Ana SayfaYemek TarifiPasta TarifleriProfiterol Tarifi ve Püf Noktaları

Profiterol Tarifi ve Püf Noktaları

Bugün sizlere Fransız mutfağının en güzel tatlılarından biri olan profiterol tarifi veriyoruz, ülkemizde de en çok sevilen pratik tatlılardan biridir.

Yumuşacık hamuru, hamurun içindeki müthiş kreması ve çikolata sosuyla harika bir lezzet olan profiterol tarifi ile sizlerleyiz. Profiterolü yiyip de beğenmeyeni henüz görmedik! Pastanelerden sıkça satın alınan profiterolü evde yapmayı denemek ister misiniz? Bu lezzeti evine taşımayı isteyenler için tüm püf noktalarıyla birlikte mükemmel bir profiterol tarifi veriyoruz.

Profiterol Tarifi ve Püf Noktaları

Profiterol hamuru her evde bulunan temel malzemelerle elde ediliyor. Bu malzemelerle muhteşem bir hamur elde ediyoruz.

Profiterol Hamuru Malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 200 ml su
  • 150 ml un
  • 100 gr tereyağı
  • 5 gr tuz

Profiterol Hamuru Püf Noktaları

Profiterol için kullanacağımız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor. İlk olarak ocakta tereyağını eritmeye başlıyoruz. Tereyağı tamamen erimeye yakınken suyu ekliyor ve karıştırarak kaynatıyoruz. Profiterol hamuru yapma püf noktalarından biri de sürekli karıştırmaktır. Daha sonra azar azar unumuzu ekliyor ve karıştırmaya devam ediyoruz.

Bu esnada ocağın altını kısmalısınız. Unu iyice karıştırıp yedirdikten sonra hamurumuzu alıyor ve ılımaya bırakıyoruz. Hamuru mutlaka bir miktar dinlendirmelisiniz ki içine yumurta koyduğumuzda yumurtalar pişmesin. Yumurtaları tek tek dinlenmiş hamurumuza ekliyor ve her yumurtadan sonra mikserle iyice çırpıyoruz.

Bu noktada çırpma işlemi çok önemli. Daha sonra hamurumuzu sıkma torbasına alıyor ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkarak şekil veriyoruz. Önceden ısıttığımız 190 derece fansız fırında hamurumuzu pişiriyoruz. Bu noktada en önemli püf nokta fırının kapağını hamur pişene dek açmamaktır.

Profiterol Kreması Nasıl Yapılır?

Profiterol hamurunun içine koymak üzere yapacağımız pastacı kreması için malzemeler şunlardır:

  • 600 ml süt(3 su bardağı)
  • 80 gram şeker(4-5 yemek kaşığı)
  • 1/2 adet vanilya çubuğu ya da vanilin
  • 80 gram yumurta sarısı(3 veya 4 adet)
  • 30 gram un(1,5 yemek kaşığı)
  • 20 gram buğday nişastası(1 tepeleme yemek kaşığı)
  • 20 gram tereyağı(1-1,5 yemek kaşığı)

Yumurta sarıları ve şekerin yarısını bir kaba alarak iyice çırpıyoruz. Ayrı bir kapta süt ve şekerin geri kalan kısmını birleştiriyor, vanilya özütü ekliyor ve ocağa alıyoruz. Bu noktada sütü iyice ısıtıyor ama kaynamadan kapatıyoruz. Yumurta ve şekerin olduğu kaba nişasta ve unu eleyerek ekliyor ve karıştırıyoruz.

Ardından bir kepçe sütlü karışımı diğer kaba ekliyor ve karıştırıyoruz. Daha sonra yumurtalı karışımı ocaktaki sütlü karışıma azar azar ekliyor ve sürekli karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamını alınca ocaktan alıyor, tereyağını ekliyor ve karıştırıyoruz. Kremayı dinlendirdikten sonra hazırladığımız hamurları ikiye kesiyor, içine krema dolduruyor ve kapatıyoruz.

Profiterol Çikolata Sosu

En son profiterolümüzün üstüne çikolata sosu gezdiriyoruz. Bunun için pratik hazır çikolata soslarını kullanabilirsiniz. Evde kendiniz de çikolata sosu yapabilirsiniz. Çikolata sosunda yoğun bitter çikolata kullanmak tatlınızı daha güzel yapacaktır.

Afiyet olsun.

Profiterol Tarifleri

Youtube üzerinde popüler yemek tarifi kanallarından derlediğimiz diğer profiterol tarifleri.

Her Zaman Tam Tutan Pastane Usulü – Nefis Yemek Tarifleri Profiterol Tarifi

Ekler ve Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır? – Hayalimdeki Yemekler

Evde Profiterol Yapmak Artık Çok Basit – Bera Tatlı Dünyası

Evde Profiterol Yapmak Bu Kadar Kolay – Seval Mutfakta

Benzer Tatlı Tarifleri

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version