Ana SayfaTeknolojiOn Parmak Klavye Kullanma Teknikleri Nelerdir?

On Parmak Klavye Kullanma Teknikleri Nelerdir?

Günümüzün gelişen teknolojisinin getirdiği yeniliklerden birisi de bilgisayardır. Bilgisayarlar sayesinde birçok işi kısa bir sürede yapabiliyoruz. Bilgisayar kullanırken de bize yardımcı olacak bazı yöntemler bulunur. Bu yöntemler sayesinde işimizi daha hızlı yapabilir ve bu sayede zamandan tasarruf ederek başka işlerimize de zaman ayırabiliriz.

Bu tekniklerin arasında yer alan on parmak klavye kullanma teknikleri ise en çok kullanılan tekniktir. .

On Parmak Klavye Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

On parmak klavye kullanmak sizin klavye kullanım hızınıza, sağlığınıza, zamanınıza ve odaklanmanıza doğrudan etki edecektir.

Oturma Pozisyonunuzu Ayarlayın

Oturma pozisyonunuzu ayarlamak size daha rahat bir klavye kullanımı sunacaktır.

  • Koltuğa düz bir şekilde oturun.
  • Sırtınızı dik bir şekilde tutmaya özen gösterin.
  • Dirseklerinizi 90 derecelik açı ile bükün.
  • Gözünüz ile bilgisayar ekranı arasında 45 ile 70 santimetre arasında bir mesafe bulunmalıdır.

Oturma pozisyonunu ayarlamak daha rahat bir klavye kullanımı sunmasının yanında sağlığınızı da önemli ölçüde olumlu etkileyecektir.

On Parmak Klavye Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

On parmak klavye kullanırken bazı noktalara dikkat ederek daha rahat bir klavye deneyimine sahip olabilirsiniz.

  • Klavyede yazı yazarken asla tuşlara bakmamanız gerekir. İlk zamanlarda tuşlara bakmadan yazarken birçok hata yapacaksınız. Ancak zamanla kas hafızanız gelişecek ve hata yapma oranınız en aza inecektir.
  • En önemli kurallardan birisi ise parmaklarınızı kendinize uygun bir şekilde tuşlara göre konumlandırarak kullanılmasıdır. Bu sayede öğrenme aşamasında yaptığınız hataları daha kolay çözebilirsiniz.

On parmak klavye kullanırken önemli noktalara uymak parmaklarınızın yorulmasına engel olacaktır.

Parmaklarınızı Başlangıç Pozisyonuna Uygun Yerleştirin

Parmaklarınızı klavyenize başlangıç pozisyonuna uygun bir şekilde yerleştirmeniz gerekir. Başlangıç pozisyonunun kuralı ise sol elinizin parmaklarını “ASDF” tuşlarına göre yerleştirmeniz ve sağ elinizin parmaklarını ise “JKLŞ” tuşlarına göre yerleştirmenizdir. Bu teknik sayesinde hatalı kelimeler yazmaktan kaçınırsınız.

Parmakların Kullanım Amaçlarını Öğrenin

Bilgisayar klavyenizde yazı veya metin yazarken iki elinizi de kullanın ve kendinize uygun olacak şekilde parmaklarınızı kullanın. Parmaklarınızın uygun tuşlara basmasına dikkat ederek daha rahat bir şekilde klavyeyi kullanabilirsiniz. Ek olarak parmakların kullanımı en önemli tekniklerden birisi olup birçok kişinin klavye kullanımını etkilemektedir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version