Ana SayfaGüzellikCilt BakımıBB Krem Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

BB Krem Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Bu yazımızda sizlere bb krem hakkında bilmeniz gereken her şey! Konusuyla ilgili olarak bilgiler vereceğiz.

Bu yazımızda sizlere bb krem hakkında bilmeniz gereken her şey! Konusuyla ilgili olarak bilgiler vereceğiz. Kozmetik ile dermatolojinin kesiştiği noktada meydana gelen ürünler, bir yandan cildin ihtiyaç duyduğu sağlığı vermeye çalışırken, diğer bir yandan da daha güzel bir görünüme kavuşulmasını sağlar. Bu anlamda dermokozmetik ürünler günbegün, bakım ve güzellik uygulamalarının gözde araçları haline gelmiştir. Özellikle son zamanlarda adı sık sık duyulan BB krem, cilt için aynı anda hem bakım yapan, hem de makyaj ihtiyacını gideren çok amaçlı 1 ürün olma özelliği taşıyor. BB kremin tarihi aslen yarım asır öncesine dayanmakta. Alman dermatologlar tarafından tedavi amacı ile keşfedilen BB krem, zamanla kozmetik bir ürün olarak kullanılmaya ve birçok dermatolog tarafından referans gösterilmeye başlanmıştır. Almanya’dan Asya’ya oradan da tüm dünyaya yayılmış olan BB krem akımı, bugün Türkiyede de tüm kadınları etkisi altına almayı başarmıştır.

BB Krem Nedir?

Açılımı, “blemish balm” yani 1 nevi “kusur merhemi” olan bu krem, en kaba haliyle renkli bir nemlendirici gibi düşünülebilir. Bugün piyasada birçok farklı markaya ait olarak sayısız BB krem ve bunların her birinde kendine özgü nitelikler bulunmaktadır. Fakat genel olarak bütün BB kremlerin cilt üzerinde, canlandırıcı, nemlendirici, aydınlatıcı ve kapatıcı gibi özelliklere sahip oldukları söylenebilir.

İçeriğinde var olan nemlendirici maddeler sayesinde BB kremlerin cilde uygulanması oldukça kolay olur ve cilt tarafından emilimi hızlı bir şekilde gerçekleşir. Ciltteki renk tonunu dengelemeyi de sağlayan BB krem, ciltteki leke ve kusurların kapatılmasın da yardımcı olarak taze ve canlı bir görünüm elde edilmesini sağlıyor. BB kremin kapatıcı olan özelliği de fondötenlere kıyasla daha az olmasına rağmen, ince 1 tabaka halinde cilde uygulandığında kişide var olan, birçok farklı cilt kusurunu ortadan kaldırabiliyor.

BB kremi, yaz ya da kış cildi nemlendirmek için tercih edilebileceği gibi, makyaj yapmak istenmediğinde fakat yine de bakımlı bir şekilde görünmek için, hafif içerikli bir kozmetik ürünü olan bu BB krem rahatlıkla kullanılabilir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version