açılmasını ve siyah noktalara dönüşmesine sebep olur. Siyah noktalar cilt üzerinden arındırılmadığı zaman, erken yaşlanmaya yol açar. Sıkı, parlak, genç görünmek için bu adımda, banyo sonrası çok önemlidir. Sıcak su ve buharın etkisi ile açılan gözeneklere, mutlaka tonik uygulamak gerekir. Eğer siyah noktalarınız varsa, buhar sonrası yumuşamışken cildinizi çok nazikçe sıkıp temizleyebilirsiniz. Ayrıca peeling ile de yüzünüze kontrollü bir şekilde dairesel hareketlerle masaj yaparak cilt yüzeyindeki ölü derileri yok edebilirsiniz. Ayrıca, sıkılaştırıcı bir tonik kullanmayı ihmal etmeyin. Kil, kömür içeren maskeler de cildi derinlemesine arındıran maskelerdir.
  • Nemlendirme: Pul pul görünen cildinizdeki ölü derilerin uzaklaştırmak için, nemlendirici kullanabilirsiniz. Cildinize uygun kimyasal içermeyen bir nemlendirici ürünü, cildinizi temizledikten sonra uygulayabilirsiniz. Cilt detoksu; ciltte parlaklık ve canlılık verir. Ayrıca cildin nem dengesini de korur. Ayrıca ciltteki kan dolaşımı hızlandırır ve kırışıklık oluşmasını önler. Cildiniz daha pürüzsüz ve yumuşak olur.
  • Gözeneklerinizi arındırın: Sağlıklı ve taze bir cilde kavuşmak için öncelikle, temiz ve sıkı gözenekler gerekir. Gözenekler ne kadar sıkı olursa, siz de o kadar genç görünürsünüz. Bu nedenle, geniş gözeneklerin içini temizlemek için önce buhar banyosu yapabilirsiniz. Banyo sonrası, cildinizi nazik bir şekilde temizleyebilir ve ardından sıkılaştırıcı bir tonik uygulayabilirsiniz. Doğal peeling ve maskeleri de bu aşamada uygulayabilirsiniz.
  • Vitamin desteği alın: Cilt bakımında kullanılan ürünler kadar, yenilen besinlerde cilt güzelliğini etkiler. Bu yüzden, cildinizi dışarıdan mümkün olduğunca güçlü içeriklerle destek vererek, sağlıklı ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz. Vitamin desteği ile siz de cildinizdeki; kırışıklar, çizgiler, renk eşitsizlikleri, matlık, leke gibi birçok cilt probleminden kurtulabilirsiniz. Bu konuda en çok fayda sağlayan vitaminler ise; A, C ve E vitaminler şeklindedir.

Cilt detoksu ile içeriden güzelleşin:

  • Sağlıklı bir cilde sahip olmak ve cilt problemleriyle sağlıklı bir şekilde mücadele etmek için, sadece dışarıdan yeterli olmaz. Bunun için cildi içeriden de sağlıklı bir şekilde beslemek gerekir. Bu yüzden yediğiniz ve içtiğiniz şeylerin sağlıklı olmasına dikkat etmelisiniz. Yemek öğünlerinize sağlıklı ve vitamin-mineral açısından zengin olan, lifli sebze ve meyveleri dahil edebilirsiniz. Omega3 yağ asitleri içeren besinlerde önem teşkil eder. Gözeneklerinizin tıkanmasına, cildinizin matlaşmasına, hatta sivilcelere neden olan; aşırı yağlı, tuzlu ve şekerli gıdalarından olabildiğince uzak durmak gerekir. Ayrıca, hazır-işlenmiş paket gıdalardan ve içeceklerden de uzak durmak gerekir. Glüten, asitli ve şekerli içeceklerden ve sigaradan uzak durmak ile başlayabilirsiniz. Düzenli ve sağlıklı besin öğünlerinize; antioksidan, alkali mineraller ve kalsiyum yönünden zengin besinleri eklemenizi önerebiliriz.

Cilt detoksu nasıl yapılır, yönünde öncelikle; sağlıklı beslenme ve günlük cilt bakım rutinlerinizi uygulamak ile başlayabilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!