Ana SayfaDekorasyonYemek Masası Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Yemek Masası Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Yemek masasının düzeni nasıl olmalıdır? Yemek masasında tüm malzemelerin nerede duracağı ve doğru yemek masası düzeni hakkında bilgiler.

Yemek masası düzeni nasıl olmalı; özel günlerde misafirlerinizi ya da sevdiklerinize özel anlar yaşatmak için şık bir masa düzeni yapabilirsiniz. Oldukça basit birkaç yöntem ile şık ve hoş bir masa düzenine sahip olmak kolaydır. Sadece her şeyi yerli yerine düzenli bir şekilde yerleştirmeniz gerekir. Ayrıca masa düzeninde mutlaka ana yemek, ara sıcak ve tatlı çatalı olmak üzere 3 farklı çatal olmalıdır. Genel görünüm olarak amacına uygun şekilde şık ve düzenli olmalıdır. Özel bir gün için masa düzenine çiçek ve mum gibi dekoratif süsler daha fazla dahil edilebilir.

Yemek masası düzeni nasıl olmalı; öncelikle tabakları, çatal-bıçak takımını, bardakları özel düzenlerine göre yerleştirmek gerekir. Çatal, bıçak ve kaşıkları ana yemek, ara sıcak ve tatlı sırasına göre düzenlenmelidir. Öncelikle özel bir gün için masa hazırlıyorsanız tabii ki şık bir masa örtüsü ile masanıza şık bir görünüm vermelisiniz. Ardından servis tabaklarını kişi sayısına göre yerleştirmeniz gerekir. Masa örtüsü, servis tabaklarını yerleştirdikten sonra, sıra çatal-bıçak takımını yerleştirmeye gelir.

Yemek Masası Düzeni Nasıl Olmalı?

Şık masa örtünüzün üzerine yerleştirdiğiniz servis tabaklarınız dahilinde, takım ya da uyumlu çatal-bıçak takımınızı yemeklerin sırasına göre yerleştirin. Yemek masası düzeni nasıl olmalı: Bıçak; masanızda ana yemek, ara sıcak ve tatlı olmak üzere 3 adet bıçak olmalıdır. Bıçakları tabakların sağ tarafına, içten dışa doğru sıra ile sıralanması gerekir. Bıçakların keskin bölümleri tabağa bakacak şekilde yerleştirilmelidir. Çatallar; aynı şekilde ana yemek, ara sıcak, tatlı olmak üzere 3 adet çatalı masaya yerleştirmeniz gerekir. Çatalları tabağın sol bölümüne, içten dışa doğru dönük şekilde sıralamalısınız. Tabakların yanına 3 çataldan fazla çatal eklenmemelidir. Kaşıklar; bıçakların yanında sağ tarafında ve dış bölümünde durması gerekir. Tatlı kaşığını ise servis tabağının önüne, diğer çatal ve bıçaklara dik şekilde yerleştirilmelidir. Su ve meşrubat bardaklarını ise, tabakların sağ bölümünde yer alan bıçak ve kaşıkların hemen üst bölümüne yerleştirilmelidir.

Yemek masası düzeni nasıl olmalı; masa düzenini öncelikle tabak ve çatal-bıçak düzeni sağlar. Ardından peçete ve dekoratif süsler ise tamamlayıcı rolü üstlenir. Bu nedenle tabakları ve çata-bıçakları düzenli bir şekilde yerleştirdikten sonra, peçetenin görünümü de önemlidir. Şık bir peçete seçimi yaparak, kendinize özgü ya da şık bir katlama yöntemiyle katlayarak masaya yerleştirebilirsiniz. Peçetenin şıklığı da önemli bir detay olduğu için, kumaş bir peçete tercihi yapabilirsiniz. Peçeteleri yerleştirdikten sonra, orta bölüme çiçek yerleştirebilir ya da dekoratif sofra süsleri, renkli taşlar veya yapraklar yerleştirebilirsiniz. Kişisel özel bir gün ise orta bölüme mum dahil edebilirsiniz.

yemek masası düzeni

Yemek Masası Düzeni Nasıl Olmalı?

Yemek masası düzeni nasıl olmalı konusunda; masa örtüsü, tabak, çatal, kaşık her biri özenli ve uyumlu şekilde düzenlenmelidir. Masa örtüsünün kumaşı ve şıklığı masa düzeninizi daha şık göstermek için önemli bir detaydır. Bu nedenle bu konuda dikkatli ve hassas davranabilirsiniz. Masanın genel düzenine istinaden,  masa düzenine kişisel detaylar ve özel süsler de ekleyebilirsiniz. Süs kokuları gibi daha sayısız masa dekoratif süsleri bulunur. Zevkinize özel bir seçim yapabilir ve buna göre kişisel tarzınızı yansıtabilirsiniz. Bıçaklar, çatallar, kaşıklar, bardaklar her biri; ana yemek, ara sıcak ve tatlı sıralamasına göre özel düzenle yerleştirilmelidir. Bu noktaya dikkat etmeli ve genel düzen doğrultusunda yerleştirilmelidir. Ayrıca masa düzeni ile yaratıcı fikirler elde etmek için, görsel fotoğraflardan yardım alabilirsiniz. Böylece fikirler doğrultusunda kendi yorumunuzu da katabilir ve daha hoş sofralar hazırlayabilirsiniz.

Yemek Masası Düzeni

Yemek masası düzeni nasıl olmalı, yemek masa düzeninde olması gereken başlıca ürünler; ana yemek, ara sıcak, tatlı gibi yemek sıralamasına uyum sağlayacak şekilde; çatal, bıçak ve kaşıkların her birinden 3 adet olması gerekir. Su ve meşrubatlar için özel bardaklar olması önemlidir. Ayrıca masa düzeninizde içki seçeneklerine yer vermek istiyorsanız, aynı şekilde içkinin türüne uygun şekilde bardakları masa düzenine eklemeniz gerekir. Ayrıca; peçeteler, çiçekler, kokular, dekoratif süsler, renkli taşlar gibi daha sayısız dekoratif ürünü de zevkinize göre masa düzeninize ekleyebilirsiniz. Böylelikle kendinize özgü bir dekorasyon ile sevdiklerinizi ağırlayabilirsiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!

Exit mobile version