Ana SayfaSağlıkHastalıkKasık Ağrısı Neden Olur?

Kasık Ağrısı Neden Olur?

Erkeklerde ve Kadınlarda Kasık Ağrısı Neden Olur? Bu durum Hangi hastalıkların habercisi olabilir? Kasık Ağrısına nelerin iyi geldiği ve nasıl bu ağrıdan kurtulacağınız alanında uzman doktorların açıklamaları ile sizlerle.

Kasık Ağrısı Neden Olur? Karnın hemen alt kısmında kasıklar yer alır. Sağ kasık ve sol kasık olarak iki kısma ayrılır. Kasıklar üreme organlarını dış etkenlerden korur. Bazı durumlarda kasık bölgesinde ağrı, acı gibi hisler meydana gelebilir. Bunun altında yatan çok sayıda neden olabilir. Hareketsiz yaşam, üreme organları ile ilgili problemler, kasık bölgesine alınan darbeler kasıkların ağrımasına neden olur. Özellikle adet döneminde kadınlarda kaşık ağrısı çok sık görülür. Bu dönemdeki kasık ağrısı normaldir.

Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir?

Ayaklara sıcak su torbası koymak kasık ağrısını azaltır. Vücut ısısı yükseldikçe ağrıda hafifleme olur. Aynı zamanda sakinleştirici çaylar da ağrıyı giderme konusunda oldukça başarılıdır. Kişi bol bol dinlenmeli ve vitamin almalıdır. Çok şiddetli bir kasık ağrısı ise ve geçmek bilmiyorsa en kısa zamanda doktora başvurun.

Üreme sisteminde herhangi bir enfeksiyon mevcutsa antibiyotikler ile kısa zamanda sorun çözülür. Yoga, pilates gibi spor egzersizleri de bel, boyun, karın ve kasık ağrısı gibi problemlere iyi gelir.

Kasık Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer? – Op. Dr. Fatih Kemal Doğan

Kasık Ağrısı Hangi Hastalıkların Habercisi Olabilir?

Kasık ağrısı deyip geçmemek lazım. Kasıklarda meydana gelen şiddetli ağrılar bazı hastalıkların habercisi olabiliyor. Peki, bu hastalıklar nelerdir?

Şu hastalıkların habercisi olabilir:

  • Kabızlık
  • İdrar yolu enfeksiyonları
  • Üreme sistemi bozuklukları
  • Endometriozis
  • Apandis
  • Fıtık
  • Stres ve depresyon
  • Yumurtalık kisti
  • Düşük ve dış gebelik

Kasıklarda meydana gelen ağrılar bazen bu tür hastalıkların habercisi olabilir. Bu yüzden düzenli olarak jinekolojik muayene yaptırmak gerekir. Böylece herhangi bir hastalık söz konusu ise erken dönemde tedavi edilmiş olur.

Kasık Ağrısı Tanısı Nasıl Konulur?

Kasık ağrısının nedenlerini öğrenmek için hastaya birtakım testler yapılır. Kan testleri, idrar ve gaita testi, ultrason, vajinal kültür testleri gibi testler doktor uygun gördüğü taktirde yaptırılır. Gebelikte de kasıklarda ağrı olur. Gebelikten şüphelenildiği taktirde hastadan gebelik testi de istenebilir.

Kasık Ağrısı Tedavisi Nasıl Olur?

Tedavi amacıyla ağrı kesici haplar kullanılabilir. Regl döneminde görülen ağrıları hafifletmek için kremler ve losyonlarda tedaviye dahil edilir. Üreme sistemi sorunlarında antibiyotik haplar tercih edilir. Ciddi durumlarda ağrıyı ortadan kaldırmak için cerrahi işlemlere ihtiyaç duyulabilir.

Erkeklerde Kasık Ağrısı – Dr. Ahsen Bakan

Kadınlarda Kasık Ağrısı – Doç. Dr. Tevfik Yoldemir

Kasık Ağrısı hakkında benzer içerikler

 

 

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version