Ana SayfaDiyetBeslenmeVücutta İltihaba Sebep Olan Süt Ürünlerindeki Hileye Dikkat!

Vücutta İltihaba Sebep Olan Süt Ürünlerindeki Hileye Dikkat!

Beslenme alışkanlıklarımız sağlıklı olmamız konusunda büyük bir etkiye sahip olurken son yıllarda gıda üreticilerinin yaptığı hileler hepimizi korkutuyor.

Özellikle sağlığımız için son derece önemli olan süt ve sütten yapılan gıdalardaki katkı maddeleri insan vücuduna fayda sağlamak yerine büyük zararlar veriyor.

Bazen basit olduğunu düşündüğümüz bu detaylar vücudumuzun bağışıklık sistemini de olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanların yaptığı açıklamalar, gıda maddelerine eklenen katkı maddelerinin insan vücudunda kalıcı hasarlar bıraktığını gösteriyor. Bu açıklamalar süt ve süt ürünlerini seçerken dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor.

Süt Ürünlerinde Yapılan Hileler

Ülkemizde ve dünyada yaşanan pandemi nedeniyle gıda tüketimine daha çok dikkat edilmesi gereken şu günlerde ürünlerdeki sahtecilik herkesin endişe etmesine sebep oluyor.

  • Süte su ve formin maddesinin eklenmesi,
  • Tereyağına patates, zeytinyağı gibi katkı maddeleri eklenmesi,
  • Hazır yoğurda karbonat, nişasta gibi farklı maddelerin eklenmesi,
  • Süt ürünlerinin günlerce dolapta kalmasına rağmen bozulmaması

Bu ürünlerin tam anlamıyla sağlıklı olmadığını gösteriyor. Ambalajlı olan gıdalardan uzak duran tüketiciler organik olduğunu düşündüğü açık olarak satılan süt ürünlerini aldıklarında da bu maddelerle karşılaşabiliyor. Sokakta satılan ve fiyat olarak ambalajlı ürünlerden daha düşük fiyata sahip olan bu ürünler denetimi yapılmadığından daha büyük sağlık sorunu yaratabiliyor.

Süt Ürünlerini Sağlıklı Hale Getirmenin Yolları

Süt ürünlerini sağlıklı olarak tüketmek isteyen tüketiciler bu ürünlerini kendileri evlerinde hazırlayabiliyor. Ancak yine dışardan satın almak zorunda oldukları bu ürünleri, diledikleri hale getiremiyor. Uzmanlar ambalajlı gıdaların satın alınması konusunda markası konusunda özel olan firmaların tercih edilmesini öneriyor. Bu ürünler bakanlığın denetlediği markalar olduğundan sıfır riske sahip olurken sağlık konusunda da sorun oluşturmuyor.

Tereddütsüz bir tüketim için ise ambalajlı halde alınan sütün yeniden kaynatılması ve bu sütten yoğurt yapılması öneriliyor. Sokak satıcılarından alınan ürünlerdeki sorunlar her ne kadar tüketim esnasında anlaşılamıyor olsa da bu ürünler bir süre sonra karın ağrısı, ishal gibi ağrılara sebep olabiliyor. Vücutta ödem ve iltihabi durumlar oluşturan bu gıda ürünleri alerjik reaksiyon göstererek ölüm riski oluşturabiliyor.

Çocuklarda Gelişim Sorunları Oluşturabiliyor

Çocuklar için süt tüketmenin önemi son derece büyüktür. Özellikle gelişim çağındaki çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesi, kalsiyum ihtiyaçlarının karşılanması ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için süt ve yoğurt gibi temel gıdaları tüketmeleri gerekiyor. Bu tüketimlerini merdiven altı üretim yapan markalarla karşılamaları ise gelişim açısından hiçbir işe yaramıyor. Bunun yanı sıra sağlıksız gıda tüketmiş olduklarından sağlıkları da tehlikeye girebiliyor. Bu duruma engel olmak için ise satın alınan ürünlerin dikkatle incelenmesi ve güvenilir oluşundan emin olunması gerekiyor.

Süt Ürünleri Fiyatları Sağlıklı Olup Olmadığını Belirliyor Mu?

Gıda ürünleri alışverişlerinde süt ve diğer gıdaların markalarına göre fiyatları olduğunu görmekteyiz. Bu konu alışveriş sırasında kafa karışıklığı yaratabiliyor. Sağlıklı bir süt ve tereyağını belirlememiz için fiyatlar da etkili olabiliyor. Günümüzde sütün litre fiyatının 4 lira ile 5 lira arasında değiştiği düşünüldüğünde sağlıklı bir sütü bu fiyatlara satın alabiliriz diyebiliriz. Her zaman için marka olan paketli ürünlerin denetlenmesinin daha sağlıklı ürünleri ortaya çıkaracağını unutmamamızda yarar var.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version