Ana SayfaSağlıkHastalıkDüşük Tansiyon Belirtileri Nelerdir?

Düşük Tansiyon Belirtileri Nelerdir?

Eğer kişinin büyük tansiyon değeri 100 mmHG seviyesinin altına inmiş ise düşük tansiyon yani tıp dilindeki ismiyle hipotansiyondan söz edilebilir.

Herhangi bir rahatsızlığı veya hastalığı bulunmayan orta yaşlı bir bireyde kan basıncı seviyesi 130/80 mmHG değerleri arasında değişmektedir. Eğer kişinin büyük tansiyon değeri 100 mmHG seviyesinin altına inmiş ise düşük tansiyon yani tıp dilindeki ismiyle hipotansiyondan söz edilebilir. Hipotansiyon, kişinin vücut içerisindeki kan dolaşımının yeterli olmadığını ve vücudun ihtiyacını karşılayamadığının bir göstergesidir.

Hipotansiyon bulunan kişide hızlı hareket etmek gibi eylemlerin neticesinde özellikle beyin içerisine yeterli miktarda oksijen taşınamaz. Beyin en hassas organımız olduğu için bundan hemen etkilenebilir. Hareket halinde bulunmuyorken büyük tansiyon seviyesi 100 mmHG seviyesinin altında bulunan kişilerde dolaşım sorunu olduğundan bahsedilebilir.

Düşük tansiyon belirtileri nelerdir?

Bazı durumlarda hipotansiyon durumu kişide çokta önemli olduğunu düşündürmeyecek ve ağrısız şikayetlere neden olabilir. Bu kişilerde kan basıncı seviyesi olması gerekenin altında olsa bile herhangi bir sağlık sorunu bulunmaz. Bazı durumlarda ise tansiyon seviyesinin normalin altında olduğu oldukça belirgindir.

Hipotansiyon bulunan kişiler daha çok bu rahatsızlıklarını sabah saatlerinde hissederler. Kişi güne kendini yorgun hissederek, uykusunu alamamış ve sürekli esneyerek başlar. Yapılacak en ufak hareket bile kişiye çok zor gelir ve büyük bir zorlukla bu hareket gerçekleştirilir. Yüzde kızarma ve aşırı terlemenin dışında yoğun baş ağrısı ve solgunlukta meydana gelebilecek belirtiler arasındadır. Kişinin sürekli yorgunluk hissi nedeniyle kronikleşen psikolojik durumu ise ishale ve sık tuvalete gitmeye neden olabilir. En büyük belirti, kişi yemek yedikten sonra beyine giden oksijen miktarının yetersiz olmasından dolayı karşı koyulamayan uyku durumudur.

Düşük tansiyon nelere yol açar?

Düşük tansiyon, kişinin sağlığına çok ciddi sorunlar meydana getirmeyen yapısal bozukluklardan dolayı kaynaklanır ve kişilerin tansiyon seviyeleri normal değerinin altında olsa bile sağlıklı olarak nitelendirilirler. Günümüzde yapılan son araştırmalar düşük tansiyona sahip olan kişilerin, normal seviyedeki bireylere göre daha uzun yıllar yaşadığını göstermiştir.

Tansiyon seviyesinin normalin altında olması kanın ve oksijenin vücuda servis edildiği damarları daha az yormakta ve bu sebepten dolayı yaşlılık döneminde meydana gelebilecek kalp damar rahatsızlıklarının oluşumunu en az seviyeye indirmektedir. Bütün bunlar sadece düşük tansiyonu bulunan kişiler içindir ama genellikle tansiyon seviyesinin düşük olması başka bir hastalığı işaret etmektedir.

Kişide eğer yüksek tansiyon değil sadece düşük tansiyon varsa ve herhangi bir hastalığı bulunmuyorsa sağlıksal olarak bir sorun teşkil etmeyeceği gibi tansiyon seviyesinin düşük olması bir hastalık nedeniyle meydana geliyorsa o hastalığın da mutlaka doktor kontrolünden sonra tedavi edilmesi gerekmektedir.

Tansiyonun düşmesi durumunda ne yapılmalı?

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version