Ana SayfaSağlıkEgzersiz21 Günde Sırt ve Kalça Kilolarınızdan Kurtulma Egzersizleri

21 Günde Sırt ve Kalça Kilolarınızdan Kurtulma Egzersizleri

Sırt ve Kalça Kilolarınızdan Kurtulma ile daha yavaş tempolu ve daha az yoğun bir egzersiz istiyorsanız yoga faydalı olabilir. İşte 21 Günde Sırt ve Kalça Kilolarınızdan Kurtulma Egzersizleri

21 Günde Sırt ve Kalça Kilolarınızdan Kurtulma Egzersizleri

Hepimizin, kurtulması zor olan yağ birikintileri bulunan “sorunlu bölgeleri” vardır.

Bununla birlikte, en rahatsız edici gerçek, belirli vücut bölgelerindeki yağ yataklarının ciddi bir sağlık riski oluşturmasıdır. Yani, araştırmacılar karın bölgesindeki ekstra ağırlığın kanser ve kalp hastalıkları riskini artırdığını bulmuşlardır.

Kalçaları ve basenleri üzerinde daha fazla yağ birikimi olan kadınlar doğum sırasında daha az güçlükle karşı karşıyadır.

Kadınlar vücutlarında erkeklerden daha fazla yağ biriktirir. Ancak, önemli olan, herkesin vücudunu, özellikle de göbeğini düzeltmeye çalışması gerektiğidir.

Sırt yağlarının ortadan kaldırılması, sırt ağrısını ve yaralanmaları önler ve vücut duruşunu iyileştirir. Çalışmalar, kuvvet antrenmanının yağ yakmada en etkili olduğunu, hatta kardiyo egzersizlerinden daha fazla olduğunu göstermiştir.

Randy B. Washington’un yağ yakıcı rutini hızlı ve son derece etkilidir ve günde 12 dakika haftada 3 kez, üst üste üç hafta sürer.

Daha yavaş tempolu ve daha az yoğun bir egzersiz istiyorsanız yoga faydalı olabilir. Uygun tekniklere ulaşmak için 15 dakikalık videolardan oluşan ve kolay olan Yoga Burn programını tavsiye ediyoruz.

Yoga Burn Programı

Aşağıdaki 4 sırt egzersizleri, arka çıkıntıyı çok kısa sürede ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır:

Bükülmüş Dairesel Hareket

Bu egzersiz göğsü, pazıları, beli ve sırtın üst kısmını güçlendirir.

Dizleri biraz eğin ve karın kaslarınızın da destek için nişanlandığından emin olun. Ardından, vücudu yere paralel konuma getirmek için öne doğru eğin. Eller zemine doğru uzatılmalıdır.

Ardından, kollarınızı sola, yukarı ve göğsünüze doğru, sağa ve aşağıya doğru yavaşça çevirin. Aynı şeyi sağa tekrarlayın ve 3 set 10-12 tekrarı yapın.

İtme ve Dokunma

Bu egzersiz üst sırtı, omuz ve göğsü güçlendirecektir.

Kollar yanlardan olmalı ve avuç içi öne bakmalıdır. Ardından kolları omuz uzunluğuna, avuç içleri tavana doğru kaldırın ve tutun.

Daha sonra, akıcı bir hareketle, kollarınızı başınızın arkasına bakacak şekilde avuç içlerine doğru kaldırın ve ağırlıkların uçlarına hafifçe vurun. Kolları omuz seviyesine getirin, biraz tutun ve başlangıç pozisyonuna geri dönün.

En iyi etki için vücudun herhangi bir parçasını hareket ettirmediğinizden emin olun. 6-8 tekrardan 3 set yapmalısınız.

Dirsek Teması

Bu egzersiz göğüs ve omuzları hedefler. Kolları omuz seviyesine kadar yükseltmelisiniz ve avuç içleri karşı karşıya gelmelidir. Ardından, dirsekleri 90 derecelik bir açıyla bükün ve dirsekler ve önkollarınız temas edene kadar kollarınızı göğsün önüne doğru çekin.

Omuz kaldırılmamalıdır. Ardından, adımları tersine çevirerek başlangıç konumuna geri dönün. Bunu, 10-12 tekrardan oluşan 3 set halinde tekrarlamalısınız.

Çapraz Geçiş Hareketi

Bu egzersiz omuzları ve üst sırtınızı güçlendirir.

Dizleri biraz bükün ve vücudu 45 derece öne doğru eğin. Ardından, kolları dizlerin önündeki bileklerden çaprazlayın ve yavaşça omuz yüksekliğine kaldırın. Başlangıç pozisyonuna geri dönün ve karşı ellerle çaprazlayın. 10-12 tekrardan 3 set yapmalısınız.

Egzersiz Hareketleri

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version