Yiyeceklerin organik olup olmadığını bazı püf noktalarıyla kavramamız muhtemel olabiliyor. Özellikle de tereyağının organik olup olmadığını kavramak hiç de güç değil. Bu usuller sayesinde tereyağının organik olup olmadığını rahatlıkla çözebileceksiniz.İşte tereyağının organik olup olmadığını kavramanın püf noktaları…
ORGANİK VE NİTELİKLİ
Tereyağı Türk mutfağının en çok kullanılan yiyecekleri arasında neredeyse ilk sırada yer alır. Son senelerde organik olması koşulu ile sıhhatli beslenme ismine kullanılması önerilen ve perhiz listelerinde yer alan tereyağının sıhhat için rakamsız bereketi bulunmakta. Kısacası tereyağının sıhhatli bir biçimde harcanması için organik ve nitelikli olması gerekiyor. Peki, organik tereyağı nasıl anlaşılır diyorsanız işte yanıtları…
ORGANİK TEREYAĞININ KIVAMI NASIL OLUR?
Tereyağının organik olup olmadığını kavramanın bir öbür yolu da kıvamıdır. Oda sıcaklığına geldiğinde hemen sürülebilir kıvama gelen ve eriyen tereyağı, organik olarak nitelendirilebilir. Ayrıca tavada eridiğinde çıkan köpüklerde tereyağının organik olduğunu gösterir.
Nitelikli ve organik tereyağının sapsarı olması gerekir algısı netlikle yanlıştır. Köy yerinde yapıldığından eminseniz haklı olabilirsiniz. Ancak markette satılan ve rengi altın sarısına dönen tereyağının inde bol ölçüde katkı maddesi olabilir. Bu sebeple rengi ışıkta beyaza dönen ve çok sarih renkli olmayan tereyağını almaya itina göstermelisiniz.
ORGANİK TEREYAĞI KOKUSU NASIL OLUR?
Nitelikli tereyağını kokladığınızda kutusundan bile kokuyu sezebilirsiniz. Koliyi kokladığınızda hiçbir koku gelmiyorsa tereyağı sahte olabilir. Organik tereyağında koku kolinin dışına kadar çıkacaktır. Aynı zamanda pişerken yaydığı iştah açıcı acıktırıcı bir tereyağı da organik olarak belirlenebilir.