11 Aralık 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkAğız ve Diş SağlığıPlaktan Kurtulmanın ve Pahalı Tedaviler Olmadan Dişlerinizi Beyazlatma Çözümleri

Plaktan Kurtulmanın ve Pahalı Tedaviler Olmadan Dişlerinizi Beyazlatma Çözümleri

Dişlerinizin üzerinde Plak oluşmasını nasıl önlersiniz? Dişlerinizi pahalı tedaviler olmadan nasıl beyazlatırsınız? Tüm bunlar ve daha fazlasını Faydalı Bilgin Editörümüz sizler için araştırdı ve güzel bir yazı ortaya çıktı. İşte detaylar!

Plak, dişler üzerinde biriken renksiz, yapışkan bir film tabakasıdır. Tedavi edilmeden bırakılırsa, diş eti iltihabına veya diş eti dokusunun iltihaplanmasına yol açarak, tartar haline dönüşür ve sertleşir.

Neyse ki, bu sorunları tamamen güvenli ve etkili bir şekilde önleyecek birçok doğal çözüm var.

Neyse ki bizim için neredeyse her koşul için geçerli olacak doğal çözümlerimiz var. Plaklar için en popüler ve güçlü doğal ilaçlardan birini sunuyoruz.

Hindistan cevizi yağı, ağız sağlığının desteklenmesi de dâhil olmak üzere sayısız sağlık yararı sağlayan son derece faydalı bir doğal yağdır. Güçlü özellikleri diş problemlerini önlemenize ve sağlıklı ve beyaz bir gülümsemeyi korumanıza yardımcı olabilir.

Karbonat da dişlerin beyazlatılmasında ve plağın elimine edilmesinde oldukça etkilidir. Ağız boşluğundaki asitleri nötralize ettiği için bir dizi tehlikeli bakteriyi azaltır.

5 klinik çalışmayı analiz eden TheJournal of ClinicalDentistry dergisinde yayınlanan 2008 tarihli bir araştırmaya göre, karbonat macunu veya tozu, diş plaklarının oluşumunu önlemede diğer tüm ürünlerden çok daha fazla etkilidir.

Bununla birlikte, aşırı kullanımının diş minenize zarar verebileceğine dikkat edin, bu yüzden onu az bir miktar kullanmak en iyisidir.

Aşağıdaki doğal macun tarifi plak oluşumunu engelleyecektir:

Malzemeler:

2 yemek kaşığı ekstra bakir (rafine edilmemiş) hindistancevizi yağı 2 yemek kaşığı karbonat En sevdiğiniz esansiyel yağın birkaç damlası (örneğin, nane yağı) * isteğe bağlı

Hazırlanışı:

Bir kasede, homojen bir macun olana kadar malzemeleri karıştırın. İsterseniz, birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz.

Kullanımı:

Diş fırçanızı macununuza batırın ve her zamanki gibi dişleri günde iki kez fırçalayın.

Aşağıdaki doğal tarifler de, haftada bir veya iki kez kullanıldıklarında plağın çıkarılmasında oldukça etkilidir:

Bir çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı karbonatı karıştırın ve dişleri bu macunla hafifçe fırçalayın.

Bir macun yapmak için bir çay kaşığı kabartma tozunu biraz hidrojen peroksit ile karıştırın ve dişleri ve diş etlerini fırçalayın. Sonra, tükürüp ağzı iyice durulayın.

Islak diş fırçasına bir miktar karbonat koyabilirsiniz ve dişleri fırçalayabilirsiniz. Daha sonra ağzı ılık su ile durulayın.

Diş beyazlatma söz konusu olduğunda, tecrübeler, hindistancevizi yağının, özellikle ağızdan çekme olarak bilinen bir işlemde kullanıldığında, beyazlatmak için en güçlü doğal bileşen olduğunu göstermiştir.

Bu yağ,% 50’si laurik asit olan zengin bir orta zincirli yağlı asit kaynağıdır. Laurik asit, ağızdaki plak ve bakterileri yok eden güçlü anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Ayrıca nefesinizi taze tutmaya ve dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olur.

Nisan 2015’te Nijerya Tıp Dergisi’nde yayınlanan bir çalışmanın bulguları, 16 ila 18 yaş arasındaki 60 kişinin ağız hijyeninin bir parçası olarak Hindistan cevizi kullanan 60 deneğin gözlendiği, 7 günlük ağızdan çekme yöntemi uygulandıktan sonra plak ve diş eti hastalıkları önemli ölçüde azaldı.

Bu yöntem şu şekilde uygulanabilir:

15-20 dakika boyunca ağızda bir çay kaşığı Hindistan yağını çiğneyin, ancak ağız boşluğunun tüm alanlarını kapsadığından emin olun. Gargara yapmayın, diş etlerinden ve dişlerden emdiği bakterileri çıkarmak için tükürün.

Ilık su ile durulayın ve dişleri fırçalayın. Bunu günlük olarak tekrarlayın ve birkaç gün içinde dişlerinizin giderek beyazlaştığını fark edeceksiniz.

Ayrıca bir diş fırçasına veya temiz bir beze biraz hindistancevizi yağı ekleyebilir ve hafifçe ovalayabilirsiniz. Çok yakında, herkes size inci gibi beyaz dişleriniz için iltifat edecektir!

Dipnotlar:

Plak: Dişler üzerinde ilk 48 saatte oluşan bakteriyel tabaka, diş kiri.

Hidrojen peroksit: Oksijenli Su

Laurik: Defne asidi: CH3(CH2)10COOH: özellikle Hindistan cevizi yağında bulunan kristalli yağ asidi. Sabun, loril alkol ve ester yapımında kullanılır.

Anti-inflamatuar: İltihap sökücü, alevlenmeyi önleyen

Antimikrobiyal: Mikrop öldürücü

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 01:15

Exit mobile version